Miercuri,
12.06.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Cazul nevăzătorului care nu a fost lăsat să urce cu câinele-ghid într-un autobuz care venea la Sibiu a ajuns la Înalta Curte

Cazul nevăzătorului care nu a fost lăsat să urce cu câinele-ghid într-un autobuz care venea la Sibiu a ajuns la Înalta Curte

Un nevăzător care a vrut să urce alături de câinele-ghid într-un autobuz care se deplasa spre Sibiu, din Târgu Frumos, în aprilie 2017, s-a lovit de un refuz din partea șoferului. Cazul său a ajuns acum, exact patru ani mai târziu, la Înalta Curte de Casație și Justiție, anunță newsweek.ro

Un păşcănean nevăzător a fost împiedicat să urce în autobuzul care trebuia să-l ducă la Sibiu, în 2017, şoferul refuzând să accepte urcarea alături de acesta a câinelui însoţitor. Petre Iordache a solicitat telefonic firmei Trans Polosam rezervarea a două locuri pe ruta Târgu Frumos – Sibiu, menţionând faptul că este nevăzător. El nu a precizat însă că al doilea loc era pentru labradorul însoţitor. Cel aflat la volan nu a dorit să accepte sub nicio formă ca animalul să urce în autocar, spunând că acesta poate fi transportat doar în cala de bagaje, în cuşti standard, în baza actelor de identificare şi sănătate ale acestuia, acte pe care Iordache nu le prezentase. 
„A început să urle, să facă scandal. Că el nu mă ia cu câinele, că la el în mașină nu urcă câini. Mi-a zis să mă dau jos din mașină că altfel mă ia la bataie. În momentul ăla a lovit câinele cu piciorul, Maia a sărit jos de pe scările mașinii, am apelat la 112, el m-a împins din mașină și m-a îmbrâncit”, povestea Petre Iordache la vremea respectivă.

Petre spunea că a încercat să-i arate șoferului actele care-i permit, conform legii, să ia câinele în orice mijloc de transport, dar acesta nu l-a ascultat. La momentul respectiv, firma de transport a fost sancţionată cu un avertisment pentru discriminare. Contestaţia înaintată de aceasta a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează newsweek.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus