Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

Actualizare. Puiul de urs adus la Zoo Sibiu, salvat în urma unui apel la 112

Actualizare. Puiul de urs adus la Zoo Sibiu, salvat în urma unui apel la 112

Actualizare Puiul de urs care se află acum la Grădina Zoologică din Sibiu a fost găsit în urma unui apel la 112, transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. Apelul reclama prezența unui urs prins într-o capcană pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus.

"În fapt, la data de 19 mai a.c., în jurul orei 15:30, un apel 112 informa Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu cu privire la faptul că pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus, un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană" se arată în comunicatul IPJ Sibiu. 

A fost o acțiune comună a Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Gărzii Naționale de Mediu– Comisariatul Județean Sibiu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu și Ocolul Silvic Avrig, transmite sursa citată. 

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii specializați în braconaj cinegetic din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu, care, în zona unei cariere de marmură, au identificat puișorul de urs.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că exemplarul de urs brun este un pui de aprox. 3 kg și nu prezintă plăgi sau leziuni deschise la nivelul corpului, iar în zonă nu au fost identificate capcane sau lațuri destinate capturării animalelor salbatice, neexistând suspiciunea braconării acestuia.

Având în vedere că puișorul de urs prezenta leziuni la nivelul unui membru, survenite cel mai probabil prin cădere/aluncare de la înălțime,  reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu– Comisariatul Județean Sibiu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu și Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu au luat măsura transportării exemplarului de urs brun la Gradina Zoologică Sibiu pentru acordarea de îngrijiri medicale și hrănire.

Știre inițială. Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a postat pe facebook imagini cu un pui de urs de circa trei luni care a fost găsit în zona Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu și a fost dus la Grădina Zoologică din Sibiu până va fi preluat de Centrul de reabilitare Bălan. El îndeamnă persoanele care văd vreun pui de urs abandonat să sune la 112.

"Cum procedam când vedem un pui de urs abandonat? Sunam la 112!
Un ursuleț de cca 3 luni a fost găsit în zona Porumbacu de Sus, jud. Sibiu. Echipa de permanenta a Garda Naţională de Mediu s-a deplasat la locul indicat împreună cu celelalte instituții. Urmează preluarea în custodie temporară de către Serv public Gradina Zoologica Sibiu pana va fi preluat de Centrul de reabilitare Bălan.
S-au întocmit documentele conf HG 323 /2010, documente care permit revocarea unui exemplar dintr-o specie strict protejata", scrie Berceanu pe facebook.

 

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus