Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
2°C

UPDATE. Gabriela Eminovici, Șefa Secției Cardiologie 1 Sibiu, în stare gravă la ATI COVID. Familia se luptă pentru transferul la o clinică din Germania

UPDATE. Gabriela Eminovici, Șefa Secției Cardiologie 1 Sibiu, în stare gravă la ATI COVID. Familia se luptă pentru transferul la o clinică din Germania

Medicul cardiolog Gabriela Eminovici, Șefa Secției Cardiologie 1 se află internată, în stare gravă, pe secția ATI Modular COVID a Spitalului Clinic de Urgență Sibiu. Familia a decis ca aceasta să fie tratată într-un spital din Germania. Conform unui protocol, inițial, s-a făcut o cerere către Ministerul Sănătății, dar aceasta a fost refuzată. În aceste condiții, familia a cerut transferul pe propria răspundere, cu un avion, însă, în momentul de față, nu există nicio certitudine că va fi transferată.

Update. Pe paginile de socializare, a fost inițiată o campanie de strângere de fonduri, pentru a fi suportat costul transportului medicului cardiolog la o clinică din Germania. Reporterul TS a contactat familia Gabrielei Eminovici și, potrivit acesteia, în momentul de față nu este posibil transferul în Germania și va reveni dacă va fi nevoie de ajutorul comunității.

Știre inițială. Medicul cardiolog Gabriela Eminovici, Șefa Secției Cardiologie 1, a fost diagnosticată cu COVID-19. În data de 23 aprilie, posta pe pagina de facebook că se află internată din 20 aprilie pe secția de Boli Infecțioase și vorbea despre profesionalismul și dedicarea medicilor de acolo.

„Internată la Clinca Boli Infecțioase - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu de marți - 20 aprilie 2021. Profesionalism, corectitudine, empatie, ordine, discreție - doar ochișorii li se văd din echipamente, acestor îngeri păzitori. Toți, de la doamna dr. Bârluțiu până la doamnele asistente și infirmiere, domnii brancardieri, zici că plutesc în jurul tău cu seninătate și blândețe, nu ca ar desfășura vreun act medical agresiv și chinuitor. După un an de pandemie toată lumea e calmă, nu lasă nimeni garda jos, nu lasă nimeni să se vadă oboseala sau nerăbdarea. Clinica și Spitalul au reușit, au învins haosul creat de COVID! Cinste lor, tuturor!”, scria medicul pe pagina de facebook.

Din nefericire, starea ei s-a agravat, iar în acest moment, este internată, în stare gravă, pe secția ATI Modular COVID a Spitalului Clinic Județean Sibiu. Managerul Spitalului Județean, Florin Neag, a confirmat pentru Turnul Sfatului că medicul este în stare gravă la ATI și a spus că familia a cerut transferul în Germania, inițial prin Ministerul Sănătății, dar cererea a fost respinsă, așa că, ulterior au cerut transferul pe cont propriu.

„Da, este adevărat. D-na doctor este în stare gravă, internată pe Secția ATI Modular a spitalului. În ceea ce o privește pe d-na doctor, conform procedurii s-a discutat la Minister pentru transportul la un spital din Germania. Ministerul nu a aprobat, pentru că, potrivit legii, în condițiile în care există proceduri similare care pot fi oferite în spitalele din România, nu se aprobă transferul, din datele pe care le cunosc eu la acest moment. Acesta a fost răspunsul de la minister. Familia a dorit să o transfere într-un spital din Germania, pentru că fiecare om are dreptul să aleagă unde vrea să fie tratat, dar nu s-a făcut nicio derogare de la lege. În aceste condiții familia sa dorește să o transfere pe proprie răspundere, nu știu dacă este o alegere bună sau una rea, dar aceasta este alegerea familiei și fiecare are dreptul să facă tot ce poate pentru salvarea unei vieți”, a spus Florin Neag.

În momentul de față nu se cunosc detalii cu privire la data la care va avea loc transferul și nici dacă dr. Gabriela Eminovici va putea fi transferată în Germania. Apropiații speră că medicul care a salvat până acum atât de multe vieți cu dedicare și implicare să fie puternică și să învingă boala. Din acest punct de vedere sunt determinați să-i fie alături și să facă tot posibilul să o ajute.  

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

28 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Victor

Acum 6 luni

Si acest lucru este o stire de interes public sau scrieti iarasi articole de jumatate pentru a agita apele?
Raspunde

Sava

Acum 6 luni

Ca pacient și fost coleg universitar, multă sănătate doamnei doctor! Doresc doamnei doctor si întregii familii să treacă cu bine peste această cumpănă!
Raspunde

Gig

Acum 6 luni

Dle Sava, matale esti seful de la ATI?
Raspunde

Claradi

Acum 6 luni

Doamne ajuta, sa fie bine! Doamna doctor, multa putere și sănătate!
Raspunde

Gigi Kent

Acum 6 luni

Multa sanatate doamnei doctor si sper ca ea si toti bolnavii de Covid sa se insanatoseasca! Ce nu prea inteleg eu e cum un medic platit cu mii de euro pe luna nu isi poate permite un transport in Germania si are nevoie de ajutorul comunitatii? Sau cum de nu sar colegii in ajutor cu o donatie consistenta?
Raspunde

Ion

Acum 6 luni

Ai vazut tu solidaritate in bresla asta a medicilor si asistentelor ? Ei vor doar pomana de la stat si pomana din privat! Nu conteaza ca toti in privat, majoritatea, castigam infinit mai putin decat ei, tot noi trebuie sa donam pentru aparatura etc Pai voi, dragi medici si rezidenti sibieni (inclusiv astia sudisti, de iasov, de moldova, care ati venit ca parazitii la sibiu), voi de ce nu puneti mana de la mana sa va ajutati colega ??? Eu zic ca din 5000 euro net, puteti fiecare pune cate 1000 euro luna asta, sa va salvati colega! Sunt convins ca nu stati voi in 1000 euro... la valoarea voastra umana...
Raspunde

Petru

Acum 6 luni

Sper sa ajungi pe mana parazitilor si sa te trateze dupa cum vorbesti! Semnat,un moldovean,parazit!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Contele de Poplaca

Acum 6 luni

Nu mai abera sibianule verde, nu ia nimeni 5000 net, sau extrem de putini. Mai usor cu superioritatea sibiana pe scari ca ti sare branza dintre dinti. Si da, doctorii trebuie sa castige mai mult pentru ca medicina e mai grea decat frecangeala pe net.
Raspunde

Iris

Acum 6 luni

Urat comentariu. Va lipsesc 7 ani de.acasa
Raspunde

Munteanu

Acum 6 luni

Regret sincer ceea ce i se intampla dnei doctor. Intrebarea este: oare dna doctor s-a vaccinat anticovid?
Raspunde

Vadim

Acum 6 luni

Un caz similar a fost acum 2 saptamani la Brasov; transportul in strainatate a fost refuzat. Logica refuzului a fost faptul ca, anterior, medicul infestat refuzase vaccinarea.
Raspunde

Principele de Poplaca

Acum 6 luni

Infestatia se refera doar la paraziti.
Raspunde

Gogu

Acum 6 luni

Nu s-a vaccinat?!?!?! Avea din Ianuarie prioritate! Ce a asteptat?????
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Falconetti

Acum 6 luni

E foarte important de știut dacă s-a vaccinat cu ambele doze. Fiind cadru medical, dacă s-a vaccinat și acum e în pericol de moarte înseamnă că vaccinul e apă de ploaie. Dacă nu s-a vaccinat, cadru medical fiind, probabil avea motive întemeiate și în cunoștință de cauză să nu o facă. Vă rog să prezentați informația completă. Oirucm ai lua-o, nu e de bine pentru vacginiști. În rest, însănătoșire grabnică doamnei doctor.
Raspunde

Vlad

Acum 6 luni

Ce logica de carton ai :))) Nu cumva ai omis din ecuatie ca vaccinarea ar fi protejat-o de aceasta forma grava. Cat poti fi de cretin antivaxer?
Raspunde

Javert

Acum 6 luni

Atunci când spui ,,PROBABIL '' poți expectora orce tâmpenie pentru că nu ai cum să greșești.
Raspunde

Contele de Poplaca

Acum 6 luni

Oricum o dai, tot prost iese.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gheorghe

Acum 6 luni

Ești tu cam neinformat ! Au murit destule persoane după ce au fost vaccinate ! Așa că e cum dă Domnul, nu cum dă vaccinul .
Raspunde

Paul

Acum 5 luni

Din pacate logica ta a dat-o pe alaturi. Nu a fost vaccinata, si intre timp a murit...
Raspunde

Nu s-a vaccinat

Acum 6 luni

Ma scuzati, dar situatia mi se pare penibila. Doamna NU s-a vaccinat pentru ca nu crede in vaccinuri si a ajuns in aceasta situatie. Apoi cere tratament special, nu crede in spitalul in care lucreaza! Eu nu vad de ce pentru cei care nu s-au vaccinat ar trebui vreun tratament special. Din contra. Nu te-ai vaccinat (desi puteai), suporti consecintele. Aroganta costa!
Raspunde

Andrei

Acum 6 luni

Pe bune ca nu s-a vaccinat? Ce ironic... acum moare de Covid.
Raspunde

Buga

Acum 6 luni

Mergand pe logica dvs ar trebui alcoolicul care se imbolnaveste de ciroza hepatica alcoolica sa nu fie tratat,cel ce fumeaza si se imbolnaveste de plamani la fel, cel ce se drogheaza la fel etc.Ei trebuiau sa se protejeze sa nu bea,sa nu fumeze, sa nu consume substante interzise, deoarece stiau la ce boli se expun , nu?
Raspunde

Opinie

Acum 6 luni

Prin cererea de transfer in Germania, se transmite un semnal clar despre sistemul nostru si nivelul de incredere din interiorul institutiei. Ar trebui ca medicii sa fie primii care nu promoveaza astfel de miscari si sa fie cei care sustin sistemul. Ei il manageriaza!!! In final, multa sanatate dnei dr si tuturor celorlati bolnavi!!
Raspunde

Kukuruku

Acum 5 luni

de parca medicii fac bugetul sistemului de sanatate. nu mai vorbi tampenii.
Raspunde

Un PSDIst mandru

Acum 6 luni

Da’ spitalul judetean ce are de nu poate sta acolo pt ‘refacere’ sau e bun pt doctorii doar sa si ia salariul de 3000 euro si spaga in fiecare zi? E doar bun sa presteze nu sa se trateze? Zdrentelor cu ce e mai presus cazul asta fata de omul de rand? Cate famillii n ar fi vrut asta si le au mirit rudele, de ce doar cazul asta trebuie mediatizat?!
Raspunde

Kokos

Acum 6 luni

Doamna doctor NU este vaccinata! Daca nu a vrut sa se vaccineze , nu e moral sa ceara tratament preferential!
Raspunde

Marin

Acum 6 luni

Avand in vedere ca a ajuns in stare atat de grava e foarte probabil ca nu s-a vaccinat. Pe pagina de Facebook a doamnei doctor am vazut mesaje cu un continut religios. Asta ar trebui sa fie o lectie in plus pentru cei care zic "Dumnezeu o sa ma ajute, nu are rost sa ma vaccinez". Religia nu are nicio legatura cu vaccinarea, e doar trufie sa crezi ca tu beneficiezi de o protectie speciala fara sa iei masurile normale de precautie. In rest, ii urez numai bine doamnei doctor, sper sa se insanatoseasca.
Raspunde

Marcel

Acum 6 luni

Dacă a refuzat vaccinul de ce mai vrea să plece în Germania? Și vrea bani de la oamenii care i-au băgat picurile in buzunar și tremurau că nu știau dacă e destul? Multă sănătate vă doresc doamnă doctor. DAR familia dumneavoastră care apelează la ""amărâții de pacienți"" pe care ia desconsiderat cu bună știință este una de CAC....T. Bani aveți! De ce familia vrea alte surse! Nu mai au ce împărții între ei? Milogi și nesimțiți! Vă doresc multă sănătate doamnă doctor! De bani sa făcut rost!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus