Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Fostul director general adjunct devine director general la DGASPC Sibiu: Mă voi deplasa la fața locului să văd care e situația

Fostul director general adjunct devine director general la DGASPC Sibiu: Mă voi deplasa la fața locului să văd care e situația

Claudiu Stupar, directorul general adjunct economic al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu, este noul director general interimar al instituției. “Încep activitatea cu optimism, cu voința de a construi o echipă puternică și cu multe proiecte care să vină în sprijinul copiilor instituționalizați și persoanelor cu dizabilități instituționalizate și neinstituționalizate. Este nevoie de o perioadă de analiză pe care mi-o voi concentra asupra bugetului și asigurea funcționalității serviciilor sociale. Împreună cu directorul adjunct mă voi deplasa în centrele de copii și adulți, dar și în centrele partenere pentru a vedea la fața locului care sunt problemele cu care se confruntă personalul și cum sunt îngrijiți beneficiarii noștri. Fiind la bază economist, m-am bucurat să descopăr și o altă latură sensibilă a angajaților: asistența socială presupune mai înainte de toate dragoste de oameni și este necesar a fi profesată de oameni implicați, cu aptitudini de chemare și dăruire, care au disponibilitatea să se dedice, și să înțeleagă suferința celor năpăstuiți de viață.”, a anunțat directorul general, Claudiu Stupar, pe pagina de Facebook a instituției.

Director cu consens politic

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunțat la sfârșitul lunii trecute că în urma demisiei din funcție a directorului Laura Vâlsan va propune partidelor să vină fiecare cu câte o propunere pentru conducerea interimară a instituției. ”Doamna director Laura Vîlsan și-a exprimat intenția de a renunța la poziția de director al DGASPC Sibiu, am acceptat această solicitare, dar aș vrea ca interimatul să fie asigurat de către o persoană pe care să o stabilim prin consultarea noastră, a liderilor de grup și a celor care pot veni cu expertiză în acest sens. Este o instituție care desfășoară o activitate sensibilă, o instituție care are probleme de management, o instituție care ne-a afectat inclusiv bugetul și o să vă spun despre ce este vorba. Este obligația noastră a tuturor, pentru că suntem toți membri în CJ Sibiu și avem toți obligația ca totul să petreacă în limita legii, iar activitatea să fie la un nivel care să fie de secolul 21 și atunci vreau să vă fac propunerea ca până în 30 martie când ne vom întâlni la discuții, fiecare grup politic să vină cu o propunere de persoană care ar întruni limitele legale”, a anunțat Daniela Cîmpean.

USR PLUS: Nu am propun un nume

Copreședintele USR PLUS Sibiu, Adrian Echert, a declarat pentru Turnul Sfatului că formațiunea politică din care face parte nu a propus niciun nume pentru interimatul funcției de director. ”Noi nu am propus un nume. Am propus ca interimatul sa fie ocupat de cineva din interior care cunoaștere problemele de acolo. Interimatul este o chestiune de cateva luni si e mai inportant sa avem un concurs pe bune dupa aceasta perioada decat persoana de acum”, a declarat Echert.

foto: Facebook / pagina personală a lui Claudiu Spătar

Cine este Claudiu Stupar

Noul director general al DGASPC Sibiu are 47 de ani este din județul Alba și a absolvit cursurile Facultății de Științe Economice a ULB Sibiu în anul 1998. Are un master în Managementul proiectelor cu finanțare internațională în administrația publică locală în 2009, iar din anul 2000 este angajatul Consiliului Județean Sibiu. Până în 2013 a fost inspector de specialitate, iar până în februarie 2021 a fost șeful Serviciului Administrare Buget. Din februarie 2021 este numit director general adjunct pe probleme economice la DGSAPC Sibiu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Teo

Acum 1 an

Un habarnist in domeniu ,numit politic din randul partidului, aflat vremelnic la sefia judetului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus