Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

FOTO - În numele tradiției, unii sibieni au rupt zeci de copaci în zona Parcului Sub Arini

FOTO - În numele tradiției, unii sibieni au rupt zeci de copaci în zona Parcului Sub Arini

Tradiția creștină spune că în duminica Floriilor credincioșii duc acasă, de la biserică, câteva rămurele de salcie sfințite. De aici și până la a rupe la propriu zeci de copaci în zonele verzi din oraș, cu scopul de la vinde pe urmă crengi la intrarea în cimitir, ori la ieșirile din curțile bisericilor este doar un pas.

Zona verde împrejmuită de Aleea Călăreților și strada Pictor Theodor Aman, aflată în prelungirea parcului Sub Arini, este preferată pentru plimbări și relaxare de mii de sibieni, mai ales în duminicile însorite de primăvară.

Oamenii vin aici pentru liniște și aerul curat, care – așa cum am învățat în școală - provine și la de copaci. Alții n-au învățat asta la școală și vin aici pentru banii pentru care îi pot obține pe urma copacilor.

Zeci de sălcii erau astăzi rupte în vecinătatea Parcului Sub Arini. Pentru că nu pot ajunge la crenguțele lor, înarmați cu topoare și cârlige mai mulți cetățeni au pus copacii la pământ, apoi i-au tranșat și împachetat în saci, ori plase din rafie.

Pentru că li se pare ceva normal ca în ziua de Florii să rupi copaci din spațiile verzi ale Sibiului, mulți nu s-au sfiit să facă asta nici măcar în miezul zilei.

Luați la întrebări spun că sunt de la primărie și au venit să amenajeze zona, să toaleteze copacii.

Așa arată copacii dintr-o zonă verde, aglomerată, a Sibiului pe urmă:

Am sunat la Poliția Locală pentru a raporta ruperea unor copaci, dar nu răspunde nimeni. Am făcut sesizare pe Sibiu City App, anunțând administratorii orașului nostru că se petrece un act de vandalism într-un spațiu public. Am primit răspuns că voi primi răspuns.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3093

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Teo

Acum 2 ani

Nu va mai lamentati atat cu taierea salciilor,acestea se regenereaza foarte repede.Au fost taiate toate salciile de pe malul Cibinului si intr un an au revenit la dimensiunile de dinainte .Sa ne concentram pe taierea padurilor,care constituie problema cea mai spinoasa.
Raspunde

Gigi

Acum 2 ani

Taiem crengi de pasti, taiem miel de pasti, taiem brad de craciun, taiem porc de craciun si dam foc la pajisti primavara sa-i aratam lui Dumnezeu ce buni crestini suntem.
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

politia locala...pe bune ? sa fim seriosi aia te miri pe unde leneveau la ora aia îidurea undeva de vandalismul alor ba mai mult va dati seama ca tiganii aia aveau si topor la ei !? cum sa intervi la asa ceva ca ei habar nu au de nimic. imi aduc aminte ca i-am sunat cu cati-va ani inainte sa intervina intr-o situatie ...au spus ca nu au cu ce masura nivelul de zgomot si nu pot interveni...
Raspunde

Der Konig

Acum 2 ani

Ăștia nu-s suedeji?
Raspunde

John doe

Acum 2 ani

Mai exista sibieni care suna la plictistiii locali, cu speranta ca rezolva ceva? Cel mai potrivit motto al militiei locale este "traim cu speranta si murim cu regretul"...
Raspunde

Vasile Roaita

Acum 2 ani

Cei care taiau erau IT-sti intorsi din Vest cu ocazia pandemiei. Vindeau crengutele de salcie sambata in jurul orei 12 in poara Cimitirului supravegheati de 2 polițiști locali. Imi pare rau ca nu le-am facut poze. Pur si simplu te agresau sa cumperi. In alti ani îi mai alerga politia insa anul acesta politisti si jandarmi erau inexistenti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus