Sâmbătă,
31.07.2021
Cer Senin
Acum
22°C

Consiliul Local Cisnădie ignoră Prefectura. ”Politica tăcerii” vs. ”cu oamenii ăștia nu se poate trăi”

Consiliul Local Cisnădie ignoră Prefectura. ”Politica tăcerii” vs. ”cu oamenii ăștia nu se poate trăi”

Consilierii USR PLUS au contestat la Instituția Prefectului felul în care Consiliul Local Cisnădie a decis formarea comisiilor de specialitate, iar prefectura le-a dat dreptate. Însă și în urma deciziei prefecturii, comisiile au rămas în alcătuirea inițială, ignorând mesajul. Urmează atacarea deciziei în instanță.

”O nouă dovadă de nepăsare față de lege”

În ședința de Consiliu Local al orașului Cisnădie, desfășurată ieri, 25 februarie, s-a decis prin abținerea de la vot a consilierilor PNL,PSD și FDGR, ignorarea rezoluției Prefecturii Sibiu care viza ilegalitatea  stabilirii comisiilor de specialitate din cadrul consiliului local. ”Ce s-a întâmplat ieri, în ședința de Consiliu Local este o nouă dovadă de nepăsare față de lege și de votul cetățenilor. Abținerea la vot a celor 11 consilieri pentru modificarea comisiilor de specialitate, așa cum a solicitat Prefectura Sibiu, confirmă existența unui pol de influență și abuz la nivelul Consiliului Local Cisnădie, demonstrat  inclusiv prin ignorarea unei decizii date de o autoritate superioară. USR PLUS nu va renunța la aplicarea legii. Vom face orice demers legal pentru a ajunge la normalitate. Politica tăcerii, a șantajului și a promovării intereselor personale trebuie să se schimbe”, a anunțat Rodica Velțan, președinte USR Cisnădie și consilier local.

Prefectura: ”am solicitat Consiliului Local Cisnădie revocarea Hotărârii”

În ședința precedentă, cea din 2 decembrie 2020, majoritatea formată în jurul PNL a decis să nominalizeze consilierii grupului USRPLUS Cisnădie în comisiile de specialitate, neavând, legal, acest drept și ignorând prevederile Codului administrativ. Grupul de consilieri USR PLUS  a contestat decizia majorității, prin urmare, Prefectura Sibiu a dat termen de 30 de zile de intrare în legalitate, în caz contrar Hotărârea urmează să fie atacată în contencios administrativ. ”În urma exercitării atribuției cu privire la verificarea legalității actelor administrative ale administrației publice locale în conformitate cu prevederile art. 249 alin. (4) și art. 255 din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ am constatat că Hotărârea nr. 194/2020 privind constituirea comisiilor de specialitate pe domenii de activitate a fost adoptată de Consiliul Local Cisnădie cu încălcarea prevederilor legale. Prin adresa nr. 1287/3.02.2021 am solicitat Consiliului Local Cisnădie revocarea Hotărârii nr. 194/2020 privind constituirea comisiilor de specialitate pe domenii de activitate adoptată de Consiliul Local Cisnădie în ședința din data de 2 decembrie 2020”, se arată în răspunsul transmis de Prefectura Sibiu.

”Consilierii de la celelalte partide s-au considerat jigniți”

Primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja a declarat pentru Turnul Sfatului că el a propus un nou proiect de hotărâre, după forma cerută de Prefectură, însă consilierii PNL, FDGR și PSD s-au abținut de la vot. ”Eu am venit cu un nou proiect de hotărâre, așa cum a spus Prefectura, ce să fac mai mult? Consilierii s-au abținut, e problema lor, nu e problema mea. Dar nu o să-i facem jocul doamnei Velțan, care a intrat în campanie electorală din 28 septembrie. Ce să fac? Cu USR, nimeni, niciodată în viața lui nu va putea să trăiască, rețineți ce vă spun eu acum. Cu oamenii ăștia nu se poate trăi, asta fac ei, își urmăresc scopurile, gândurile, vor să conducă orașele, comunele, țara, numai că au o problemă: au doar 24 de primari în toată țara. Asta spune tot. Eu nu am ce să discut mai mult, am venit cu un nou proiect de hotărâre, consilierii de la celelalte partide s-au considerat jigniți, s-au abținut și a căzut proiectul. Asta a fost tot”, a explicat primarul Gheorghe Huja.

Vizualizari: 3557

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Cetatean

Acum 5 luni

Sa intelegem ca de fapt consilierii PNL-PSD-FDGR - nu doresc respectarea legii si decizia Prefectului? Care este de fapt miza acestor comisii? Ce decizii ar putea lua un consilier local, membru intr-o comisie de specialitate? Din analiza rapoartelor de activitate ale consilierilor locali din anii precedenti, rezulta ca intreaga activitate s-a rezumat doar la participarea la sedinte. Comisiile de specialitate nu pot decat sa dea un aviz favorabil/nefavorabil unor proiecte, aviz ce nu poate fi influentat de numarul mic de consilieri USR . Aici este vorba doar de o lupta politica si orgolii. Vai de cetatenii acestui oras!
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 5 luni

Pai daca acele comisii sunt atat de insignifiante si nu e vb decat de orgolii, de ce nu renunta desteptii USR-isti la acest razboi inutil?
Raspunde

Kokos

Acum 5 luni

Daca huja e nervos si intra in fibrilatii inseamna ca USR-ul face treaba buna.Bravo lor , tineti-o tot asa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus