Sâmbătă,
15.05.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Ce opțiuni ai la dispoziție dacă renunți la WhatsApp?

Ce opțiuni ai la dispoziție dacă renunți la WhatsApp?

WhatsApp Messenger, deținută de Facebook este cea mai populară aplicație de mesagerie la nivel mondial. Compania lansează noi funcții în mod regulat, pentru a se asigura că rămâne în top. Cu toate acestea, nu toată lumea pare să fie mulțumită de ea. Mulți preferă alte aplicații de mesagerie, iar vestea bună este că există destule opțiuni din care se poate alege.

Telegram Messenger a fost cunoscută încă de la lansare, drept cel mai bun concurent WhatsApp și de atunci nimic nu s-a schimbat. Împreună cu caracteristicile obișnuite de mesagerie pe care le integrează atât WhatsApp, cât și Telegram, acesta din urmă aduce alte câteva extra, cum ar fi super-grupuri de până la 100.000 de persoane, capacitatea de a partaja fișiere de până la 1,5 GB, sau criptarea end-to-end în chat-ul secret.

Un alt as pe care Telegram îl are în mânecă este caracteristica reprezentată de roboții web. Când a apărut prima dată platforma Bot, a fost bine primită de utilizatori, apoi a început să crească în popularitate. De aceea, următorul pas a fost introducerea platformei de jocuri alimentate de bot. Acum există în jur de 30 de jocuri disponibile pentru a fi jucate în Telegram, majoritatea fiind oferite de @gamee și trei dintre ele de @gamebotoficial. Poți începe un joc deschizând o fereastră de chat separată pentru bot sau declanșându-l într-un chat. În timp ce unele persoane pot fi uimite de această funcție, altele sunt de părere că astfel de jocuri sunt prea limitate, preferând așadar să descarce o aplicație separată în loc să folosească o aplicație într-o altă aplicație, pentru a se bucura de experiența virtuală. Jocurile care au o strategie bună în spate au fost adaptate pentru diferite platforme, fie el PC, iOS sau Android.

Signal Foundation, organizația care furnizează tehnologia de criptare end-to-end în WhatsApp Messenger și Facebook Messenger, oferă propria aplicație de mesagerie numită Signal Private Messenger. Aceasta vine cu o serie de avantaje de securitate în comparație cu WhatsApp. Oferă mesaje autodistructive - care dispar după un anumit timp de la trimitere, securitatea ecranului, adică realizarea de capturi de ecran nu este posibilă, plus alte facilități importante.

Discord este o aplicație care nu a fost creată doar ca platformă pentru chatting. În timp ce poți explora o varietate de servere Discord pentru a interacționa cu interesele tale, funcționalitatea data mining a Discord este adesea ignorată de mulți utilizatori și non-utilizatori. Poți utiliza funcția de mesaje personale pentru a trimite mesaje text, emoticoane, GIF-uri, imagini și chiar documente. În plus, poți efectua apeluri vocale, apeluri video sau chiar naviga împreună cu interlocutorul tău, după partajarea ecranului. De asemenea, ai posibilitatea de a crea discuții de grup cu un total de 10 membri, iar dacă vrei să te extinzi și mai mult, poți crea oricând un server.

Una dintre principalele probleme cu aplicațiile de mesagerie online precum WhatsApp este că se bazează pe o conexiune la internet pentru a funcționa. Și dacă te afli undeva unde nu poți obține nici măcar 1% semnal, totul pare a fi împotriva comunicării. Aici intră în joc aplicațiile de mesagerie offline. Acestea nu necesită o rețea mobilă sau o conexiune la internet pentru a funcționa. În schimb, creează o rețea Bluetooth peer-to-peer mesh sau o rețea bazată pe wifi direct pe telefon, care să îți permită să trimiți mesaje prietenilor din apropiere. Dacă ești în căutarea unei astfel de aplicații, atunci ar trebui să utilizezi Bridgefy. Aceasta oferă trei tipuri principale de servicii de mesagerie: modul persoană la persoană, modul broadcast și modul mesh.

Deși în 2019 s-a anunțat că această aplicație avea să fie închisă, aceasta merită o mențiune datorită numărului mare de utilizatori și mai ales pentru că aceeași companie dezvoltă la momentul actual criptomoneda Kin. Aceasta a fost considerată excelentă de către toate persoanele care nu doreau să-și folosească numărul de telefon în acest sens. În cadrul său se crea un nume de utilizator unic, care putea fi partajat cu alți utilizatori Kik, pentru conversații sigure și fără întrerupere.

Dacă ești în căutarea unei aplicații care să înlocuiască WhatsApp, aplicațiile menționate anterior sunt cele mai bune pe care le poți utiliza. Deși niciuna dintre ele nu va coincide cu baza de utilizatori cu care se laudă aplicația aparținând de Facebook, acestea sunt mai mult decât bune pentru a o înlocui, atât din punct de vedere al caracteristicilor, cât și când vine vorba de confidențialitate.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus