Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Micul dejun de la Miștouă: râsu` plânsu` a fost mai bun decât dânsa într-însa. Dar n-a bătut frigănelele

Micul dejun de la Miștouă: râsu` plânsu` a fost mai bun decât dânsa într-însa. Dar n-a bătut frigănelele

Miștouă este una din inițiativele culinare sibiene apărute în vreme de pandemie de Covid-19, care închide ușile restaurantelor după cum bate incidența. 

Doar că Miștouă se ferește de capriciile pandemiei, funcționând doar în sistem de livrare. Și se ferește cu umor. ”Între ouă nu te plouă, doar îți plouă în gură”, ”dacă nu îți surâde norocul, sigur îți surâd niște ochioase” ori ”nu întotdeauna cloșca vecinului face cele mai bune ouă” sunt printre mesajele lansate de cei de la Miștouă sub haștagul ”eggstaz”.

Chiar și denumirile din meniul celor de la Miștouă sunt cu haz alese; papară zdravănă, ompletă aprigă, ochiuri plângăcioase, ochiuri cu vino-ncoa`, dânsa-ntrânsa burger ori râsu` plânsu` burger sunt câteva astfel de exemple. De preparate simple, pe care le leagă un lucru simplu: oul de găină.

Râsu`-plânsu` burger de la Miștouă

Partea serioasă, însă, e ceea ce promit cei de la Miștouă. Și anume faptul că toate ouăle pe care ei le folosesc provin de la producători locali.

”Dar să știți că va dura ceva”, ne-a avertizat persoana de la Miștouă la care am apelat zilele trecute pentru a ne prelua o comandă încropită în redacție. Nu mai era chiar dimineață (comenzile la Miștouă pot fi făcute până la ora 14:00), iar ”va dura ceva” a însemnat în cazul nostru aproximativ o oră și jumătate de la momentul comenzii până când în redacție a început să se umple de miros de ouă.

Ochiuri cu vino-ncoa`, de la Miștouă

Preparatele au venit ambalate în caserole, iar temperatura mâncării era încă potrivită. Dacă veți aștepta să fie însoțită și de tacâmuri ori de niscaiva șervețele, așteptarea vă va fi în van. Deci ar fi bine să fiți pregătiți cu propriile ustensile pentru a mânca ceea ce comandați de la Miștouă. 

Ochiuri plângăcioase de la Miștouă

După cum poate oricine constata, preparatele de la Miștouă nu sunt rezultatul vreunor sofisticate eforturi ”bucătărești”. Cu toate acestea, modul de prezentare și gustul preparatelor au ridicat sprâncele prin redacție. ”Un 9,50 cinstit pentru burgerul dânsa într-însa. O combinație căreia chiar nu i-a lipsit nimic. Oul, transformat într-un ochi perfect pentru un sandwich. Perfecțiunea se traduce printr-un gălbenuș gătit ca la carte, cu un strat subțire încă lichid, cât să coloreze felia de prosciutto pe care se lăfăia. Dedesubt, o felie subțire de cașcaval, bine protejată de câteva felii de castravete murat. Foarte bună combinația, e de păstrat în cartea de rețete. Singurul mic reproș, pentru care nu e chiar de 10, e gustul chiflei, un picuț prea dulce pentru restul ingredientelor. În rest, l-am savurat cu cea mai mare plăcere și sunt convins că nu va fi ultima dată”, este o reacție culeasă din redacție.

Iar asta în contextul în care am stabilit, de comun acord, că burgerul râsu`-plânsu` e mai bun decât cel mai sus descris, fie și numai pentru faptul că are o doză de picant. O doză care, pentru mine, de exemplu, era mult prea mică la porția de ouă plângăcioase. Care sunt niște ochiuri moi, în definitiv, așternute peste câteva felii de pâine prăjită și ascunse sub bacon prăjit și unse cu un sos picant.

Interesantă a fost observația colegei care și-a ales ouăle ochiurile cu vino-ncoa`, care se doreau a fi puse în evidență cu o brânză de burduf și prosciutto. ”Fascinant gustul salatei roșii care aduce foarte mult cu gustul florii de salcâm pe care o mestecam cu plăcere în copilărie”.

Frigănele cu Nutella de la Miștouă

Însă ceea ce a coagulat aprecierile din redacție a fost desertul, să îi zicem așa (deși în meniul de la Miștouă nu există un astfel de capitol). E vorba de o mâncare foarte simplă, în care ”sănătatea” pâinii cu ou prăjită dă piept cu ditamai ispita lumii noi, Nutella. Frigănelele cu ciocolată, presărate cu fistic zdrobit, afine și strugurei roșii. Simplu ca bună ziua, nu tocmai sănătos, dar al naibii de gustos.

Pe lângă cei șapte lei taxă de livrare, am plătit celor de la Miștouă alți 110 lei: 19 lei pentru frigănelele cu Nutella, câte 18 lei pentru ochiurile plângăcioase și cele cu vino-ncoa`, câte 18 lei pentru doi burgeri dânsa într-însa și 19 lei pentru cel râsu`-plânsu`.

Ochi pentru ochi

Vizualizari: 3745

Comentarii

5 comentarii

Marioara

Acum 2 săptămâni

Fantezii! O gramada de bani pt. niste aiureli! Va puteati face singuri o omleta cu cascaval si cu kaiser, ieseati mai ieftun si cu mai satisfacuti!
Raspunde

Master sef

Acum 2 săptămâni

Friganele cu nutela si afine... Aiureli... Puteai pune gem de zmeura cu goji si clientii cadeau pe spate... Mancati sanatos si ieftin, nu prost si scump!
Raspunde

Mda

Acum 2 săptămâni

Societatea din ziua de azi e bazata pe snobism și materialism.
Raspunde

Gospodina

Acum 2 săptămâni

Unii stiu cum sa castige bani usor pe spinarea altora. Faceati acasa o omleta zdravana , o puneati intre 2 felii de paine cu cateva felioare de castraveciori murati si gata aveati un pranz gustos si satios!
Raspunde

Pofticiosul

Acum 2 săptămâni

Toate arata oribil, mai ales friganelele!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus