Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
14°C

Florin Neag nu și-a depus dosarul pentru postul de manager al Spitalului Județean: „Am un sentiment de regret”

Florin Neag nu și-a depus dosarul pentru postul de manager al Spitalului Județean: „Am un sentiment de regret”

Trei dosare au fost depuse pentru postul de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Printre ele, însă, nu se numără și dosarul actualului manager interimar, Florin Neag. Acesta a declarat pentru Turnul Sfatului să a decis să nu-și depună dosarul din motive personale. Speră ca viitorul manager să aibă forța interioară necesară să ducă proiectele spitalului mai departe și recunoaște că regretă, într-o oarecare măsură, că nu a putut să-și depună dosarul.

Marți, 18 mai, a fost data la care cei care doresc să ocupe funcția de manager au putut să-și depună dosarele. Trei persoane au ales să facă acest lucru, iar dosarele vor fi validate sau nu, joi, 20 mai.

„Au fost depuse și înregistrate trei dosare care urmează să fie evaluate conform calendarului. Mai exact, mâine, 20 mai, are loc verificarea acestora și afișarea rezultatelor admis sau respins”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al instituției.

Actualul manager interimar, Florin Neag a declarat că nu și-a depus dosarul, motivele fiind de ordin personal. Apreciază echipa cu care a lucrat și speră ca viitorul manager să poată duce proiectele spitalului mai departe.

„Am decis să nu-mi depun dosarul. Motivele sunt, pur și simplu de ordin personal. Am fost plăcut surprins de echipa pe care am găsit-o aici. Apreciez că sunt oameni care știu și pot să fie profesioniști și medical și prin actul de muncă pe care-l fac, inclusiv personalul TESA și ce mai este în cadrul spitalului. Cumva, am un sentiment de regret că am decis să nu-mi depun dosarul, dar așa cum am mai spus, am avut motive personale să fac asta. Sper doar că viitorul manager va avea forța interioară de a duce lucrurile într-un mod rezonabil mai departe, întrucât este un post solicitant, dar consider că o abordare potrivită poate face ca lucrurile să funcționeze într-o direcție pozitivă atât pentru angajații instituției cât și pentru un act medical de calitate”, a spus Florin Neag.

Sunt proiecte care trebuie continuate

Florin Neag spune că sunt foarte multe proiecte care trebuie continuate, însă, printre cele mai importante se numără dezvoltarea intervenției cardiologice, crearea unor servicii paleative, reabilitarea unor secții dar și revenirea la vechea organizare a spitalului de dinainte de pandemie, situație pe care actualul manager o consideră o adevărată provocare.

„Sunt foarte multe proiecte care trebuie duse, cumva, până la capăt și printre ele se numără cele legate de trecerea, în perioada următoare, la dezvoltarea intervenției cardiologice în cadrul spitalului, pentru că este foarte importantă pentru instituție pe termen mediu și lung. De asemenea, apreciez că și o serie de servicii de tip paleativ ar trebui să fie dezvoltate în cadrul spitalului. În momentul de față instituția nu deține astfel de servicii și tendința este una de a împinge lucrurile în această direcție. Aceste servicii sunt și bine plătite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, deci și statul susține sistemul medical pentru dezvoltare. Mai departe cred că este necesară și reabilitarea clădirilor, chiar dacă există acel proiect al noului spital, dar până la acel moment sunt foarte multe secții și părți ale spitalului care ar trebui să beneficieze de reabilitare. Nu în ultimul rând, cred că va fi o provocare atât de punct de vedere administrativ, cât și organizatoric momentul în care vom ieși din această pandemie, iar spitalul cu circuitele sale va trebui să revină la normalul de dinainte”, mai spune Florin Neag.

Afișarea finală, după contestații, a selecției de dosare, va avea loc în 25 mai. În 26 mai proiectele de management admis vor fi făcute publice, iar în data de 2 iunie va avea loc susținerea proiectului de management.

În 8 iunie, în urma afișării rezultatelor finale se va cunoaște noul manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

noi avem un sentiment de usurare si bucurie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus