Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Reprezentanții elevilor cer autorităților locale dezbateri publice privind bugetele aferente anului 2021

Reprezentanții elevilor cer autorităților locale dezbateri publice privind bugetele aferente anului 2021

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu, unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, solicită factorilor decidenți, de la nivel județean și local, să organizeze dezbateri publice privind bugetele aferente anului fiscal 2021. Reprezentanții elevilor spun că este important ca toți factorii implicați să conștientizeze problemele pe care le întâmpină aceștia atunci când vine vorba de transportul local gratuit, bursele pe care le merită, dar nu le primesc întotdeauna și alte subiecte pe care consideră prioritare în acest moment, precum condițiile din școli.

Pe data de 9 martie, bugetul de stat aferent anului 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, după ce a fost aprobat de Parlamentul României și promulgat de Președintele țării. Acum urmează ca fiecare autoritate județeană și locală să elaboreze bugetul după care se va ghida în anul 2021, în funcție de prioritățile pe care le urmăresc. Reprezentanții elevilor consideră că în acest context, este imperios necesar ca principiul transparenței, dar și a dezbaterilor publice, să fie respectate, atât la nivel județean cât și local. Spun că este important ca fiecare cetățean doritor să poată avea un cuvânt de spus cu privire la alocările bugetare pe care administrația județeană și administrațiile locale le propun, atât pentru învățământ, cât și pentru restul domeniilor precum infrastructură, sănătate, cultură ș.a.

„Pe această cale, încurajăm ca toți cetățenii interesați și organizațiile de reprezentare a societății civile din județ să se implice în a aduce pe agenda autorităților județene și locale, teme de interes pentru comunitate, astfel încât bugetul aferent anului 2021 să ajungă spre domenii care să ofere o dezvoltare prielnică tuturor cetățenilor din județul nostru”, se arată într-un comunicat transmis de CJE.

De asemenea, Teodora Neaga, președintele Consiliului Județean al Elevilor Sibiu spune că dezbaterile publice trebuie să reprezinte o normalitate, prin intermediul acestora putându-se afla de ce este nevoie pentru o educație de calitate.

„Considerăm că principiile la care factorii locali au subscris în cadrul evenimentului Tratament pentru educație, organizat de Consiliul Județean al Elevilor Sibiu, în luna septembrie a anului trecut,  trebuie să continue a fi cultivate! Dezbaterile publice trebuie să reprezinte o normalitate în societatea modernă în care trăim! Prin aceste dezbateri putem afla de ce este nevoie pentru ca educația din județul nostru să ofere societății de mâine oameni responsabili, integri. De finanțarea complementară depinde o serie de factori care pot schimba experiența elevilor în cele șase ore pe zi petrecute la școală: renovarea sălilor de curs, dotarea școlilor cu infrastructura necesară includerii în învățământul de masă a elevilor cu CES, paza și protecția elevilor și digitalizarea educației.”, a declarat Teodora Neaga.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Ioana

Acum 1 an

sustin ceea ce vor sa faca reprezentantii cje!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus