Marţi,
19.03.2024
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Peste drum de șantierul extinderii stadionului, și Sala Transilvania pregătește extinderea

Peste drum de șantierul extinderii stadionului, și Sala Transilvania pregătește extinderea

În timp ce Primăria Sibiu extinde capacitatea stadionului municipal la 12.300 de locuri pe același amplasament, și Consiliul Județean Sibiu extinde capacitatea Sălii Transilvania tot pe actualul amplasament. Aflat vizavi de stadion.

Nox International, o companie din București, a fost angajată de Serviciul Public Sala Transilvania pentru a întocmi, până la finele lunii octombrie, studiul de fezabilitate pentru extinderea și modernizarea Sălii Transilvania. 291.000 de lei, la care se adaugă TVA, este valoarea contractului, atribuit în urma unei licitații la care au mai fost depuse alte două oferte.

Studiul de fezabilitate solicitat are, de fapt, rolul de a actualiza un studiu de fezabilitate mai vechi care prevede extinderea actualei săli de sport de la 1.850 la 2.023 de locuri (practic, actualii pereți vor fi demontați, iar amprenta la sol a clădirii urmează a fi extinsă).

Actualizarea acestui studiu va trebui să genereze și documentațiile necesare pentru ridicarea unei noi clădiri pe terenul folosit în prezent drept parcare pentru Sala Transilvania. 

Pentru clădirea nouă – care va fi conectată de actuala - este solicitată elaborarea documentației astfel încât aceasta să aibă un regim de înălțime cu două niveluri la subsol, parter, etaj și terasă circulabilă. ”Suprafața subsolurilor va fi de aproximativ 3.500 de mp. Suprafața parter, etaj și terasă va fi de aproximativ 2.100 de mp fiecare. Aceste suprafețe sunt pur orientative. Proiectanții vor realiza o propunere de planuri pe fiecare nivel care să conțină spațiile și funcțiunile solicitate și, în urma analizei comune, se va decide suprafața finală, corelată și cu bugetul estimativ al investiției”, se arată în documentația de atribuire a contractului. Noua clădire ar urma să adăpostească la fiecare nivel suprateran câte o sală de antrenamente.

Alături de un stadion extins ar urma să apară și o Sală Transilvania extinsă. Sursa foto: Facebook / Con-A

Parcarea prevăzută în cele două niveluri subterane va trebui să aibă cel puțin 140 de locuri (câte sunt acum în actuala parcare), iar pentru autocare vor trebui amenajate patru locuri fie la subsol, fie la nivel.

Viitoarea clădire va trebui să includă minim două terenuri de antrenament pentru baschet și un teren de antrenament pentru handbal, cu o minitribună de 50 – 100 de locuri. Totodată sunt solicitate spații pentru cabinete medicale, sală de antrenament pentru ping-pong cu minim patru mese, pentru judo și box, două terenuri de squash, sală de dans sportiv, vestiare, spații administrative și cu alte funcțiuni stabilite împreună cu reprezentanții cluburilor sportive. Este preconizată și amenajarea unui spațiu pentru comercializarea materialelor personalizate ale cluburilor și echipelor sportive. Pe terasa noii clădiri urmează a fi amenajate terenuri exterioare de sport. ”Dimensiunile și caracteristicile spațiilor de activitate sportivă trebuie să satisfacă cerințele minime prevăzute de federațiile sportive prevăzute pentru nivelul de practică sportivă”.

Pentru continuarea activității pieței agroalimentare Transilvania este solicitată atât amenajarea unor spații interioare pentru depozitare, dar și pentru vânzarea de produse din vitrine frigorifice, iar pe noua clădire ar urma să urce sibienii să cumpere de la producătorii locali. ”Terasa circulabilă a clădirii va avea amenajată zona sportivă exterioară cu iluminat LED, posibilitatea organizării pieței agroalimentare Transilvania, acces facil la zona de depozitare, zone verzi”, se arată în documentația licitației.

Pe baza acestui studiu de fezabilitate ar urma mai apoi demarată proiectarea și execuția lucrărilor din fonduri atrase de la Compania națională de investiții. ”Să transformăm Sala Transilvania într-un centru multifuncțional. În mod realist, acest proiect ar trebui terminat în acest mandat. Noi am depus acest proiect la Compania națională de investiții, acest studiul de fezabilitate îl actualizăm tocmai în scopul de a primi astfel finanțare. Dacă suntem ca în Ardeal și «vorba-i vorbă» și nu se pun bețe în roate, în trei ani avem sala modernizată”, declara Adrian Bibu, administratorul județului, la începutul acestui an, pentru Turnul Sfatului.

Sursa foto principală: Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Demolatorul

Acum 2 ani

Demolata si reconstruita!
Raspunde

Mister

Acum 2 ani

In 3 Ani??? Pai in 3 ani faceati sala polivalenta si pe asta o lasati asa. Vai de mine cate competenta in orasul asta.
Raspunde

Birtu

Acum 2 ani

Se vor face zeci de studii,o gramada de bani sifonati si in final va iesi o treaba de mantuiala!
Raspunde

Adrian Diblu

Acum 2 ani

Capacitatea stadionului se extinde de la vreo 15-16.000 la 13.000, iar a salii, in sus cu vreo 200 locuri! Monumentale investitiile si viziunea asupra sportului sibian!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

Era necesară modernizarea complexului sportiv
Raspunde

Mă prăpădiților!

Acum 2 ani

Stadionul, hai, dupa lungi chinuri ale imbecililor din primarie, se face. Bani exagerat de multi, dar noroc ca DNA nu are in vedere Sibiul. Băi, dar prăpădenia aia de sală, frumoasă în anii 90-inceput de 2000, doar la capacitatea de 2023 locuri??? Cîmpean și inutilul de Bibu chiar nu vor să ieșim din viața sătească? Dărâm-o și fă alta la minim 5-6000! Ca iti mai vin echipele nationale, concerte, cupa Davis, FedCup, turnee europene, etc. Și fă-o prin CNI, adică plătește bugetul de stat, meduzelor, voi doar predați sala! Bine că nu a ieșit umflatul ăsta primar, cât o fi Frau de incompetentă, boul ăsta o depășește grav! Buie Mibu!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

Pe drumul propus de tine, la care te-ai gândit puțin, sau poate deloc, am sta vreo 7 ani fără sală.
Raspunde

John doe

Acum 2 ani

Nu era mai simplu ca pe terenul stadionului sa fie ridicata o sala polivalenta mare, la nivelul echipei de baschet, in care sa poata fi organizate si evenimente mai mari (concerte, etc)? Si stadionul sa fie construit undeva la marginea orasului? Asa vom avea doar 2 carpeli. Dar atata poate "conducerea" Sibiului, n-ai ce sa le ceri mai mult oamenilor de acolo! Votati Fodor, Cimpean si Bibu!
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Sala asta trebuie folosita ca sala de antrenamente , expozitii , targuri etc. si trebuie construita o sala polivalenta noua cu minim 7500 locuri. 2000 de locuri la un oras ca Sibiul+aria metropolitana sunt total insuficiente.Nu se justifica investitia in sala asta veche!
Raspunde

Utu

Acum 2 ani

eu stiu ca atunci cand extinzi inseamna ca maresti cum dracu maresti de la (extinzi )de la 15-16000 mi la 13 000mii poate ati vrut sa spuneti ca se micsoreaza capacitatea stadionului
Raspunde

Jethro

Acum 2 ani

Astia din primărie sunt de rasul curcilor. E suficient sa te uiti de sus ca nu este spatiu suficient pentru astfel de modernizari . Clar, trebuiau construite in afara orasului, atat stadionul cat si o sala polivalentă noua, la standarde. Dar degeaba maresti Șura ca la final nu vei avea decat o șură mai mare. Sunt curios unde se vor amenaja locuri de parcare pentru cei care vor veni la meciuri? Pe langa casele învecinate? Vor bloca strazile? Balamuc pe strazi la fiecare competitie sau meci? Trebuia gasit un loc cu acces ușor din autostradă, un loc care poate fi dezvoltat si pe viitor cu terenuri secundare, poate si terenuri de tenis, hoteluri etc.
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

IGNORANTI si INCOMPETENTI de calibru mare in primaria Sibiu, pentru primarita ma auzit ca au post la BNR din 2024!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus