Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
3°C

Au fost finalizate lucrările de renovare interioară la grădiniţa din Agârbiciu

Au fost finalizate lucrările de renovare interioară la grădiniţa din Agârbiciu

În aceste zile, au fost finalizate lucrările de renovare la grădiniţa din localitatea Agârbiciu, comuna Axente Sever. Renovarea interioară a grădiniţei a fost realizată din fonduri de la bugetul local, precum şi cu ajutorul unei sponsorizări în valoare de 100.000 lei, oferită de SNGN Romgaz Mediaş.

Încă din a doua jumătate a anului 2020, administraţia publică locală din comuna Axente Sever a demarat investiţiile pentru lucrările de renovare ale grădiniţei din localitatea Agârbiciu, pentru a fi create toate condiţiile pentru buna desfăşurare a cursurilor preşcolarilor. A fost achiziţionată şi instalată o centrală termică, a fost pavată curtea grădiniţei şi au fost renovate grupurile sanitare.

Astfel, având în vedere şi faptul că au fost suspendate cursurile faţă în faţă din cauza contextului pandemic actual, au fost continuate şi extinse lucrările de renovare, care au inclus montarea de parchet nou, modernizarea instalaţiei electrice, renovarea tavanelor din sălile de clasă, izolarea termică a clădirii, renovarea şi zugrăvirea pereţilor, înlocuirea uşilor, precum şi diferite alte reparaţii care se impuneau la clădirea respectivă. Pe lângă realizarea tuturor acestor lucrări, va fi achiziţionat şi mobilier interior pentru dotarea sălilor de clasă. Preşcolarii din localitatea Agârbiciu vor putea relua cursurile la grădiniţă începând cu data de 1 martie 2021.

„Mă bucur că am reuşit să încheiem lucrările de renovare la grădiniţa din Agârbiciu aşa cum estimasesm iniţial, adică la sfârşitul lunii februarie. Aceste lucrări erau absolut necesare, deoarece interiorul grădiniţei necesita o renovare generală, începând cu instalaţia electrică, ce era deja depăşită şi cu instalarea încălzirii centrale, ca să nu mai vorbim despre tavane, parchet şi renovarea şi izolarea pereţilor. A fost efectuată recepţia lucrărilor, totul este în ordine, iar de luni, copiii se vor putea întoarce la grădiniţă”, spune Marius Grecu, primarul comunei Axente Sever.

Edilul şef al comunei mai spune şi că investiţiile la respectiva grădiniţă nu se opresc aici, deoarece vor fi efectuate şi lucrări de renovare exterioară, care vor include inclusiv intervenţii la acoperişul clădirii. Aceste lucrări vor fi realizate în perioada următoare, în măsura în care o vor permite şi condiţiile meteorologice.

Cupluri „de ametist” în comuna Axente Sever

Nu în ultimul rând, înaintea şedinţei ordinare a Consiliului Local Axente Sever, care este programată pentru data de 26 februarie 2021, vor fi premiate două cupluri din comună, care au îndeplinit anul acesta 60 de ani de la căsătorie. Este vorba despre familia Rez Vasile şi Ana, respectiv familia Moloşit Ioan şi Maria. Aceste două cupluri vor fi premiate cu o diplomă de excelenţă din partea Primăriei şi a Consiliului Local Axente Sever, pentru a marca sărbătorirea nunţii de ametist, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la căsătorie.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus