Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Ziua în care CTP și Șoșoacă s-au luat de mână

Ziua în care CTP și Șoșoacă s-au luat de mână

Îi și văd pe Cristian Tudor Popescu, Andrei Caramitru și Diana Șoșoacă stând pe marginea unei piscine dezafectate, poștind o țigară și o doză de Ciucaș. CTP e asudat rău și se freacă la tâmple, imediat ce-i trece rândul. Caramitru privește absent, iar Diana Șoșoacă își mângâie piciorușul imobilizat în gips. ”Bă băieți, ne-au deconspirat ăștia!”

La eroi căzuți în lupta pentru binele suprem avem nevoie și de antieroi.

Am văzut după evenimentele politice de ieri o furie nestăvilită a celor care s-au încolonat regulamentar în spatele unui nou om. De data aceasta, Vlad Voiculescu. Cei care au cutezat să opineze că poate nu e chiar așa, că poate și omul ăla a greșit, că poate e doar ONG-ist, nu și politician, au fost înfierați și trimiși la ghena de gunoi a rebuturilor sociale. Nu avem nevoie decât de oameni care să fie trup și suflet ideilor noastre.

Eroul Vlad Voiculescu are nevoie de antieroi pentru a ajunge diamant și e evident că au fost găsiți și băgați în aceeași dubă. Nu contează cine sunt, ce au făcut până acum, ce reprezintă, dacă pe fond sunt OK sau, pe bune, nebuni de legat, toți au fost strânși la grămadă și înghiontiți spre ieșire. Societatea nouă nu are nevoie de voi. Ne trebuie aplaudaci. Avem nevoie de coloane ordonate.

”Jó napot kívánok, Ciolacu”, spunea tărăgănat președintele Klaus Iohannis, acum dispărut de tot din peisaj, în urmă cu un an. În 29 aprilie 2020, președintele ataca dur PSD: Se luptă să dea Ardealul ungurilor, într-o combinație rămasă neelucidată cu UDMR. Dacă deschideai gura atunci, erai pus la colț pe vecie. Nu erai lichidat pe loc, doar pentru că oamenii erau ocupați să sape tranșee în jurul Sibiului, se făcea aliniament defensiv Ștrand – Turnișor. Vin ungurii! Doar că de atunci Kelemen Hunor este vicepremier, Cseke Attila este ministrul Dezvoltării, Tanczos Barna este la Mediu, iar Eduard Novak este ministrul Tineretului și Sportului. Toți, UDMR. Aceiași asupra cărora nu mai departe de 350 de zile plana acuzația de înaltă trădare. Tocmai ăștia care acum sunt parte semnificativă din establishment-ul executiv al țării. Și culmea, partea care ține echilibrul guvernamental între bolânzii PNL și USR PLUS.

În acest context, am ajuns să-i înțeleg pe habotnicii care-și centrează viața în jurul unei singure idei. Oamenii care cred până la sacrificiul suprem în ideea divinității salvatoare par dintr-o dată mai citavi decât noul om care speră în miracole (și nu exagerez) de la un cetățean care arată mai spălat decât alții. Coloana de fani se mută ciclic din spatele lui Iohannis în spatele lui Cioloș. De acolo fac un pas în dreapta și se aliniază formând mii de umbre în spatele noului fost ministru al Sănătății. Și nu oricum, ci cu vehemență, cu aura omului care a identificat binele suprem. Cu ultima speranța că ori trăim mai bine, ori murim cu toții. Cu bagajele făcute, dacă nu ne iese nici cu ăsta, plecăm din țară, ne ardem pașapoartele. Nu mai există nimic altceva. Ăsta-i, domle!

În fotografia alb-negru a momentului nu mai există nicio nuanță de gri. E totul alb sau negru. Cu noi sau împotriva noastră. Iar în timpul în care mușcăm până la sânge din tastatură susținând noul înger izbăvitor, spitalul județean mustește de sinecuri și politruci. Și nu avem nicio problemă cu asta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 7509

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nici o diferenta

Acum 1 an

Sosoaca = Usr = Plus si = Arafat, nici o diferenta intre ei, doar fizic. Ca si educatie mentalitate, toti la un loc sunt un mare gol.... Asa oameni, asa tara.
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 1 an

Foarte bun articolul,analiza coerenta,felicitari d-le Bratu! @nu e....Nu sunt in gol ci bine infipti in realitate.Ordine clare de executat,adusi de 'democratie' si unii de accidente gen sparanghelistii johannieni. Nu inteleg comparatia cu tara. Cum nu ne convine ceva cum dam vina pe tara,pe mitici,moldoveni,valceni,martieni,reptilieni etc,etc dar nu ne uitam la noi.. Daca toti am fi atenti cum am vota incet-incet se va cerne si pleava..daca ne-am exprima clar dorintele si am fi uniti ca neam de exemplu ministrul actual al sportului romanesc nu ar avea steagul HU pe masa... Iar sleahta aceea de peste 400 de parlamentari la care adaugam cate 10 bagatori in seama platiti de noi s-ar reduce drastic..
Raspunde

Silvestrian Lățeanu

Acum 1 an

Sper sa ii vad pe inutilii someri sibieni, mari formatori de opinie pe FB, monumente de prostie, aroganta, agresivitate si progresism ateu (Topor, Jeno, Buibuc, etc), facandu-si sepuku cu lantul de la trotineta in Piata Mare!
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Din pacate astia suntem, ne lasam manipulati de catre politicieni de fiecare data cu aceeasi naivitate din partea noastra si cu aceleasi minciunele din partea lor
Raspunde

Corina

Acum 1 an

Ați trișat nițel ca să ne atrageți atenția. Vă iert. Ceva de scriitor la început și apoi un comentariu obiectiv și de bun-simț. Per total, un editorial care merită audiență națională. Oare și editorialistul, în general? Mai citesc să văd.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus