Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
1°C

IPJ Sibiu: E interzisă circulația între orele 22 și 5, exceptând Noaptea de Înviere

IPJ Sibiu: E interzisă circulația între orele 22 și 5, exceptând Noaptea de Înviere

Polițiștii sibieni au transmis astăzi că în această minivacanță vor patrula în echipaje mixte, alături de jandarmi, că vor fi în funcțiune 12 radare pe drumurile din județ și le reamintesc sibienilor că pandemia nu s-a încheiat, iar pe perioada nopții circulația este interzisă. ”Reamintim că, în interiorul localităților, se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. De asemenea, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00 – 05:00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-05:00.

Totodată, în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-5:00”, anunță IPJ Sibiu. Există o singură excepție: Noaptea de Înviere: ”De la aceste reguli există excepții justificate, iar, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în Noaptea de Înviere, respectiv 01 spre 02 mai a.c., pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase”.

170 de polițiști vor fi zilnic la datorie

​În perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., peste 170 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmii sibieni și cu reprezentanții celorlalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică, anunță IPJ Sibiu. ”Efectivele de poliție planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare a faptelor antisociale, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii. O atenție deosebită se va acorda lăcașelor de cult de pe raza județului Sibiu, unde se va acționa pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul slujbelor religioase, precum și pentru respectarea măsurilor impuse pentru acest gen de activități. Cei peste 170 de polițiști vor acționa cu aproximativ 85 de autospeciale. Vor fi la datorie în această perioadă, atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și polițiști de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt antrenați și polițiști din alte structuri: investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă şi polițiști de la arme, explozivi şi substanțe periculoase. Pe drumurile publice, polițiștii rutieri vor acționa pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, fiind utilizate 12 aparate radar dar și pentru fluidizarea traficului”, se anunță într-un comunicat transmis de IPJ Sibiu.

”Polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi angrenați în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări”.

 

Vizualizari: 1660

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus