Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
6°C

VIDEO Turcan, despre episodul fotografiilor fără mască: ”îmi pare grozav de rău”. Cîmpean lucrează de acasă

VIDEO Turcan, despre episodul fotografiilor fără mască: ”îmi pare grozav de rău”. Cîmpean lucrează de acasă

De la replici cu ”răspunsuri clare” publicate imediat după ce articolul din Turnul Sfatului a generat o dezbatere națională, Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu și ministru al Muncii, încheie discuțiile despre fotografiile în care se înghesuia fără a purta mască cu un alt ton.

Raluca Turcan a avut prima apariție televizată după momentul fotografiilor lansate în spațiul public tocmai de liberalii sibieni, imagini în care liderii PNL Sibiu erau surprinși încălcând regulile pe care tocmai le-au înăsprit pentru limitarea răspândirii pandemiei. Este vorba de imaginile de la o acțiune de plantare de copaci, în care – printre altele – apar și Raluca Turcan și Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, înghesuite alături de alte șase persoane în remorca unei camionete, fără a purta mască. ”Mai am, cred, zece zile să o plătesc jumătate, dacă vor trece aceste zile o voi plăti la valoarea întreagă. Am primit înștiințarea în cutia poștală”, a spus Raluca Turcan despre amenda de 500 de lei primită de la Poliția Sibiu.

”Povestea aceasta este, în primul rând, o lecție de viață și anume că nu ai voie, ca lider politic important și factor de decizie, să lași garda jos. Pentru că dacă lași garda jos chiar și o secundă din 100 de secunde, semnalul este negativ și suporți consecințele. A fost o clipă de neatenție pentru care îmi pare foarte rău”, a declarat Turcan la Digi24.

Întrebată cum vede situația ei, a ministrului Vlad Voiculescu (surprins fără mască în spațiile interioare) în contextul protestelor împotriva restricțiilor pandemiei, Raluca Turcan a spus că nu există vreo legătură. ”Pentru că, pe fond, sunt un om care respectă regulile și întotdeauna am îndemnat la respectarea regulilor. Deci, în niciun caz, nu a fost un îndemn la nesupunere. Dar, evident că, în acest context, trebuia să fiu mult mai atentă, și de aceea, pe fond, îmi pare rău. Mesajul public a fost unul negativ, a fost aruncat în derizoriu un eveniment frumos – am plantat 1.300 de puieți – și, mai ales, îmi pare rău, pentru că eu sunt un element structural care respectă regulile și se străduiește să facă lucrurile ca la carte. Și asta m-a făcut încă o dată să înțeleg că nu ne permitem niciun moment de neatenție”.

Raluca Turcan a anunțat și că din cauza Covid-19 au decedat inclusiv rude de-ale sale. ”Nu doar că îmi este frică, ci pur și simplu consider că este un pericol pentru sănătatea publică. Am avut rude și cunoștințe care au decedat de Covid și am simțit empatie pentru fiecare persoană care a avut forme severe sau care s-a prăpădit. Nu e de glumă cu această boală. Și de aceea, din momentul zero, și în calitatea mea de vicepremier, și în calitatea de ministru, am îndemnat secundă de secundă la respectarea regulilor. Însă, am greșit... Știți, nu există nicio scuză pentru o greșeală pe care o faci. Pe de altă parte, poate și oamenii care respectă foarte mult regulile se întâmplă să aibă momente de neatenție după un an greu. E o lecție pe care am învățat-o. Mesajul meu public este că îmi pare grozav de rău și îi îndemn pe toți oamenii să nu lase nici o secundă garda jos. Nu știi niciodată cum lovește acest virus și, până la urmă, noi înșine trebuie să fim modele pentru cei din jur”, a adăugat Raluca Turcan.

Cîmpean lucrează de acasă

Povestea imaginilor postate de liberalii sibieni a devenit cunoscută la nivel național după ce Turnul Sfatului a aflat că o persoană din grupul liberalilor care s-au fotografiat fără măști a fost confirmată cu Covid-19. Situație în urma căreia și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, s-a autoizolat: de la începutul săptămânii trecute nu a mai trecut pe la birou, lucrând în sistem telemuncă. ”Doamna președintă lucrează de la domiciliu”, au comunicat reprezentanții Consiliului Județean Sibiu. Fără să răspundă la întrebarea dacă această decizie e din cauza rezultatului vreunui test Covid-19 ori din alte motive.

Vizualizari: 1700

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Genoveva Smărăndescu

Acum 1 săptămână

La cat a facut doamna Turcan pentru Sibiu si la ce investitii a adus la noi in oras, ar trebui sa ii pupam mana! Doamna Turcan este cea mai vrednica fiica a obstei sibiene!
Raspunde

Patri

Acum 1 săptămână

corect,a obstei sibiene din botosani cu sef draghe stolo sotul doamnei raluka fost purtator de cuvint la basescul
Raspunde

Munteanu

Acum 1 săptămână

Glumesti domnisoara sau vorbesti serios?!
Raspunde

Teo

Acum 1 săptămână

Campean ,nu e nevoie sa lucreze de acasa,sa stea linistita pana la viitoarea escapada fara masca.
Raspunde

Marcel

Acum 1 săptămână

O incompetenta care nu știe pe ce lume trăiește. O pupincuristă și o lingușitoare, oportunistă care nu are nimic în comun cu problemle Sibiului.
Raspunde

Badea Scirtan

Acum 1 săptămână

Partidul e-n toate ce vor ride la soare, e-n vesele plantari de copaci, e-n chermeze, e-n laudele fara numar platite cu bani din gunoaie unor vajnici postaci!
Raspunde

Pozele Contrataca

Acum 1 săptămână

pai după ce au făcut asa de multe poze cele doua distinse duamne pe la tot felul de evenimente se pare ca pozele se revolta împotriva dumnealor. Stimate duamnelor munca înseamnă sa muncești nu sa faci tot timpul poze la evenimente, uare duceți lipsa de atenție si o cerșiți in public ? Cu o rândunică nu se face primăvară și nici cu 3 puieți plantați în spiritul neo-liberal nu se pot compensa tăierile masive din ultimii 30 de ani, acum sa fim serioși e o imagine puțin cam cârpită si partea cu munca si partea cu politica. Acum serios tot pământul asta și toți uamenii au nevoie de atenție, nu va lăcomiți la prea multa atenție ca cineva este atent foarte atent la acest aspect insignifiant, deci atenție va rog dependenta de like-uri dăunează grav sănătății sufletești, oare de ce nu va faceți poze și pe la biserica dragelor sau pe acolo nu obișnuiți sa umblați, Hristos este un tip iubaret din ce scrie in Noul Testament.
Raspunde

Camelia

Acum 1 săptămână

Si noi suntem pe fond pentru respectarea legilor. De ex. sa platesc impozitul, ma doare inima dar il platesc.Asa si d-na Turcan sa isi dea demisia din functiile publice, a gresit si tre' sa plateasca! O doare inima, o intelegem , da' onoarea functiei publice trebuie reperata!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus