Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Luptă de peste șapte ani cu cancerul, însă costurile o depășesc. Rodica Marghidan are mare nevoie de ajutor

Luptă de peste șapte ani cu cancerul, însă costurile o depășesc. Rodica Marghidan are mare nevoie de ajutor

Rodica Marghidan, fost medic veterinar și mamă a patru copii, trei băieți și o fată, se luptă încă din anul 2014 cu o boală necruțătoare, cancerul. Puterea de a lupta a femeii a ținut-o în viață până acum, dar costurile enorme ale tratamentelor și intervențiilor au depășit-o. Anul trecut, Rodica avea nevoie de aproximativ 7.000 de euro pentru a merge la o intervenție în Viena. Acești bani nu s-au strâns și femeia nu a mai putut pleca. A fost, însă, în România de două ori la tratament, în lunile aprilie și septembrie, iar anul acesta în ianuarie. Boala ei pare a se agrava, iar Rodica își dorește să trăiască. Are mare nevoie de ajutor.

Viața Rodicăi Marghidan s-a schimbat în anul 2014, când un diagnostic necruțător avea să-i dea toată viața peste cap - o formă de cancer cu care luptă deja din anul 2014. Femeia a trecut în toți acești ani prin intervenții chirurgicale, prin ședințe de chimioterapie și radioterapie, prin dureri atroce și perioade în care s-a simțit mai bine, prin deznădejde și speranță. Anul trecut și-a dorit enorm să ajungă la o clinică din Viena, unde se mai tratase, iar medicii de acolo se angajaseră să o ajute să lupte în continuare. Avea nevoie, însă, de 7.000 de euro, bani care nu s-au strâns și nu a mai putut pleca. A fost, însă, în România de două ori la tratament, în lunile aprilie și septembrie, iar anul acesta în ianuarie. Boala ei pare a se agrava, iar Rodica își dorește să trăiască.

„Am fost anul trecut de două ori la tratament medical aici, mai exact în lunile aprilie și septembrie 2020 și anul asta în ianuarie. Dar ce mă îngrijorează este că luna trecuta am ajuns la UPU cu vărsături cu sânge și de acolo m-au trimis la TBC unde s-a descoperit o pată pe plămânul drept cu dureri de spate de nesuportat și aș merge pentru mai multe investigații medicale, dar acestea costă”, spune Rodica.

Femeia își dorește cu ardoare să poată lupta mai departe sau, cel puțin, să știe la ce să se aștepte. Are nevoie de sprijin financiar pentru asta. Turnul Sfatului a sprijinit și anul trecut campania de strângere de fonduri a Rodicăi Marghidan. Îi puteți citi întreaga poveste AICI.

Cei care își doresc să o sprijine pe femeie o pot face donând în contul deschis pe numele ei la BCR.

Cont: RO 47 RNCB 0593 1121 4181 0001

Deschis pe numele Marghidan Rodica Elena

SWIFT RNCB RO BU

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus