Dr. Cristina Păcurar: “Pacienții noștri înțeleg importanța alegerii excelenței atunci când ești preocupat de sănătatea ta orală. Ei știu că la DENT ESTET au găsit locul potrivit”

În doar un an de la intrarea pe piața din Sibiu, clinicile DENT ESTET au ajuns pe locul întâi în județ, semn că au fost foarte bine primite de sibieni. Reprezentanții DENT ESTET spun că succesul se datorează filosofiei de a menține aceleași standarde în toate clinicile, indiferent unde se află ele în țară. Reporterul Turnul Sfatului a stat de vorbă cu dr. Cristina Păcurar, medic stomatolog specialist în estetică dentară, despre nevoile sibienilor, evoluția tehnologiei în acest domeniu, dar și despre cum, în zilele noastre, un medic din București se poate implica activ în tratamentul unui pacient din Sibiu.

 

Judecând după ce văd în jur, de la colegi de muncă și prieteni până la reclame stradale, aș putea spune că este un adevărat val de implanturi dentare. Dvs. sesizați același lucru în comparație cu ce se întâmpla acum cinci sau zece ani? Cum de s-a ajuns aici, a evoluat tehnologia, a devenit totul mai accesibil, mai ușor?

Evoluția tehnologiei se vede astăzi în tot ceea ce ne înconjoară, de la gadgeturile care ne atrag permanent atenția, transportul în comun cu tot felul de stații tehnologizate și până la cucerirea planetei Marte. Este lesne de înțeles că acesta este viitorul, în sensul în care accesul la informație se face tot mai ușor datorită digitalizării, dar și investițiilor în acest sens, inclusiv în stomatologie. Interesant este că și în urmă cu 5 sau 10 ani exista digitalizare, însă acum cred că înțelegem mai bine cât de mult contează să fii cu un pas înaintea celorlalți în ceea ce privește performanța medicală, astfel încât atunci când accesul la inovație devine facil pentru toți ceilalți, tu ai avantajul notorietății. Chiar și așa, spiritul de competiție este foarte sănătos!

 

Cât de atenți sunt sibienii la sănătatea lor în pandemie? Am intrat zilele acestea în al doilea an de pandemie și mai toate sectoarele medicale arată o teamă a românilor de a intra în contact cu spitale, clinici sau chiar o imposibilitate de a trata anumite afecțiuni. 

Deși a fost un an dificil pentru noi toți, pacienții noștri au continuat să aleagă DENT ESTET, pentru că știu că se pot baza pe calitatea serviciilor oferite și că medicii sunt pregătiți să le ofere cele mai bune soluții pentru ca ei să fie pe deplin mulțumiți.

Confortul și siguranța pacienților au fost mereu prioritățile noastre, iar ei au simțit asta. Respectând standardele internaționale existente, protocoalele de igienizare și sterilizare erau deja implementate în clinicile DENT ESTET și înaintea pandemiei, așadar ne-a fost relativ ușor să punem în aplicare noile norme impuse de autorități. 

 

Din experiența dvs. personală puteți spune că pandemia a afectat sănătatea orală a românilor?

Nu, însă a fost un moment greu la începutul pandemiei, când clinicile stomatologice au fost închise și s-au putut trata doar urgențele. Din punctul meu de vedere, ca medic, vreau să spun că acele urgențe nu aveau nicio legătură cu stomatologia în anul 2020.

Vineri seară s-a anunțat că, de luni, cabinetele/clinicile dentare sunt închise, însă nimeni nu s-a gândit la pacienții recent operați sau la cei cu lucrări provizorii ample. Acești pacienți nu au putut beneficia de asistență medicală, pentru că nu se încadrau în acea listă de urgențe, enunțată de autorități, și trebuiau temporizați pe termen nedeterminat. Atunci a fost dificil și pentru noi ca medici, dar și pentru pacienți.

După cele două luni, însă, lucrurile au revenit la normal, iar pacienții nu au avut reticențe în a se îndrepta spre cabinetul stomatologic pentru a primi tratamentele de care aveau nevoie. Din contră, au înțeles importanța sănătății dentare și aș putea spune că au devenit mai responsabili.

 

DENT ESTET a venit la Sibiu în 2018 și cifrele ne arată că încă din primul an ați urcat pe locul 1 în județ. Curiozitatea mea este ce ați adus nou, ce lipsea în orașul nostru, astfel încât ați atras atât de mulți sibieni? E o altă abordare, altă atitudine, ori poate alte standarde...

Conceptul DENT ESTET pune un accent deosebit pe principiul multidisplinarității echipei și serviciilor. Fiecare medic lucrează și se supraspecializează pe ramura sa, fiind sprijinit să ia cele mai bune decizii. La toate cazurile lucrăm în echipă, respectând protocoale stabilite conform standardelor internaționale, pe care le îmbunătățim periodic.

Documentarea fiecărui caz clinic, discuția cu pacientul pentru transferul de încredere, dar și realizarea unui plan de tratament personalizat sunt punctele cheie de la care plecăm și de unde începem să construim fiecare caz în parte. Este extrem de important ca noi, medicii, să înțelegem că oamenii au nevoie să își exprime dorințele și să le fie tratate problemele primordiale pentru care au venit la noi.

Un alt aspect la fel de important este faptul că avem totul in-house: centru de radiologie integrat, studio foto, tehnologie și digitalizare la standardele internaționale și echipă supraspecializată. Iar protocoalele pe care le respectăm sunt generale în toate clinicile DENT ESTET, astfel încât orice pacient poate fi tratat în orice moment, în orice clinică.

 

Care sunt cele mai des solicitate servicii medicale în clinicile DENT ESTET din Sibiu? Sau, altfel spus, ce probleme au sibienii cu dantura?

După doi ani de de Sibiu, pot să spun că aici primează cazurile complexe, respectiv pacienții care prezintă edentație parțială (lipsa a 2-3 dinți) și cazurile de înlocuire a lucrărilor protetice vechi, chiar sisteme de protezare fixe. Mă bucur că pacienții noștri înțeleg și au încredere în soluțiile pe care noi le propunem, pentru ca ei să se bucure în sfârșit de acel zâmbet la care au visat. Fără doar și poate, din experiența mea și a colegilor mei, pot spune că ei simt că aici au găsit locul potrivit. 

Sunt atenți sibienii la problemele dentare ale copiilor, pentru ca aceștia să aibă o dezvoltare armonioasă? De multe ori, în trecut, se spunea că, dacă nu doare ceva, nu e obligatoriu de mers la doctor. Simțiți o schimbare de mentalitate?

Oh, da! Am suficient de mulți pacienți care ajung la mine pentru că merg cu copiii lor la DENT ESTET 4 KIDS și sunt extrem de încântați de ceea ce descoperă acolo. Faptul că formăm cu toții o echipă profesionistă și dedicată, comunicăm între noi și ne bazăm pe expertiza fiecăruia - pacienții simt asta și se simt în siguranță. Așadar, nu așteaptă, ca ,,pe timpuri”, să doară, ci se prezintă la medic pentru controale periodice și pentru profilaxia atât de necesară atunci când vine vorba despre sănătatea noastră orală și generală.

 

Spuneați că multidisciplinaritatea este unul dintre conceptele de bază ale strategiei DENT ESTET. Cum funcționează acest sistem și care sunt beneficiile pentru pacienții care vin la dvs.?

Am colegi care vin de la București sau Timișoara pentru acel schimb de experiență necesar dezvoltării noastre profesionale, iar eu sunt una dintre colegele lor de la Sibiu care merge la București pentru a se alătura medicilor mentorați de celebrul expert în implantologie, prof. dr. Paulo Malo, cu care DENT ESTET a încheiat un parteneriat în premieră pentru piața de stomatologie din România.

Această cultură de sharing și mentorat contribuie la accesul mai rapid la informații, la stabilirea unui diagnostic precis și la realizarea unui plan de tratament mult îmbunătățit, cu beneficii majore pentru pacient.

 

Accesul la servicii medicale de top, mai ales în vremuri de pandemie, vine cu un cost. A scumpit pandemia tarifele, în general? Credeți că vor exista scumpiri, din acest punct de vedere, în 2021 (mă gândesc inclusiv la anumite materiale)?

De-a lungul celor 22 de ani de activitate, DENT ESTET a investit în asigurarea de servicii medicale la un nivel de excelență conform standardelor internaționale și în tehnologii digitale performante pentru a putea răspunde oricăror exigențe, dar și pentru a oferi confort sporit pacienților.

Este adevărat că anul 2020 a fost unul dificil pentru noi toți, însă noi am încercat să venim în sprijinul pacienților cu campanii care să-i ajute să-și transforme zâmbetele și să-și împlinească visele.

Piața de stomatologie este în continuă transformare, iar noile tehnologii sunt create pentru a oferi pacienților confortul, eficiența tratamentului și materialele de care au nevoie atunci când vin în cabinetul medicului stomatolog. Pacienții noștri înțeleg importanța alegerii excelenței atunci când ești preocupat de sănătatea ta orală, dar și de starea generală de sănătate.

 

Referitor la noile tehnologii, cât de mult timp trece în zilele noastre de la momentul descoperirii unui tratament nou ori a unei tehnologii noi în domeniu, până la implementarea ei directă, cum este cazul clinicilor DENT ESTET din Sibiu? Știu că dvs. faceți parte din echipa prof. dr. Paulo Malo.

DENT ESTET a investit constant în tehnologie, din dorința de a le oferi pacienților un diagnostic 100% corect, sigur și imediat, dar și confortul și siguranța de care au nevoie.

În ceea ce privește dezvoltarea noastră, ca medici, este un proces care se desfășoară zilnic, pe de o parte datorită cazurilor pe care le tratăm și pe care le discutăm între noi, dar și faptului că avem acces permanent la jurnale și reviste medicale de unde ne informăm constant.

În aceeași ordine de idei, participăm contant la cursuri, conferințe și workshopuri, chiar dacă acum se desfășoară online, pentru ca trebuie sa ne adaptăm vremurilor. Ne ajutăm mult, împartășim cunoștințele acumulate și consider că toate acestea reprezintă motivul pentru care divizia de implantologie a DENT ESTET a fost alegerea prof. dr. Paulo Malo pentru tratarea cazurilor complexe în România.

 

Ca să trag o concluzie, pot spune că în 2021 sibienii au acces la servicii medicale mai bune decât au avut vreodată și la tehnologii în domeniul sănătății cu o rapiditate fără precedent în trecut? Spre ce ne îndreptăm, cum vor arăta clinicile DENT ESTET peste zece ani, spre exemplu?

Pentru că valorile DENT ESTET au fost dintotdeauna inovația, excelența și pasiunea pentru meseria de medic stomatolog, pacienții ne-au răsplătit în tot acest timp cu încrederea lor.

Toate aceste valori ne-au asigurat leadership-ul în medicina dentară din România în ultimii 15 ani, iar obiectivul DENT ESTET este extinderea la nivel național.

Suntem convinși că, peste 10 ani, DENT ESTET își va putea asuma creditul că a schimbat mentalități în ceea ce privește importanța pe care trebuie să o acordăm sănătății orale și că misiunea noastră va continua să fie crearea de zâmbete sănătoase, estetice și funcționale.

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Newman

Acum 3 luni

Sunt curios cati dintre acesti practicanti de stomatologie au dat examen de intrare in oras? Asta dupa ce au facut un rezidentiat de 3 ani ??? NB cu examele aferene la Cluj sau Bucuresti (Sibiul nu se pune din cauza de ....valoarea mea)
Raspunde

Alina

Acum 3 luni

macar au aparatura care nu are cum sa dea gres. am fost la un cabinet de-al nostru, la cat mi-au largit dintele nu are cum sa reziste pentru un tratament pe canal si au scapat si material sub dinte care doar prin chirurgical se mai poate scoate... ieftin si pana la urma ma costa mai mult.
Raspunde

Borat Sagdiyev

Acum 3 luni

Nu, nu e un „Interviu” e un „Advertorial”.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus