Marţi,
28.09.2021
Innorat
Acum
14°C

Cabinetul europarlamentarului Nicu Ștefănuță, vandalizat din cauza unui afiș LGBTIQ

Cabinetul europarlamentarului Nicu Ștefănuță, vandalizat din cauza unui afiș LGBTIQ

Geamurile cabinetului europarlamentarului USR PLUS Nicu Ștefănuță au fost vopsite pentru a acoperi un afiș care marca decizia comunității europene de a declara Europa - LGBTIQ Freedom Zone. Sediul cabinetului se află pe strada Turnului, nr. 12 și a fost vandalizat în două nopți consecutive. ”Nu cred că arată nimic despre oraș, este teribilismul unor tineri, despre asta cred că e vorba. Incidentele s-au produs în 8 și 9 aprilie. În 8 aprilie s-a făcut acel z în cerc, colega mea a mutat afișul care se dorea a fi acoperit, iar a doua zi a apărut x-ul. Noi am făcut ce trebuie făcut, am anunțat poliția. Au fost consultate camerele amplasate în zonă, poliția locală a putut identifica niște tineri, mai departe este problema autorităților. Noi am lăsat lucrurile acolo, la nivelul poliției, asta e tot ce am făcut”, a declarat Nicu Ștefănuță pentru Turnul Sfatului. El subliniază însă că nu crede că e vorba de un accident local, un act de teribilism al unor adolescenți. ” Din punctul nostru de vedere noi am încheiat cazul. Sibiul este un oraș tolerant, cel mai probabil este vorba de un teribilism, a mai spus europarlamentarul.

”Așa arătau geamurile biroului de la Sibiu la început de aprilie, după ce UE a fost declarată LGBTIQ Freedom Zone și, cu această ocazie, am vrut ca birourile din țară să fie un loc în care aducem Europa acasă. Un loc prietenos, un spațiu al libertății și al dialogului.  Am acționat pe cale legală și am identificat făptașii. Nu-i nimic. Repet. Le curățăm de oricâte ori e nevoie. De oricâte ori e nevoie ca să înțelegem ce înseamnă toleranța și dragostea față de cei de lângă noi, indiferent de orientarea sexuală. De oricâte ori e nevoie ca să ii învățăm pe ai noștri că libertatea ta se oprește atunci când o încalcă pe a mea și că Europa ar trebui să fie un loc în care toți să putem trăi liber. Un loc sigur în care toți putem aspira la egalitate de șanse și drepturi. De oricâte ori e nevoie pentru a spune că ura și discriminarea nu au loc în UE și nici în România și să aducem un dram de empatie în societate” – Nicu Ștefînuță pe pagina sa de Facebook.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vanina Love

Acum 4 luni

Suntem in secolul 21 si mai exista astfel de feudali indoctrinati de religie! Trist! Imi doresc ca in curand, sa fie obligatorie iubirea semenului de acelasi sex, iar partenerul de alt sex sa fie o amintire urata din trecut! Prezentul si viitorul sunt ale noastre, celor care ne iubim barbat cu barbat si femeie cu femeie pentru ca asa este normal si copiii trebuie educati sa se iubeasca asa! Tata si mama nu mai exista, verificati toate tarile civilizate! Religia este un apanaj al trecutului! Multumim, Nicu pentru ca, impreuna cu noi, ai curajul sa iesi si sa iti strigi dragostea!
Raspunde

Gigi contra

Acum 4 luni

Prietene sau de ce sex vei fi, ce afirmatii aiurea! Tu ce iubesti mai mult? Femeia, barbatul sau catelul?
Raspunde

Magna Horreum

Acum 4 luni

Nicu Stefanuta, nu esti nici macar o dezamagire! Ca sa fii o dezamagire, ar trebui ca cineva sa aiba asteptari de la tine. Nu e cazul. Tu esti doar o enorma greseala.
Raspunde

Trotineta magica

Acum 4 luni

Nicule, visez sa te vad la altar cu Vlăduț Voiculescu! Doi băieți veseli!
Raspunde

Mda

Acum 4 luni

Nu e de mirare..Statistic vorbind, Romania e una din tarile cu cel mai mic IQ din Europa. Daca pe la noi inca se umbla cu cal si caruta in timp ce altii trimit rachete in spatiu, ce pretentii sa ai ca unii sa inteleaga ca fiecare e liber sa se iubeasca sau sa se f cu cine vrea ?
Raspunde

Ionescu Ion

Acum 4 luni

Atat de tolerant e Sibiul încât ii injura zilnic pe vâlceni iar cine nu e de-al locului, e considerat plaga societății. Ii propun sa mearga la neamurile sale la Rășinari cu de astea, sa vezi acolo toleranta. Minciuna mai mare ca Sibiul toleranta nu exista
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus