Vineri,
18.06.2021
Parțial Noros
Acum
25°C

Convoaie militare ale NATO tranzitează Valea Oltului, în 21 mai

Convoaie militare ale NATO tranzitează Valea Oltului, în 21 mai

Opt convoaie militare vor traversa vineri, în 21 mai, Valea Oltului și o parte a județului Sibiu, transmite MApN, existând posibilitatea îngreunării traficului rutier. 

Primele elemente ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) a NATO, care urmează să participe la Exerciţiul Noble Jump 2021, au sosit, începând de marți, 11 mai, în România, pe cale terestră.

Astfel, opt convoaie militare, constituite din aproximativ 190 de militari și 120 de echipamente militare, au intrat în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu.

Militarii și echipamentele vor staționa în București până miercuri, 12 mai, urmând apoi să își continue deplasarea către Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, judeţul Braşov.

Reprezentanții MApN atenționează că în zilele de 11, 12, 20 și 21 mai, pe rutele de deplasare a convoaielor militare, traficul rutier poate fi îngreunat, astfel:

• 11 mai, între orele 13.00 și 21.00, pe ruta Giurgiu-București (E85);
• 12 mai, între orele 6.00 și 20.00, pe ruta București - Pitești (A1) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Valea Oltului - Cincu;
• 20 mai, între orele 10.00 și 19.00, pe ruta Giurgiu - București (E85);
21 mai, intervalul orar 06:00-20:00, ruta București - Pitești (A1) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Valea Oltului - Cincu.

Noble Jump 2021 (NOJP21) este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care se desfăşoară în perioada 19 mai - 2 iunie, pe teritoriul României şi Bulgariei.

NOJP21 va testa capacitatea operaţională a elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan / RAP), în Bulgaria şi România.

Comentarii

1 comentarii

Ursul Fara Codru Romanul Fara Tara

Acum 1 lună

Cum am ajuns noi sa fim scut uman al hotilor din vest si a societatilor lor decazute ?! Mai mari prosti ca romanii nu exista, in UE, la ora actuala, se pare. Dintr-un neam iubitor de pace, am ajuns sa ne cmportam ca niste oligofreni, sa avem armate straine si garnizoane cu scopul de a speria pe altii.... in fapt ne punem in pericol si nu suntem altceva decat scut uman si potentiala zona de conflict in cazul unui razboi. Germanii incearca sa se descotoroseasca de baze, incet incet... noi le adoptam. Au vandut industrie, au vandut oamenii la propriu, prin inducerea unui exod masiv, prin criza economica, realizata prin spagi, acum ne vindem si pacea si viitorul ! Multumim, Bucuresti mare capitala a pierzaniei, mizeriei, ticalosiei si neputintei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus