Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cine aprinde lumina?

Cine aprinde lumina?

Facem imediat un an de când pandemia a ajuns și în Sibiu. Au trecut emoțiile, a trecut perioada în care nu am știut ce ne lovește, a trecut neputința, a trecut și disperarea. Din păcate, golul a fost umplut cu multă ignoranță și cu extrem de puțină preocupare. Totul a fost asezonat cu puțină teorie a conspirației, o invidie rurală față de vecini și mult cinism. Se servește cu superficialitate.

În discuția cu unul din medicii cu rol decisiv, pe plan local, în tratarea pacienților de COVID am găsit, dincolo de ignoranță, frustrarea omului de rând legată de bani. Dintr-un dialog legat de pacienți, viruși, oameni decedați, adevărata problemă sunt tot banii. Și cea mai importantă. Cu morții ne putem obișnui.

Cinism

”Pacientul a luat boala și gata. Nu toată lumea care umblă prin ploaie se udă la șosete. Nu toată lumea face COVID. Anul trecut eram eroii spitalelor, eroii națiunii, noi infecționiștii, anesteziștii, toți ăștia, anul ăsta suntem cei mai mari ticăloși”.

Totul până la bani

”(...) Pupăza aia de la PNL, Țurcan. Cum o cheamă? Turcan, Țurcan. Că doctorii au sporuri prea mari. No! Mai mult ce să zic? Dacă la nivelul la care e ea scoate pe gură așa ceva, atunci noi suntem cei mai mari ticăloși. Dacă presa și alimentează așa ceva și zice că ăia nu fac, că acolo e mortalitatea e nu știu cât. Nu ai cum să faci nicio analiză, pentru că sunt extrem de mulți factori. Analizele se vor face, vă spun eu când, la anul. Atunci se va ajunge la concluzii ce am făcut bine și ce am făcut rău. Acum suntem în situația în care fiecare, după propria conștiință și după propriile cunoștințe încearcă să facă cât mai mult bine și să nu facă rău”.

Ignoranță

”Nu există o terapie specifică. Nu s-a dovedit un antiviral, o terapie antivirală care să fie eficientă împotriva COVID. Toate terapiile care se fac nu sunt științifice”.

Vina vecinului

”Noi am primit foarte mulți pacienți din alte județe care nu se mai socotesc la cei testați la noi, dar la morți se socotesc. Am primit destul de mulți, să știți. Dacă ai 50 din alte județe, te ridică imediat”. Evident că a uitat să spună că atunci când Sibiul era sufocat de cazuri, mulți pacienți aflați în stare gravă au fost duși în spitale din alte județe sau chiar în străinătate.

Micile minciuni

”Noi suntem undeva la mijloc. Probabil că nu i-a raportat pe caz de COVID. Și asta e altă problemă, cum îi raportezi”. În realitate, Sibiul ocupă locul 14 în clasamentul mortalității, raportat la numărul de cazuri. Alte 30 de județe stau mai bine decât Sibiul.

„E un site și o să vedeți că noi avem mortalitate undeva la 3,5% din cazurile raportate și peste noi se află și Timișoara, Bihorul are peste 5%, de exemplu”.  În realitate, rata mortalității din numărul total de cazuri în județul Sibiu e de 3,81%, nu 3,5%. Diferența e reprezentată de 56 de persoane.

Teoria conspirației

”Nu a făcut nimeni nicio statistică. Statistica aia cu morții la suta de mii de locuitori... Dumneavoastră știți ce populație are Sibiul? Dumneavoastră știți câți stau fără buletin în Sibiu? Asta cu populația e scoasă de cineva, e scrisă pe genunchi. (...) De 10 - 11 ani. Eu nu știu de ce dumneavoastră ca și presă mușcați la asemenea lucruri”.

O declarație care face parte din seria ”masca e inutilă” și ”cifrele sunt făcute din pix să țină populația în case”, datele sunt cât se poate de oficiale, fiind transmise de Institutul Național de Statistică.

foto: pixabay.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7085

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

L-ati uitat pe Presedinte!Spre aducere aminte: https://www.presidency.ro/ro/presedinte/agenda-presedintelui/declaratia-de-presa-sustinuta-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1582564492 dar premiul I il ia ,ca de obicei,facebucu': https://www.facebook.com/klausiohannis/posts/2795018720585361/
Raspunde

Tzine, tzine aprinde?

Acum 3 ani

Bai frate, ceva v-a suparat rau. Doua articole cu aproape acelasi continut, ati gasit voi un medic "anonim" pe care apoi sa il contraziceti. Ete fleosc. Pe de o parte, nu e mare smecherie sa gasesti un medic cam tantalau pe care sa il desfiintezi, de fapt aicea nici nu v-ati orientat, medicul fost viitor senator (sau deputat) scoate teorii mult mai faine, aveati ce articol sa bagati. Pe de alta parte, conspiratie/neconspiratie, omul (femeia?) are un pic de dreptate cu cei care stau "fara viza", ca e plin de ei, daca stii un pic facultatile / firmele din zona Industriala / firmele de IT. Asa ca ati dat-o in bara cu Agentia Nationala de Statistica, nu e ca si cum au aia un glob de cristal si viseaza exact populatia in fiecare judet, tot datele alea vechi de la referendum sunt baza. Asa ca tind sa cred ca e un articol care nu e total obiectiv, se simt niste frustrari acolo. Pare ca in ultima vreme ati inceput sa luati bani de publicitate poilitica, sau dimpotriva, nu ati mai primit, si se cam vede.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus