Joi,
28.10.2021
Innorat
Acum
4°C

Primăvara vine în acest week-end la Șura Mare cu un târg de mărțișoare

Primăvara vine în acest week-end la Șura Mare cu un târg de mărțișoare

Duminică, 28 februarie, la Șura Mare are loc evenimentul „Mărțișor de Șura Mare" organizat de Asociația „Împreună pentru Șura Mare”. Organizatorii spun că este un târg de mărțișoare ce își propune să marcheze sosirea primăverii, și, în același timp, să provoace pe toți locuitorii din Șura Mare și Hamba să uite de capriciile iernii și ale pandemiei și să se bucure alături de copii, meșteșugind împreună, un mărțișor, unul dintre cele mai frumoase simboluri tradiționale.

Târgul se va desfășura între orele 10:00 și 18:00, în Șura Mare, parcarea de pe strada Principală, colț cu str. Andrei Șaguna.

Evenimentul este centrat pe copii și creațiile lor, dar și pe oportunitatea oferită micilor întreprinzători locali să își prezinte produsele în interiorul unei teme date, stimulându-le creativitatea. Se acceptă articole produse de către participanți din următoarele materiale, dar fără a se limita la: hârtie, lemn, piatră, flori, plante verzi sau uscate, fier, lut, fire textile, ipsos, rășini, ceară, uleiuri esențiale, săpun, patiserie, cofetărie, etc, dar care sa fie prietenoase cu mediul înconjurător.    

„Mărțișor de Șura Mare este un eveniment gândit să valorifice creativitatea locuitorilor din Șura Mare și Hamba, în special a copiilor, care prin intermediul acestui eveniment pot să își valorifice produsele realizate cu harnicele și îndemânaticele lor mânuțe. Ne dorim ca punctul central al evenimentului să fie mărțișoarele create de către copii.

În acest sens am luat legătura cu educatoarele de la grădinița din Hamba și Șura Mare, cu învățătorii și profesori de la școala Andrei Șaguna din Șura Mare, invitându-i să participe  cu elevi la acest eveniment”, mai spun organizatorii.

Asociația „Împreună pentru Șura Mare” va avea un stand de mărțișoare (realizate de către voluntari) care vor fi expuse în cadrul târgului. Veniturile realizate vor fi folosite la finanțarea viitoarelor acțiuni ale asociației, banii fiind cheltuiți în folosul comunității.

Evenimentul face parte din agenda asociației care cuprinde aproape câte un eveniment pe lună. Mai jos găsiți evenimentele lunilor următoare.

 

Aprilie                           Târg de Florii  

Mai                               Festivalul Ceaunului; Bazar de haine

Iunie                              ȘuHa Bike – concurs de biciclete pentru copii

Iulie                                Ateliere tematice pentru copii

August                           Proiecție de filme în aer liber

Septembrie                    Bazar de haine; concurs de zmee

Octombrie                      Festival folcloric

Noiembrie

Decembrie                  Pomana porcului- concurs / spectacol gastronomic

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Cupidon

Acum 8 luni

Inainte de venirea martisorului, permiteti-mi sa va urez, dragi forumisti, Happy Dragobete Day!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus