Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

90 de avertismente și o amendă pentru cei care au ieșit din casă, joi, fără masca de protecție

90 de avertismente și o amendă pentru cei care au ieșit din casă, joi, fără masca de protecție

Peste 100 de polițiști au efectuat ieri verificări în contextul stării de alertă, pe raza județului nostru. Cu această ocazie, au scris 90 de avertismente și o amendă pentru cei care nu au purtat masca de protecție în locuri publice și 18 sancțiuni contravenționale pentru sibienii care au ieșit din case după ora 23, fără un motiv întemeiat sau fără declarație pe propria răspundere.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 111 forțe ale poliției și poliției locale. 

Astfel, au fost verificate 1.367 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 73 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 264 de mijloace de transport, din care 24 de mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 109 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei, dintre care:

- 90 de avertismente și o sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

- 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 47 de persoane și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților de verificare a fost aplicată o amendă în valoare de 2000 lei la Legea 55/2020.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 10 persoane și 1 societate comercială. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat 15 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două avertismente.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus