Sâmbătă,
25.09.2021
Partial Noros
Acum
13°C

Operațiunea „Salvați-l pe Shpitz”: Doi sibieni merg în Germania să recupereze un câine adoptat care a fugit de acasă

Operațiunea „Salvați-l pe Shpitz”: Doi sibieni merg în Germania să recupereze un câine adoptat care a fugit de acasă

Un cățel adoptat din Sibiu de o femeie din Germania a fugit de la noua lui stăpână și, oricât ar încerca, nimeni nu poate să îl prindă. Cei care l-au salvat inițial, Eddy și Marie Jeanne Schweffer, doi sibieni care administrează un adăpost pentru câinii și pisicile fără casă la Șeica Mică, încearcă să ajungă la el, spunând că doar la ei va sta cățelul. Comunitatea s-a mobilizat și a strâns banii necesari pentru ca cei doi să lase lucrurile în ordine în adăpostul de la Sibiu pentru câteva zile și pentru drumul pe care îl vor face până la locul unde a fost văzut Shpitz ultima dată.

Eddy și Marie Jeanne Schweffer s-au mutat, în urmă cu mai mulți ani, în Șeica Mică, unde au amenajat un adăpost pentru câinii și pisicile fără stăpân. Ei îngrijesc aceste animale pe care apoi le oferă spre adopție, atât în țară cât și în străinătate. Unul din aceste animăluțe, un câine de întors oile, a ajuns la o femeie din Germania. Din păcate, aceasta nu ar fi fost pregătită să își asume în totalitate această responsabilitate și, iată, câinele a scăpat. Cei doi sibieni povestesc că deși s-a încercat prinderea lui, Shpitz nu vrea să stea la nimeni și, potrivit ciobanilor cu care au mai stat Eddy și Marie Jeanne de vorbă, ruta pe care o urmează câinele arată că acesta ar încerca să se întoarcă acasă, în România.

„În cadrul campaniilor de sterilizare, am adunat mai mulți căței și i-am transportat la castrat. De câteva ori, stăpânii care ne dădeau animalele, nu le mai voiau înapoi după castrare și așa am rămas cu un număr mare de animale pe care le țineam cu greu în adăpost... nu aveam un spațiu atât de mare încât să ne putem desfășura activitatea cu toți. Am făcut un efort mai mare împreună cu o prietenă și am reușit să dăm spre adopție mai mulți câini, printre care se număra și Shpitz, un câine de întors oile. Din păcate, cățelul a scăpat și a început să vină spre casă. A luat-o spre malul Dunării și încearcă să vină către munte, prin Austria. Am stat de vorbă cu mai mulți ciobani, să vedem cum e felul acesta de câine și toți au spus că asta încearcă să facă. Am subestimat atașamentul lui față de noi și de gospodărie”, povestește Marie Jeanne.

O persoană ar fi reușit să îl prindă, iar timp de câteva zile, informații despre Shpitz nu au mai existat. Marie Jeanne a continuat să facă postări pe Facebook, să dea telefoane și să încerce să îl găsească. Apoi, când în sfârșit a aflat la cine este și că e în viață, totul părea că va avea un final rapid și fericit. Însă câinele a scăpat din nou. Acum, ea spune că dacă mai așteaptă mult până să ajungă la el, ar putea să îl piardă.

„Noi am vrut să mergem mai devreme să îl luăm, dar știam că este la cineva, nu știam și că a scăpat. Aici în zona noastră acum este o situație delicată, nu putem ieși din localitate până nu se eliberează drumurile. Am reușit să strângem în jur de 1.200 de lei. Nu costă înfiorător de mult benzina până acolo, ci mai degrabă taxele de autostradă și cât avem nevoie să lăsăm mâncare pentru toate animalele de aici. Între timp am luat legătura cu adăpostul de acolo, care vrea să ne ajute cu acțiunea de prindere și cu persoana care l-a luat spre adopție”, spune aceasta.

Cei doi vor pleca spre locația în care momentan este supravegheat Shpitz, în această după-amiază, cu speranța că micul cățel îi va recunoaște și îl vor putea recupera. Cei care doresc să urmărească povestea sibienilor și călătoria lor spre Shpitz, pot face acest lucru pe pagina de Facebook Marie Jeanne Schweffer.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Magna Horreum

Acum 6 luni

Multi prosti pe lumea asta! Romania, din fericire, are cu doi mai putin.
Raspunde

Spitz

Acum 6 luni

Rar oameni asa de inimosi, dedicati misiunii de salvare a animalutelor- asa cum si-au asumat! Sper sa-l gaseasca ! Felicitari pentru publicarea acestei actiuni avand in vedere ca in randul cititorilor sunt si multi oameni care au inteligenta de a trata civilizat animalele!...Mai ales au inteligenta de a nu citi un articol daca nu ii intereseaza!
Raspunde

Patri

Acum 6 luni

despre copii abandonati nimic? oricum eu iubesc si animalele,si ciinii,si pisicile
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus