Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

O medieșeancă a încălcat carantina ca să iasă în parc

O medieșeancă a încălcat carantina ca să iasă în parc

O femeie de 38 de ani din Mediaș a fost amendată pentru că a ieșit din carantină ca să meargă la plimbare prin parc. De asemenea, două persoane au fost sancționate contravențional pentru că nu purtau masca de protecție.

109 polițiști au desfășurat ieri acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, au fost verificate 487 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 52 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 116 de mijloace de transport, din care 9 transport public în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 1.750 de lei. O femeie în vârstă de 38 de ani, din Mediaș, a fost depistată de polițiști într-un parc din municipiu, măsura carantinei fiindu-i aplicată ca urmare a revenirii în țară dintr-o zonă galbenă. Pentru această abatere, femeia a fost amendată cu 1.000 de lei. Alte două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 750 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, arată reprezentanții Prefecturii Sibiu. 

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare. Nu au fost constatate neconformități. Totodată,  în colaborare cu lucrătorii Biroului Poliție Autostrăzi, a fost efectuată o acțiune de control în trafic, fiind verificate 7 autoutilitare, cu aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 lei, pentru transportul produselor alimentare cu mijloc auto neigienizat.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Foto: arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus