Vineri,
01.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Primăria Sibiu: Noi prelungiri ale termenului de emitere a cărților de identitate, din cauza lipsei materialelor pentru tipărire

Primăria Sibiu: Noi prelungiri ale termenului de emitere a cărților de identitate, din cauza lipsei materialelor pentru tipărire

Întârzierile anunțate de Primăria Sibiu în luna ianuarie în activitatea de emitere a cărților de identitate continuă, motivul fiind lipsa pe plan național a materialelor necesare pentru producerea și tipărirea actelor. Aceste materiale trebuiau asigurate de către Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date București, subordonată Ministerului Afacerilor Interne. Din acest motiv, în luna ianuarie, termenul de emitere a cărților de identitate a fost prelungit de la 10 zile lucrătoare la 30 de zile lucrătoare.

În prezent, în contextul în care problema materialelor nu s-a rezolvat încă, Serviciul de Evidență a Persoanelor anunță necesitatea prelungirii termenului de eliberare a cărților de identitate până la 45 de zile lucrătoare. Măsura este necesară în contextul în care Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date de Evidentă a Persoanelor Sibiu  tipărește zilnic doar 2-4 cărți de identitate, numai pentru motive temeinic justificate în scris de către solicitant  și doar în cazuri de maximă urgență.

Precizăm că Serviciul de Evidență a Persoanelor Sibiu a continuat să preia solicitări de eliberare a cărților de identitate în regim normal astfel că din 9 februarie și până în prezent au fost preluate un număr de 930 de solicitări care nu au fost încă soluționate prin tipărirea actelor. Serviciul public amintit va prelua în continuare cererile cetățenilor conform programărilor online.

Important: În situația prezentă, informăm cetățenii că actele de identitate valabile vor fi lăsate în posesia titularului, până la eliberarea noii cărți de identitate. Prin acte de identitate valabile se înțelege și actele expirate în perioada stării de urgență, stării de alertă, precum și în perioada de 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

Informații actualizate la zi privind eliberarea cărților de identitate se găsesc pe site-ul sibiu.ro, la secțiunea dedicată Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor: https://www.sibiu.ro/images/uploads/servicii/Eliberare_acte_de_identitate.pdf

 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus