Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
0°C

„100 de zile până la examen” - Platforma gratuită pentru pregătirea elevilor de clasa a VIII-a

„100 de zile până la examen” - Platforma gratuită pentru pregătirea elevilor de clasa a VIII-a

O echipă de patru tineri pasionați de matematică, psihologie și informatică, au conceput un proiect pentru elevii clasei a VIII-a, care se pregătesc acum de Evaluarea Națională. Este vorba despre „100 de zile până la examen”, o patformă gratuită pe care copiii care își doresc să recapituleze ori  simt că au goluri în materie o pot accesa pentru a rezolva probleme, a face teste și chiar simulări. Cei patru tineri pot ține legătura cu elevii prin Facebook și Instagram pentru a-i ajuta să depășească stresul perioadei sau să-și gestioneze timpul. Până acum, în jur de 2.000 de elevi din toate județele țării s-au înscris.

Alina, Olimpia, Robert și Alexantru sunt absolvenți ai Facultății de Matematică și Informatică din Cluj și s-au gândit să realizeze un proiect, cel puțin interesant, pentru elevii care acum se pregătesc pentru examenul de Evaluare Națională. Aceștia au create o platformă pe care copiii se pot înscrie și pot folosi, gratuit, toate materialele de pe platformă, în pregătirea lor.

„Noi am create o platformă web care se poate accesa atât de pe calculator cât și de pe telefon în care am încercat să structurăm programa pentru examenul de Evaluare Națională pe 100 de zile. Adică în ultimele 100 de zile elevii să aibă ocazia să recapituleze alături de noi”, spune Alina, una dintre tinerele implicate în proiect.

Cei patu studenți nu pretid că această platformă predă toată materia sau garantează nots 10 la examen, dar dacă elevii simt că au goluri în materie, își doresc să recapituleze sau să recupereze, pot accesa cu încredere această platformă. Alina spune că a fost gândită să fie cât mai atractivă pentru copii și nu se bazează pe metoda clasică de predare de a învăța pe de rost materia și apoi de a face exerciții.

„Am încercat să începem întâi cu probemele. Uite, avem aceste exerciții, hai să încercăm să le facem perfect. N-ai știut? Intri la noi pe platformă unde găsești toată teoria și mai poți încerca o dată să le faci dupăce ai văzut toate noțiunile teoretice, iar dacă nici așa nu reușești ai și rezolvările exercițiilor, adică o să ai ocazia să încerci să rezolvi singur, să încerci după ce înveți teoria și, la final chiar să poți să vezi toată rezolvarea exercițiului”, spune Alina.

Pe platformă cei care intră nu se întîlnesc cu studenții, dar pot comunica cu ei prin Facebook și Instagram și inclusiv în unele descrieri ale elexercițiilor, pentru că sunt postate pe cele două rețele de socializare.

„Încurajăm elevii să ne dea mesaje în orice situație. Fie că au nevoie de ajutor să-și structureze timpul, dacă simt că au emoțoo, că-i copleșește stresul la capătul celălalt al telefonului va fi cineva care spune - ok, așa este, chiar este o perioadă stresantă, chiar au fost doi ani atipici pentru toată lumea, este normal să te simți așa – și încercăm să le mai oferim sfaturi. Eu îmi fac a doua specializare în psihologie și mai apelez la exerciții de reducere a stresului, a anxietăți, dar, în principal, am observant că au nevoie să spună cuiva – uite, nu mai pot – iarnoi suntem acolo să-i încurajăm”, mai spune Alina.

Din patru, doar Alex este sibian

Din cei patru tineri, doar Alex este sibian și este de profesie designer și developer, el fiind cel care a realizat platforma. Ceilalți sunt din județele Suceava și Botoșani și s-au cunoscut în facultate. Au pus la cale acest proiect despre care spun că este în continua dezvoltare. Își doresc să-l extindă și pentru bacalaureat și dacă vor găsi colaboratori și pentru Limba Română, pentru că, momentan, platforma este doar pentru pregătirea la matematică.

„Maniera în care a fost structurată platforma este interactivă și foarte eficientă. Astfel, printr-un singur cont, care se poate crea foarte ușor și complet gratuit, acestia pot avea acces la secțiuni precum: materiale, teste/simulări și multe alte beneficii. Pe platformă sunt puse la dispoziție teste de algebra, geometrie și inclusiv o simulare pentru care primesc rezultatul instant”, mai spune Alina.

Până acum tinerii spun că feedback-ul din partea copiilor care s-au înscris și al părinților este unul foarte bun și-și doresc ca un număr cât mai mare de elevi să profide de platformă în pregătirea lor pentru examen.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus