Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Primăria Cisnădie: Terenuri pentru construirea de locuințe, destinate tinerilor cu vârsta până în 35 de ani

Primăria Cisnădie: Terenuri pentru construirea de locuințe, destinate tinerilor cu vârsta până în 35 de ani

Primăria orașului Cisnădie intenționează se dezvolte zona aflată în prelungirea străzii Lungi (către Cisnădioara). Acest lucru se va realiza prin inițierea unui plan urbanistic zonal care să permită construirea de imobile de tip locuințe individuale (case unifamiliale) și duplexuri, spații pentru servicii și zone verzi. Astfel, terenuri le vor fi destinate tinerilor cu vârsta până în 35 de ani, în vederea construirii de locuințe, în temeiul Legii nr. 15/2003.

„Mereu am susținut tinerii cisnădieni și îmi doresc ca aceștia să rămână în orașul lor, motiv pentru care le-am acordat și în trecut terenuri pentru casă, chiar în aceeași zonă. Îmi doresc ca acest proiect să continue și să dezvoltăm o zonă de case pentru tinerii din Cisnădie, cât și pentru cei care intenționează să se stabilească în orașul nostru. Vă voi ține la curent cu toate fazele acestui proiect”, scrie primarul primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, pe pagina sa de facebook.

Comentarii

3 comentarii

Pro adevăr

Acum 6 luni

Ce susținere pentru tineri??? Este o oportunitate pentru ”renumitul” primar și nu numai....să primească șpagă de la dezvoltatorii imobiliari! Felicitări celor care s-au opus în ședința Consiliului local inițiativei meschine a edilului. La cât teren susține primarul că vrea să ofere tinerilor.....iar cei din această categorie nu reprezintă nici 25% din populația cisnădiană, ce faci cu restul terenului primare?????
Raspunde

EU

Acum 6 luni

Un proiect pe cat de benefic pe atat de laudabil, dar daca nu sunt respectate reglementarile PUZ se ajunge la cosmarul urbanistic din Cartierul Arhitectilor. Conform PUG/2015 ,prin PUZ ce se intentioneaza a fi elaborat, zona nu poate fi incadrata decat in destinatia L2- subzona de locuinte individuale si colective mici P+1,P+2 in lotizari/parcelari noi, avand in vedere ca terenul este o extindere noua a intravilanului orasului Cisnadie, va fi introdus in intravilan , parcelat si reglementat urbanistic pentru prima data Este aceeasi destinatie de locuit ca si in Cartierului Arhitectilor, in care insa a fost ignorat PUZ care a reglementat zona ca zona de locuinte individuale P+1,P+2, fiind emise autorizatii de construire pentru blocuri P+2+M cu multe apartamente si parcari mari aferente, in zonele de case unifamiliale sau chiar intre acestea. Spatii verzi, scoala, gradinita, locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport, obiective de utilitate publica-au fost stabilite prin PUZ-si in Cartierul Arhitetilor, dar nerealizate. Terenul nu poate fi inclus, conform PUG/2015, in destinatia L1 –subzona de locuinte individuale si colective mici P+1,P+2 in lotizari/parcelari anterioare, fiind o noua extindere cu parcelari noi. Oricum , conform PUG/2015, in ambele destinatii L1 si L2 subzone cu locuinte indiviuale si colective mici P+1,P+2 nu era permisa edificarea de blocuri. In comunicatul emis de Primaria Cisnadie publicat pe pagina de facebook, este precizat:În niciun caz nu va fi permisă construirea locuințelor colective de tip bloc cu mai multe apartamente. Nici Planul Urbanistic General în vigoare nu permite alte tipuri de locuințe în zona mai sus menționată. Este o recunoastere a ceea ce au sesizat de nenumarate ori locuitorii din cartier, majoritatea tineri,nemultumiti de aparitia blocurilor intre case unifamiliale.
Raspunde

Cristina

Acum 6 luni

De ce nu este transmis în întregime comunicatul pe Facebook exact la fel cum a făcut-o într-un alt ziar local??Primarul încearcă sa ascundă sub pres ilegalitățile în emiterea de autorizații de construire pentru blocuri în Cartierul Arhitecților cu încălcarea flagranta a PUZ care a reglementat zona și a PUG/2015 în loc sa caute vinovații care au semnat certificatele de urbanism și autoritățile.Arhitectii șefi incompetenți și fără nici o viziune urbanistica în dezvoltarea cartierului sunt oglinda coșmarului urbanistic din acest cartier. Primăria s-a mulțumit cu taxele și impozitele plătite de mii de locuitori pentru SPA,statui,concerte,petreceri etc.toate în Vatra orașului.Institutiile statului se fac ca nu vad ISC sibiu a verificat modul în care au fost emise autorizațiile și dacă au fost respectate documentațiile de urbanism aprobate??Pana in 2018 am înțeles ca la ISC era inspector fratele arhitectului sef Cristian Vanda,dar după 2018 ce i-au oprit??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus