Joi,
09.12.2021
Parțial Noros
Acum
4°C

Primăria va muta o parte din evenimentele din centrul orașului în pădurea Dumbrava

Primăria va muta o parte din evenimentele din centrul orașului în pădurea Dumbrava

Administrația municipiului Sibiu a angajat o firmă din Constanța pentru a întocmi un ”plan general de amenajare a zonei de depozite din pădurea Dumbrava”. Prin acest plan, Primăria vrea să delimiteze și o zonă destinată spectacolelor, astfel încât o parte din evenimentele programate în centrul Sibiului să poată fi desfășurate în viitoarea zonă de agrement.

Cu o suprafață de 18 ha, care nu este inclusă în aria protejată a pădurii Dumbrava, fostul depozit de armament este locul în care acum 12 ani administrația locală anunța intenția de a amenaja un aqua-park. Acum, Primăria Sibiu a decis să întocmească o nouă documentație prin care acestui teren să îi fie date alte destinații decât cele de depozitare a unor bunuri publice, pentru care este folosit în prezent.

”Obiectivul general privește dezvoltarea unei noi zone de agrement menită să preia o parte din evenimentele cultural-artistice, organizate până de curând în centrul orașului și să integreze într-un mod echilibrat cadrul natural al amplasamentului cu necesitățile beneficiarului”, se arată în documentația pe baza căreia Primăria Sibiu a semnat contractul pentru întocmirea planului de amenajare a fostelor depozite militare.

”Numeroasele evenimente culturale și artistice găzduite generează o presiune crescută asupra amplasamentelor din zona istorică, în special asupra piațetelor, parcurilor și spațiilor verzi urbane. Necesitatea protejării acestor amplasamente din zona istorică centrală a orașului nostru a impus identificarea de soluții alternative, care să asigure corespunzător satisfacerea cererii existente”, Primăria Sibiu

Pe lângă scenă și zona de campare care vor putea fi folosite de către organizatorii de concerte și spectacole după ”revenirea la normalitate”, în pădurea Dumbrava ar urma amenajate și alte facilități. ”Viitoarea zonă de agrement va fi versatilă, urmând să acopere o serie întreagă de activități nevalorificate momentan, precum cea de parc tematic (activity park, nature park, experience park, zonă sportivă etc). Întocmirea prezentelor documentații tehnice va sta la baza activitității de proiectare efectivă a viitoarelor lucrări de modernizare a obiectivului ce vor conduce în final la creșterea atractivității acestei locații de la marginea orașului”, se mai arată în caietul de sarcini.

În 60 de zile

Potrivit primarului Sibiului, Astrid Fodor, anul acesta ar urma întocmite documentațiile necesare demarării lucrărilor. ”În pădurea Dumbrava avem Grădina Zoologică, este Muzeul Astra, foarte cunoscut, dar și un fost depozit militar unde vrem să extindem zona de agrement. Să amenajăm o zonă pentru evenimente culturale. Suprafața este suficient de mare și pentru amenaja o zonă de agrement și aventură, să îi spunem”, a declarat primarul Sibiului în cadrul emisiunii ”Regiunea în obiectiv”, difuzată de televiziunea națională publică.

Contractul de întocmire a planului de amenajare a fostelor depozite a fost atribuit prin achiziție directă firmei Aqua Azur din Constanța, pentru suma de 134.453 de lei, fără TVA. Conform contractului încheiat la finele lunii ianuarie, în termen de 60 de zile va trebui elaborat planul. În etapele viitoare ale proiectului, urmează elaborarea expertizelor tehnice, a eventualelor studii de fezabilitate și a documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenție. Conform documentației preliminare întocmită de administrația locală, faza de execuție a lucrărilor de amenajare ar urma să se întindă pe o perioadă de doi ani.

”Amenajarea acestui cadru natural va fi de natură să pună în valoare amplasamentul și facilitățile asociate acestuia la un nivel potrivit și totodată să conducă la preluarea unei serii de evenimente culturale derulate sub egida instituției noastre. Amenajarea va conduce la o degrevare a parcurilor și spațiilor verzi urbane și totodată poate diversifica și îmbunătăți oferta locală de activități și opțiunile de petrecere a timpului în aer liber”, caiet de sarcini elaborat de Primăria Sibiu

Fostul depozit de armament din Pădurea Dumbrava are o suprafață de aproximativ 18 ha, fiind aproape de zona Tropinii Noi din Rășinari. Foto: Google Earth

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Marcian Radu

Acum 9 luni

"...a decis să întocmească o nouă documentație..." adica sa cheltuie timp si bani [134.453 de lei + TVA] si pentru asta. Dar proiectul faraonic cu Aqua Park-ul? Pentru ala nu s-a realizat documentatie, nu s-au platit bani? De ce s-a schimbat complet ideea? Cine raspunde? Nimeni ca de obicei? Si de cred ei ca lumea va merge tocmai dupa capatul orasului in padure pentru evenimente? Vor realiza ca la stadion 100 de locuri de parcare? Oamenii astia nu au simtul ridicolului in mod clar si nici pe cel al realitatii...
Raspunde

Petre

Acum 9 luni

Da, dom'le, lumea merge pana dupa capatul orasului pentru evenimente de mari dimensiuni. E o practica absolut normala in lumea asta. Si nu, nu trebuie un loc de parcare la fiecare vizitator, daca ideea e dusa pana la capat si implementata corect. Daca am putea scapa in orasul asta de conceptul ca musai trebuie sa iti parchezi masina personala fix in buza destinatiei tale, ar fi o mare realizare.
Raspunde

Dan

Acum 9 luni

Perfect adevărat. Pe lângă asta să ținem cont și de centura de sud a sibiului care va trece în imediata apropiere, deci se poate evita orașul pentru a ajunge la spectacole. Să nu uităm că mai există o șcenă în imediata apropiere ( Muzeul ASTRA ), deci se pit organiza și festivaluri mai mari!
Raspunde

Soriana Varicocel

Acum 9 luni

Dezvoltarea Sibiului se apropie de stele, depasind metropole ca Viena, Munchen si Geneva! Noi, cei din Cluj, Oradea, Brasov si Timisoara ne uitam la doamna Fodor ca la o zeitate a administratiei publice si ne e rusine de subdezvoltarea, lipsa proiectelor, minciunile, aroganta si putoarea primarilor din municipiile noastre! Sunteti atat de norocosi sa o aveti primar! Noi ne-am taia o mana sa fim in locul vostru! Sibiul este intr-o liga de dezvoltare doar a lui!
Raspunde

Neluțu O

Acum 9 luni

Foarte bine. Dacă se poate mutați-vă și primăria tot acolo ! O să avem loc unde parca mașinile cînd plătim taxele, sau avem altă treabă. În legătură cu evenimentele propuse, chiar dacă sunt mai departe de oraș, sper să aibă un public numeros. Poate nu anul ăsta, la anul , sau în următorii cinci ani! Dar voi, organizatorii o să cheltuiți cît mai mulți bani că acolo nu vă va vedea prea mulți !
Raspunde

Eu

Acum 9 luni

A înnebunit baba
Raspunde

Ady

Acum 9 luni

.."o firma din Constanta". Asa se dau spagile prin partide, prin atribuirea de contracte din banul public local, catre neamurile, cumetriile, amantele, etc din alte judete. Asa, daca vin unii si taie padurea o sa-i cauti prin Constanta....sau Madagascar...aha. Intelegem ideea...SOMA Bacau, firma din Constanta sa taie padurea Dumbrava. Bravo primaria....si mafiile PNL din consiliul judetean/local, care fac si fura cam ce si cat vor, ca naivii de sibieni au dat voturile clanului galben.... impresionati de vuvuzelele galbene care au trambitat ani de zile propaganda anti FDGR. FDGR macar sunt hotii nostrii....acum platim hotii lor. Felicitari, Sibiu ! ti-ai dat rau cu firma in cap.
Raspunde

Un sibian

Acum 9 luni

Nu se lasă. Li s-a pus iar pata să mai taie ceva pomi. Dacă nu a mers cu Aqua Park, hai să găsim altceva să ajungem tot acolo în mijlocul pădurii. Parcă era vorba că începe nu știu ce parc de distracții în Gusterița, l-a lăsat baltă și începe altceva, (așa cum s-a întâmplat și cu lacul Binder.) Nimic finalizat, așa-i la noi.
Raspunde

Mihai

Acum 9 luni

aaaa... Dancila de Sibiu... ma gandesc ca se vor pune si autibuze pana acolo ptr ca nu prea au cu ce venii oamenii pana acolo... si inca ceva chiar numai in CT ati gasit pe cineva sa traseze niste linii pe o hartie si sa ia o caciula de bani!?! a.... da... erai absenta ca de obicei...
Raspunde

Dragos

Acum 9 luni

Daca va fi gandit cap coada, proiectul va fi foarte interesant: linie de autobuz pana acolo, trotuare late in afara pistei de biciclete existente. Si eventual sa se hotarasca daca reabiliteaza tramvaiul sau il desfiinteaza de tot. Parcarea poate fi continuata de la Muzeul Satului pana la locatie. Si ar fi ideala si o pista de bicicleta care sa faca legatura cu Cisnadioara. Oricum, macar de s-ar face ceva frumos. PS. Poate curata si Carabulea mizeriile si molozul de la Sitex cu aceasta ocazie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus