Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

VIDEO Poliția s-a autosesizat după accidentul evitat la limită între Cristian și Orlat. Șoferul BMW-ului a oprit nervos

VIDEO Poliția s-a autosesizat după accidentul evitat la limită între Cristian și Orlat. Șoferul BMW-ului a oprit nervos

Au devenit virale imaginile cu un BMW care, la finele săptămânii trecute, a efectuat manevra de depășire a unor camioane deși din sens opuse se apropiau două mașini. Care au fost nevoite să iasă pe acostament pentru a evita accidentul.

”SB-24-PST. În cât timp un cretin ca ăsta îți poate lua viața ție și celor din mașină? În maxim zece secunde, dacă nu te lași intrat cu mașina în șanț ca să-i faci loc bivolului ăstuia, dobitoc pentru că, deh.... el are BMW și tu, doar Logan. Cu un acostament de doar jumătate de metru și lunecos după ploaie, plus un șanț de un metru adâncime, la o deviere cu un pic mai mare pentru a-i face loc dobitocului, răsturnarea era garantată!” este postarea unui sibian despre evitarea unui accident frontal cu BMW-ul al cărui număr de înmatriculare a fost făcut public.

Dan Cobuz, sibianul care a scris aceste rânduri, a și publicat mai apoi o înregistrare video cu scenele petrecute sâmbătă, 6 martie 2021. În imagini se vede cum șoferul autoturismului BMW forțează depășirea unui al doilea camion pe linia dreaptă dintre Orlat și Cristian, obligând mașinile care vin din sens opus să frâneze și să iasă pe acostament pentru a evita coliziunea.

Scena a fost descrisă și de către o persoană aflată în cea de-a doua mașină care venea din sensul opus BMW-ului. ”Noi eram în a doua mașină, mergeam spre cununie și apoi la botez. S-a întâmplat între Orlat și Cristian, în fața noastră erau Paul Cosma (la volan) și Ralu Cbz (în dreapta lui). Băieții au avut niște reflexe superbe, iar eu cu Ralu am rămas calme (bine, eu i-am arătat semnul păcii)”, a scris Alina Ștefănescu pe pagina ei de Facebook.

Ea a descris faptul că, după evitarea accidentului, șoferul care s-a făcut vinovat de acest incident a oprit mașinile pe care le-a depășit. ”Tot el a oprit apoi coloana de două camioane și o mașină mică, nervos... Sunt curioasă ce a încercat apoi să facă sau ce justificare are pentru ce a făcut”.

Poliția s-a autosesizat

Conform legislației în vigoare, constatarea contravenţiilor se poate face fie direct de către polițistul rutier, fie cu ”cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei” (art. 109 din OUG 159/2002 privind Răspunderea contravențională). Aceste restricții reprezintă o piedică în calea Poliției spre a sancționa astfel de evenimente înregistrate cu mijloace ”neomologate”.

În cazul de față, însă, reprezentanții Poliției sibiene au demarat verificări. ”Cu privire la imaginile apărute in spațiul public, polițiștii Serviciului Rutier s-au autosesizat și au demarat verificările. În cel mai scurt timp, vor fi identificați conducătorii auto suprinși în imagini, inclusiv conducătorul auto care în mod flagrant încalcă normele rutiere și creează astfel o situație de risc la adresa tuturor participanților la trafic. În funcție de rezultatul verificărilor vor fi dispuse măsuri în consecință”, transmit, pentru Turnul Sfatului, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

 

Sursa foto principală: Facebook / Dan Cobuz

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 13031

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Era loc de inca un TIR,ce va panicati asa?Bimmerul E60 a intrat in depasire legal,pe linie intrerupta.Mai iesiti si voi pe Valea Oltului sa vedeti depasiri la mustata,fraierilor sau stati acasa!Auzi colo: cununie si botez in aceeasi zi!
Raspunde

John Doe

Acum 3 ani

Căruță cu siglă de bmw... Dar dacă șoferul care a filmat face plângere penală pentru tentativă de omor, mai trebuie polițist care să constate întâmplarea?
Raspunde

Birtu

Acum 3 ani

Probabil militienii o sa isi ceara scuze bizonului cu bmw pentru ca ceilanti soferi l-au deranjat si poate o sa-i doneze un girofar pentru a avea prioritate! Deh marginimea sibiului ,unde sa nascut civilizatia.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicușor Poenaru

Acum 3 ani

Din nou invidia posesorilor de Logan se revarsa asupra celor care muncim si ne permitem masini de lux! Vina apartine celui care venea din contrasens si care nu a acordat prioritate masinii evident superioare ca motorizare si buget. Sibiul a devenit orasul loganistilor de 1.4 mpi! Rusine!
Raspunde

VIC

Acum 3 ani

Doi tembeli unul mai incapatanat ca celalalt. Tembelul suprem ( sofer de bmw) care nu renunta la depasire si care merita sa sta pe dreapta putin si tembelul minor (sofer masina care filmeaza) care desi are vizibilitate si vede ca vine ala in depasire el accelereaza, ii da in freza spre moarte iar cand vede ca chiar se lovesc franeaza brusc. Dupa sunetul care il scoate motorul in video eu m-as gandi la o liniuța cu cel din spate Si sa nu uitam de "Alina Ștefănescu " care desi este in dreapta prima ei reactie este sa arate semnul pacii. Din asta ne putem da seama ce comportament are daca ea asa din scurt arata semnul pacii. Comportament de bădăran dar nu de femeie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus