Miercuri,
20.10.2021
Ceata
Acum
-1°C

Primăria Sibiu: Încep lucrările de modernizare a Căii Dumbrăvii. Prima etapă – protejarea arborilor și plantelor existente pe această arteră

Primăria Sibiu: Încep lucrările de modernizare a Căii Dumbrăvii. Prima etapă – protejarea arborilor și plantelor existente pe această arteră

Primăria Sibiu a emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Căii Dumbrăvii începând cu data de 5 martie, termenul contractual de finalizare a acestora fiind de 14 luni. Reamintim că această stradă va fi amenajată ca arteră smart, proiectul incluzând modernizarea rețelelor de apă, canalizare și iluminat, reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a zonelor verzi și parcărilor, precum și crearea unei benzi speciale pentru transportul public și amenajarea de piste pentru biciclete separate de celelalte căi de deplasare.

Primul pas înainte de începerea efectivă a acestor lucrări este protejarea și gestionarea arborilor și plantelor existente pe această arteră.

În acest sens, Serviciul Parcuri și Zone Verzi a curățat arbuștii de trandafiri de părțile uscate, iar de luni, 8 martie s-a început recoltarea trandafirilor plantați pe aliniamentul străzii. O parte dintre aceștia vor fi replantați la intersecția străzilor Rahovei cu Calea Cisnădiei, cea mai mare parte (aproximativ  700) urmând să fie plantați în ghivece și mutați în serele Serviciului Parcuri și Zone Verzi până la finalizarea lucrărilor.

La fel se va proceda și cu arborii, o solicitare clară introdusă de Primăria Sibiu în proiectul tehnic și în contractul de lucrări semnat cu constructorul. O parte din copacii existenți vor fi păstrați în teren, în cazurile în care lucrările planificate nu ating locația acestora. Restul arborilor sănătoși vor fi recoltați cu un utilaj special și replantați în alte zone din oraș.  După încheierea lucrărilor, pe această arteră se vor planta noi arbori.

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

 

Comentarii

5 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 7 luni

Frau Cora, la gunoi!
Raspunde

Completati spatiile libere

Acum 7 luni

Deci o sa o faca mai ingusta, o sa schimbe carosabilul, trotuarele si abia dupa o sa “modernizeze” retelele de apa, canalizare si iluminat.
Raspunde

Carcotel

Acum 7 luni

Sigur ii pastrati si ii plantati inapoi? Sunt tare curios, o sa va urmaresc. PS: Copacii inalti de cativa metri cum ii scoateti din pamant si ii plantati inapoi? Stiti ca defapt aceia conteaza pentru a face umbra si a filtra aerul, nu trandafirii, nu? :) Greata si sila fata de Cora, greata!
Raspunde

Toma

Acum 7 luni

Deci,totusi,incepeti!Pacat!Calea Dumbravii este,cred, singura strada din Sibiu pretabila pentru circulatie in ambele sensuri!Si NECESARA!Prin lucrarile voastre o schingiuti,o maltratati si va bateti joc de mii de oameni doar pentru a face pe plac unei minoritati "cu sange albastru" aflata in gratiile primariei Sibiu!Din pacate vor urma pentru sibieni patru ani de anonimat, in care ne vom indeparta de realitate prin lucrari scumpe si inutile si prin lipsa de orice perspectiva!
Raspunde

Ianis

Acum 7 luni

Ce sa mai modernizati la ea? Va zic eu: sa montati din loc in loc cate un cos de gunoi! Nu ar strica... acum mergi de obosesti sa gasesti un cos de gunoi... la cimitir in capat doar !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus