Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

USR PLUS Sibiu, după demiterea lui Voiculescu. De la ”nu comentez”, la ”mafia” și ”câștigă PNL”

USR PLUS Sibiu, după demiterea lui Voiculescu. De la ”nu comentez”, la ”mafia” și ”câștigă PNL”

Turnul Sfatului a solicitat reacții la cald din rândul USR PLUS Sibiu pe subiectul demiterii ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, decisă de premierul liberal Florin Cîțu. 

Demiterea ministrului Sănătății vine după ce, în ultimele zile, membrii Alianței USR PLUS și-au anunțat sprijinul necondiționat pentru Vlad Voiculescu. Cel care are în continuare parte de susținere în rândul USR PLUS, apreciază Raul Apostoiu, fostul președinte al organizației județene a PLUS (în prezent, conducerea alianței la nivel local este asigurată de doi copreședinți, Adrian Echert din partea USR și Ruxandra Cibu Deaconu din partea PLUS). ”În acest moment, nu știu dacă există alternativă mai bună decât Vlad Voiculescu”, apreciază Apostoiu, consilier local al municipiului Sibiu. El admite că îndepărtarea lui Vlad Voiculescu va afecta aura reformistă a Alianței USR PLUS. ”Vlad Voiculescu a dat dovadă de multă transparență, a solicitat competențe în alegerea directorilor caselor județene de asigurări. O parte din măsurile pe care Alianța USR PLUS le-a dorit și le-a propus în campanie și le-a dus mai departe. Nu pierde doar USR PLUS, pierde toată țara”. Întrebat cine consideră că are de câștigat în urma demiterii lui Vlad Voiculescu, Raul Apostoiu are un răspuns scurt. ”PNL, evident. Ca și partid”.

Raul Apostoiu și Adrian Echert

Această situație ar putea genera tensiuni greu de gestionat în rândul coaliției de guvernare, consideră Raul Apostoiu. ”Se pare că a fost unilaterală decizia domnului prim ministru vizavi de domnul Voiculescu. Alianța USR PLUS nu a fost invitată la discuții pe tema aceasta. Evident, este dureros pentru că Vlad Voiculescu a avut toată susținerea alianței, nu au fost motive esențiale determinate să i se solicite demisia, deci este un regret din partea noastră. Senzația noastră este că acesta e motivul pentru care PNL a propus demisia fără să se consulte cu noi: dorința de dezbinare și de a conduce singuri”.

Ruxandra Cibu Deaconu, copreședintele USR PLUS, consideră că demiterea lui Voiculescu are legătură cu fondurile Sănătății. ”Întrebarea de pe buzele tuturor: De ce a fost demis Vlad Voiculescu? 45 de miliarde de lei. Atât valorează bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), marele tort din care Mafia s-a înfruptat în ultimele decenii, lăsând sistemul sanitar în paragină și românii să moară cu zile”, a scris Ruxandra Cibu Deaconu pe pagina ei de Facebook.

Adrian Echert, copreședintele Alianței la nivel local din partea USR, a răspuns scurt solicitării Turnul Sfatului. ”Nu comentez în acest moment situația, pentru că nu am toate datele pentru asta”, a declarat Adrian Echert.

Sursa foto principală: Facebook / Ruxandra Cibu Deaconu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2728

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Hipsterland Faracreier

Acum 2 ani

Hipsterii din USR cred c aau inventat gogoasa, nu doar miezul din ea..... alte victime si astia. Daca era competent individul, nu facea haosul care este, ca avem impresia ca Arafat e ministru, nu el, in timp de pandemie. Probabil cel mai slab partid, cred ca si partidul lui Dan Diaconescu era mai capabil ca astia.
Raspunde

Pa pa USR!

Acum 2 ani

Premierul Cîțu are boașe și și-a asumat această demitere! Useriștii, în schimb, au trotinete cu rainbow și merg la saloane de pensat mărarul.
Raspunde

Ricky

Acum 2 ani

"Întrebarea de pe buzele tuturor: De ce a fost demis Vlad Voiculescu? 45 de miliarde de lei. Atât valorează bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS)". Eu as paria ca este motivul pentru care a fost pus ministru, nu demis. Numele Nic Voiculescu va spune ceva?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus