Marţi,
27.07.2021
Cer Senin
Acum
23°C

Recomandările Prefecturii Sibiu pentru cei care vor să organizeze evenimente sau nunți: „să fie pregătiți pentru orice”

Recomandările Prefecturii Sibiu pentru cei care vor să organizeze evenimente sau nunți: „să fie pregătiți pentru orice”

Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu, a vorbit în cadrul unui interviu despre ce înseamnă relaxările din următoarea perioadă în ceea ce privește restricțiile impuse în pandemia de COVID-19. Printre altele, tânăra a abordat problema organizării de evenimente în următoarele câteva luni în care sunt prevăzute mai multe praguri de relaxare, primul fiind programat la data de 1 iunie.

Întrebată cum pot să își organizeze mirii nunta în următoarea perioadă, Andreea Ștefan le-a recomandat să se aștepte la orice schimbare și să gândească evenimentul luând în considerare posibilele schimbări.

„Cred că răbdarea este cheia în orice situație, mai ales când vorbim de o situație ca aceasta. Evident, mirii, pentru că despre ei este cel mai mult vorba, trebuie să încerce să organizeze nunta în așa cel încât să fie pregătiți pentru orice. Desigur, nimeni nu își dorește să revenim la restricții sau ca aceste propuneri să nu ajungă să se concretizeze. Dar pentru asta, repet, dacă oamenii conștientizează că printr-un efort comun ele pot fi atinse, atunci lucrurile nu vor fi decât favorabile pentru toată lumea.”

Reprezentanta Prefecturii Sibiu le recomandă cu această ocazie, tuturor celor care au posibilitatea, să se vaccineze, astfel încât organizarea de evenimente să fie chiar mai facilă. „Aceste praguri s-au făcut tocmai pentru a merge pe ideea că dacă se atinge un anumit număr de persoane vaccinate, ele vor deveni realitate. Asta totodată încurajează oamenii și, sper eu, să îi facă să conștientizeze cât de important este acest proces - vaccinarea - pentru că este unica noastră șansă să revenim cât mai repede la o normalitate. Organizatorii de evenimente trebuie să fie totuși conștienți de faptul că situația este într-o dinamică. Evident că toți ne dorim ca această dinamică să fie una favorabilă pentru toată lumea, dar este important să avem răbdare, să nu ne aruncăm cu capul înainte, să conștientizăm faptul că deși pericolul s-a diminuat, el nu a trecut și trebuie să fim atenți și la modul în care evoluează pandemia”, spune Andreea.

În ceea ce privește întocmirea listei de invitați, tânăra spune că aceasta poate fi făcută în două moduri - fie îi roagă pe participanți să vină cu adeverința care atestă faptul că au fost vaccinați, fie organizează o petrecere mai restrânsă.

„În momentul în care te-ai vaccinat ai primit o adeverință de vaccinare. Ei bine, acela este actul care dovedește că ești o persoană vaccinată. Ca și organizator de eveniment, de exemplu eu o să fiu mireasă și vreau să îmi organizez nunta și vreau să văd că toți participanții la nunta mea sunt vaccinați. Ce pot să fac? Îi rog pe fiecare ca în momentul în care participă la nuntă să aibă asupra lor acea adeverință care atestă faptul că sunt vaccinați. Nu pot altfel eu, ca organizator, să dovedesc acest lucru. Ține de mine dacă aleg să îi întreb înainte, să fac o listă, tocmai pentru a vedea dacă merg pe un scenariu de organizare a evenimentului sau merg pe un scenariu sigur, cu un număr limitat de persoane și nu contează dacă ele sunt vaccinate sau nu. Dacă merg pe scenariul al doilea, atunci eu trebuie să mă asigur că persoanele invitate sunt vaccinate.”

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

No name

Acum 2 luni

Si la EuroVision, cum de au participat peste 3000 de spectatori fara masca, plus echipe de filmare, plus concurenti, plus ziaristi etc. Nu a contat deloc vaccinul, i-au testat din 2 in 2 zile pe toti! Mai este concurentul din Polonia care a preferat sa vina cu test negativ direct de la el din tara, spunand ca a calatorit cu masina 2 zile fara sa intre in contact cu cineva pe drum. Daca vre-un concurent nu se simtea bine, se inregistra melodia si se difuza in locul aparitiei pe scena indiferent daca era vaccinat. Tot testul negativ ramane baza!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus