Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
7°C

Ce profit a înregistrat proprietarul mall-urilor din Sibiu și Șelimbăr în 2020

Ce profit a înregistrat proprietarul mall-urilor din Sibiu și Șelimbăr în 2020

Proprietarul celor două mall-uri din zona Sibiului, fondul de investiții NEPI Rockcastle, anunță oficial că a încasat anul trecut chirii în scădere cu 17% față de 2019. Iar în ceea ce privește profitul înregistrat pe piața din România, acesta s-a redus cu 94,5%, arată datele din raportul financiar al companiei, citat de economica.net.

NEPI Rockcastle a încasat anul trecut în România chirii de 133 de milioane de euro, în scădere cu 17% față de 2019, de la 160,3 milioane de euro, arată datele din raportul financiar al companiei. La nivel de grup, veniturile au fost de 323 milioane de euro, în scădere cu 19,4% față de 2019.

”România este printre puținele țări în care NEPI Rockcastle a înregistrat profit în 2020, chiar dacă în scădere. Astfel, anul trecut s-a înregistrat un profit de 13,6 milioane de euro, în scădere cu 94% față de profitul de 251,3 milioane de euro înregistrat la sfârșitul lui 2019”, arată economica.net.

Încasările chiriilor din proprietățile de retail au scăzut cu 18,5% la 300,7 milioane de euro. Aproape 70 de milioane de euro a însemnat pierderea asumată din concesiunile temporare acordate chiriașilor, dar și o reducere variabilă a chiriei.

221 de milioane de vizite s-au înregistrat anul trecut în toate mallurile deținute de NEPI Rockcastle în Regiune, în scădere cu 33% față de 2019. Cel mai mare declin s-a înregistrat în perioada martie-mai, dar și în lunile noiembrie și decembrie, când magazinele au fost închise. Veniturile chiriașilor, fără a include și supermarketurile, au scăzut cu aproape 30%, mai arată sursa citată.

Pentru acest an, compania estimează investiții de 95 de milioane de euro.

Sursa: economica.net

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Bink

Acum 1 lună

Incasarile au scazut cu 80 % !!!! Ce tot declara sarlatanii ? Nu au facut nici o concesie chiriasilor, asta e o mare minciuna ca sa dea bine in presa. Au avut pe vara 2020 personalul in somaj tehnic si ei percep cheltuieli de marketing chiriasilor pe aceeasi perioada! Rusine !!! Au redus chiria pt perioada de lockdown cu 40 % iar chiriasii nu au avut nici un venit. Curand se vor inchide aceste mall-uri minunate, sa vedem ce mai incaseaza.
Raspunde

Xdgddbnxfgnxg

Acum 1 lună

altfel spus nu mai da vaca lapte atata cat vor proprietarii desi laptele din romania a fost pe plus fata de alte tari.... Vai si amar de ea saraca tara bogata cum spunea bunica. Suntem niste carpe de sters pe jos pentru toti sarlatanii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus