Joi,
29.07.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein spune că nu l-a omorât pe Arthur. Ursul doborât de el era la 250 de metri de un sat

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein spune că nu l-a omorât pe Arthur. Ursul doborât de el era la 250 de metri de un sat

Prinţul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein susține în presa din Austria că a împușcat alt urs, nu pe Arthur. În plus, susține el,  are ”dovezi fotografice” în acest sens. Prințul susține că a împușcat animalul la 250 de metri de casele unui sat, fiind însoțit de ”ghizi de vânătoare locali”, conform Hotnews, care citează Kronen Zeitung. Emanuel von und zu Liechtenstein spune că ursul pe care l-a vânat intra des în localități și fusese clasificat drept periculos de autoritățile române, care au acordat autorizația de împușcare. ”Am achiziționat și exercitat legal autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile”, afirmă Emanuel von und zu Liechtenstein într-o scrisoare trimisă ziarului austriac.

Prințul nu spune câți bani a plătit, dar afirmă că, din câte știe, ”taxele plătite sunt folosite, în principal, în programe de protecție a urșilor și a oamenilor ce trăiesc în apropierea acestora”.

Ministrul Mediului a schimbat legislația

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat joi că, în urma incidentului în care a fost implicat prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein acuzat că a ucis ursul Arthur, a fost schimbată legislaţia privind extragerea prin împuşcare a urşilor care reprezintă un pericol pentru comunităţi.

Astfel, dacă înainte exista un termen de 60 de zile de la eliberarea documentelor privind avizarea recoltării, iar legislaţia nu prevedea clar cine poate împuşca animalul, începând de joi exemplarele periculoase pot fi extrase în cel mult 15 zile, iar împuşcarea se face numai de către personalul tehnic al asociaţiei care solicită extragerea.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus