Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
5°C

Pescarii sibieni sunt mâhniți de lucrările de pe Olt. Apele Române: Totul e legal

Pescarii sibieni sunt mâhniți de lucrările de pe Olt. Apele Române: Totul e legal

În ultimele săptămâni zeci de pescari și iubitori de natură din județul Sibiu și-au arătat nemulțumirea cu privire la o serie de lucrări noi pe râul Olt, în zona localității Glâmboaca. Oamenii se tem că noile amenajări sistematizate vor distruge complet fauna și flora dintr-un din zonă, mulți comparând-o cu o mică deltă.

”Cea mai mare parte din mica noastră deltă din județ, toată fauna formată în zeci de ani de la coada barajului Avrig va fi distrusă total în urma lucrărilor de exploatare nisip a balastierei din Colun. În străinătate nu-i lăsau în veci să facă astfel de lucrări”, spune unul dintre pescarii nemulțumiți.

Numeroși pescari au contactat și Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, încercând să afle detalii cu privire la unele din locurilor lor preferate de relaxare.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, directorul AJVPS Sibiu, Romeo Stoicescu, a confirmat îngrijorarea pescarilor față de aceste aspecte, tot în urma sesizărilor înregistrate la sediul asociației, menționând că speră ca autoritățile abilitate ale statului să-și facă treaba.

Ziarul Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere pe această temă și Administrației Naționale Apele Române. Specialiștii statutului spun că totul este legal, avizat conform procedurilor cerute în domeniu.

”În urma deplasării în teren a reprezentanților Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu s-a constatat existența a două ”diguri” de compartimentare a albiei cursului de apă Olt, cod cadastral VIII. 1. în zona amonte de localitatea Glâmboaca mal stâng, pe teren aflat în cadrul Amenajării hidrotehnice CHE Avrig (chiuneta lacului - coada lacului).

Lucrările executate fac parte din investiția pentru care a fost emis Avizul de Gospodărire a Apelor nr. 30 / 27.05.2019, emis de Administrația Bazinală de Apă Olt, beneficiar SC STONEBORN SRL Sibiu”, se arată în răspunsul transmis redacției de Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu.

Vizualizari: 6735

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Peter

Acum 2 săptămâni

In Romania cu bani poti cumpara tot ce vrei!Acest Dragnea de Sibiu(Iony) ne ia si ultimile locuri de pescuit virgine!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus