Vineri,
21.01.2022
Partial Noros
Acum
-4°C

VIDEO: Scene violente filmate de un elev la Școala Nr. 23 din Sibiu. Directoarea școlii spune că agresorul este un copil orfan crescut de sora mai mare

VIDEO: Scene violente filmate de un elev la Școala Nr. 23 din Sibiu. Directoarea școlii spune că agresorul este un copil orfan crescut de sora mai mare

Joi, 20 mai, la Școala Gimnazială Nr.23 din Sibiu a avut loc un incident caracterizat de conducerea școlii drept regretabil. Un conflict a început între doi elevi de clasa a VIII-a care a degenerat în acte de violență fizică din partea unuia dintre ei. Întreg momentul s-a petrecut într-o pauză, iar unul dintre colegii de clasă a decis să filmeze scena. Astfel, imaginile au ajuns în spațiul public. Conducerea școlii spune că elevul violent este orfan de părinți de la vârsta de trei ani și după ce a crescut într-un centru de plasament a fost luat sub tutela surorii mai mari. Este cunoscut ca elev cu probleme de comportament. În cazul de ieri directoarea școlii spune că a fost declanșată o anchetă și se vor lua măsurile care se impun în cazul tuturor celor implicați.

Joi, 20 mai, în jurul orei 9:50, într-o sală de clasă a Școlii Gimnaziale Nr.23 din Sibiu, a izbucnit un conflict care a degenerat în acte de violență din partea unuia dintre elevi. Întreaga scenă a fost filmată de unul dintre colegi care, potrivit filmării, pare distrat de cele ce se întâmplă, fără a avea vreun gând să intervină. Imaginile au ajuns astfel, în spațiul public. Din imagini se vede cum unul dintre băieți îl agresează pe celălalt, lovindu-l și reproșându-i, la rândul lui, acte de violență. „De ce dai, băi! Mai dai?”, îi spune acesta în timp ce îl lovește cu un cablu. Din filmare se vede, de asemenea, că au fost două episoade violente.

Copilul agresor este orfan de părinți de la vârsta de trei ani

Reporterul Turnul Sfatului a luat legătura cu Patricia Gal, directoarea școlii, pentru a vedea ce s-a întâmplat. Aceasta spune că elevul agresor este un copil crescut de sora lui mai mare, după ce mai mulți ani a locuit într-un centru de tip familial și este cunoscut cu probleme de comportament. În ceea ce privește incidentul de joi s-a deschis deja o anchetă internă în urma sesizării făcută de mama elevului agresat și că urmează a fi luate măsuri ce vizează toate persoanele implicate.   

„În urma incidentului regretabil petrecut la școala noastră, mama elevului agresat a depus deja o sesizare. Se pare că întreg conflictul a început după ce victima l-ar fi lovit cu un obiect în mână pe cel care l-a agresat. Am vorbit deja cu elevul agresor, în prezența cumnatului său, aparținătorul legal și a consilierului școlar, iar acesta a spus că vina este împărțită, celălalt copil lovindu-l prima dată. Am demarat o anchetă în acest caz și se vor lua măsuri atât în privința agresorului, cât și în privința celorlalte persoane implicate!”, spune Patricia Gal.

De asemenea, directoarea a povestit că elevul agresor a rămas orfan de ambii părinți când avea trei ani, în urma unui tragic accident de mașină și a crescut într-un centru de plasament din Cisnădie. În urmă cu doi ani a venit la Școala Nr. 23 și, în momentul de față, este crescut de sora sa și de soțul acesteia, aceștia fiind singurele rude apropiate. Directoarea spune că a mai avut probleme de comportament și că a fost consiliat ori de câte ori a fost nevoie.

„Băiatul care și-a agresat colegul este cunoscut ca fiind un elev cu probleme. Ori de câte ori a fost nevoie am apelat, în ceea ce-l privește, la consilierul școlii care face parte din grupul de intervenție împotriva bullying-ului din școală. Nu are nicio scuză pentru ceea ce s-a întâmplat joi și va răspunde pentru faptele lui, dar consider ca menirea noastră de dascăli este să remediem astfel de situații din toate punctele de vedere, atât din punct de vedere al victimei, cât și al agresorului, prin consiliere și implicare astfel că ambii copii să depășească momentul și, în cazul agresorului, să facem tot posibilul pentru a-l aduce pe drumul cel bun”, mai spune Patricia Gal.

Profesorul de serviciu era pe hol

Întrebată dacă exista un profesor de serviciu, prof. Patricia Gal spune că în fiecare zi este un profesor de serviciu, însă în momentul incidentului se afla pe unul dintre cele două coridoare ale școlii.

„În mod normal, în pauze, elevii noștri ies, cu toții, în curtea școlii fiind mai ușor de supravegheat. Joi s-a întâmplat să fie o zi ploioasă și mai rece și nu i-am mai scos afară. Au rămas în clasă. Profesor de serviciu era, însă, în acel moment pe unul dintre coridoarele școlii”, mai spune directoarea.

Luni, 24 mai, la Scoala Gimnazială Nr. 23 urmează să se întrunească consiliul de administrație în cadrul căruia se vor cerceta cele întâmplate. La întrunire vor fi prezenți și polițiști și se vor lua măsuri, conform legii.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus