Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Cîmpeanu: Evaluarea naţională se va muta, cel mai probabil, după examenul de Bacalaureat

Cîmpeanu: Evaluarea naţională se va muta, cel mai probabil, după examenul de Bacalaureat

Evaluarea naţională se va susţine, cel mai probabil, anul acesta, după examenul de Bacalaureat, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"Examenul de Bacalaureat va rămâne la aceleaşi date care au fost deja stabilite, comunicate şi sunt cunoscute. Evaluarea naţională se va muta după examenul de Bacalaureat şi, în acest fel, încercăm să perturbăm cât mai puţin structura anului şcolar şi a anului universitar, pentru că, dacă am decala şi examenul de Bacalaureat, sigur că nu ar mai fi posibilă organizarea admiterii în universităţile româneşti în vară. (...) Foarte probabil este că vom decala Evaluarea naţională şi automat admiterea la liceu cât mai puţin posibil", a declarat ministrul, citat de Agerpres, la videoconferinţa "Educaţia digitală asimptomatică", organizată de Fundaţia World Vision România şi Edupedu.

El a spus că nu sunt motive pentru a mai modifica tematica pentru Evaluarea naţională.

"Atâta vreme cât nu modificăm numărul de săptămâni de şcoală, atâta vreme cât am adaptat deja programa de examen specificului acestui an total atipic, atâta vreme cât deja tematica de examen este anunţată şi elevii se pregătesc în acest fel, nu consider că sunt motive pentru a mai modifica această tematică de examen", a explicat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, şcolile vor rămâne deschise "cel puţin până la data de 1 aprilie".

"Am fi într-o situaţie absurdă dacă am avea terase, mall-uri, alte locaţii deschise şi am închide şcolile. Da, dacă localitatea intră în carantină în interesul stării de sănătate al elevilor şi profesorilor şi a stării de sănătate populaţiei generale, trebuie închise şi şcolile doar dacă intră în carantină. (...) Am discutat şi stabilit acest lucru împreună cu Ministerul Sănătăţii. Până când Bucureştiul va intra în carantină, şcolile vor funcţiona exact după acelaşi scenariu roşu. (...) Avem, de asemenea, posibilitatea de a derula simulările pentru clasa a VIII-a şi a XII-a. (...) Vom încheia aceste simulări şi pentru Bacalaureat şi pentru Evaluarea naţională. (...) Atâta vreme cât Bucureştiul nu intră în carantină, deşi astăzi rata de infectare este 6,22, acel ordin al comandantului acţiunii, vom avea, de asemenea, hotărâre a CNSU în acest sens şi vom avea şi un ordin de ministru comun Educaţie - Sănătate care va permite prezenţa fizică în şcoli până la carantinarea localităţilor. (...) Nu vor fi perturbate simulările care se încheie pe data de 31 martie. Deci, şcolile vor rămâne deschise cel puţin până la data de 1 aprilie", a afirmat ministrul. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 768

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus