Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
7°C

Prea bun, prea ca la țară

Prea bun, prea ca la țară

Primăvara a venit cu mărțișor pentru toți navetiștii din Ocna, Loamneș sau Mândra și cu atât mai mult pentru șurenii mici ai județului, care s-au trezit cu o pizzerie deschisă peste noapte în centrul comunei.

Popasul Șurii de abia ce a deschis porțile singurului stabiliment de pe o rază de 15 kilometri de unde poți lua acasă mâncare gătită, încă nici nu a apucat să se dezumfle arcada de baloane amplasată festiv la intrare pentru momentul deschiderii. Pentru șureni și vecinii din localitățile din preajmă e un adevărat eveniment.

Cu orice ai veni la pachet de la Sibiu, până ajungi acasă e rece și sleit și puține sunt cele pe care le poti reîncălzi și să mai păstreze ceva din gustul de proaspăt. Cu excepția zilelor de joi, când se deschide în comună o tonetă care servește pui la rotisor, alte variante de servit masa „în oraș” sau la pachet nu sunt. Nu erau, pardon, pentru că acum s-au schimbat complet lucrurile. Popasul Șurii s-a deschis în urmă cu o săptămână și de atunci e un du-te vino permanent în fața ușii în formă de butoi prin care iese mâncare pe bandă rulantă. Am cumpărat primele pizze în ziua deschiderii și încă o tură, o săptămână mai târziu, ca să ne dăm seama cum evoluează lucrurile, căci nu sunt multe pizzerii „la țară”. Comenzile merg foarte rapid, durata maximă de așteptare e de 20 de minute de când ai dat telefon sau te-ai prezentat în gura Popasului, în interior se lucrează pe bandă rulantă. Sunt 13 sortimente diferite de pizza în meniu și două tipuri de paste, pentru care îți trebuie și un pic de noroc pentru că sunt făcute zilnic în cantitate limitată iar pe seară șansele sunt mici să mai prinzi și la paste. Prin urmare, ne-am limitat la 3 pizza, am încercat o Capriciosa, o Diavolo și pizza specială – Secretul bucătarului.

Deși e gătită pe marginea drumului județean, în centrul unei mici comune, pizza de la Șura stă la masă cu orice fantezie gătită de restaurantele cu ștaif din Sibiu. Ba aș îndrăzni să spun că pe majoritatea le bate la fundul gol. Aluatul este pregătit perfect, întins exact cât trebuie ca să se coacă rapid în cuptor iar ingredientele sunt proaspete și bine alese. Capriciosa e ca șaorma, cu de toate, Diavolo respectă bine stilul, cu salam picant și ardei iute, suficient cât să o facă picantă dar, în același timp, digerabilă, nu e genul acela după care îți ia foc gura. Speciala e o Capriciosa îmbunătățită cu niște feliuțe de cabanos, genul acela de pizza consistentă care te satură pe deplin. Și, cel mai important, toate trei sortimentele au trecut cel mai important test, testul de a doua zi. Mai ales când cumperi mai multe, e imposibil să nu îți rămână câteva felii pentru dimineață și pentru mine ăsta e un test foarte important. Am dat peste multe feluri de pizza care dimineața sunt uscate, cu un aluat tare ca piatra, care nici măcar încălzite nu mai sunt bune. Noroc că aici nu e cazul și că, dintr-un foc, rezolvi și-o cină și un mic dejun. Și ce merită remarcat și premiat, chiar și doar din vorbe, sosul de usturoi însoțitor, delicios, suficient ca porție, o completare perfectă la aluat și ingrediente. Prețurile, de Șura Mică și ele. Cea mai ieftină pizza costă 20 de lei iar cele mai scumpe, 25, cea Specială și cea cu prosciutto crudo. Presimt o coadă ca la moaște când va începe sezonul de bălăceală la Ocna.

Vizualizari: 9906

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus