Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Tezele școlare sunt anulate și în semestrul al II-lea. Sorin Cîmpeanu: Mediile se calculează prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor

Tezele școlare sunt anulate și în semestrul al II-lea. Sorin Cîmpeanu: Mediile se calculează prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor

Tezele școlare sunt anulate și pentru semestrul al II-lea, a amintit ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. “La finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, fără notele de la teze, a precizat acesta. Tezele au fost anulate pentru întreg anul școlar 2020-2021 de fostul ministru al educației, Monica Anisie.

Potrivit EduPedu.ro,  Cîmpeanu a declarat ieri, că “având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și atât timp cât sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”.

“Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg. Având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și atât timp cât sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă,” a spus ministrul, potrivit sursei citate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 888

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus