Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Foto/Video: Bucurie și culoare de 1 iunie. Școlile au pregătit surprize pentru copiii lor

Foto/Video: Bucurie și culoare de 1 iunie. Școlile au pregătit surprize pentru copiii lor

Ziua de 1 iunie este sărbătorită ca fiind Ziua Internațională a Copilului. Pentru că astăzi toți elevii sunt liberi, în ultima zi din luna mai cadrele didactice din Sibiu au pregătit tot felul de surprize pentru copiii lor. Drept urmare, ieri, 31 mai, în multe școli și grădinițe din Sibiu a fost numai veselie, dans, cântec și culoare.

La Școala cu clasele I – VIII din Sura Mare a fost veselie mare. Copiii împreună cu dascălii lor au avut o zi întreagă de activități. Au desenat, au realizat o expoziție exterioară și fiecare dintre copii a adus câte o jucărie pe care au agățat-o de gardul școlii. După data de 1 iunie orice copil din sat care își dorește o jucărie, o poate lua.

„Toți copiii de la școală și-au dorit să marcheze ziua de 1 iunie într-un mod inedit. Au pictat, au făcut tot felul de lucrări pe care le-au dedicat acestei zile și au înfrumusețat cu ele școala. De asemenea, fiecare a donat câte o jucărie care poate fi luată după 1 iunie de orice copil care și-o dorește. Au participat toți copiii școlii, de la pregătitoare și până la clasa a VIII-a supravegheați de profesorii și învățătorii lor Am avut și sprijinul primăriei de unde am primit finanțare pentru materialele folosite. A fost o zi minunată. Noi ne-am dorit să facem o activitate de o oră și să ne întoarcem la cursuri, dar n-am putut. Am stat afară până la trei ore”, spune prof. Adrian Dumitru Lungoci, directorul școlii.

Școala Gimnazială „ndrei Șaguna ”din Șura Mare 

La Grădinița și la Școala Gimnazială din Șura Mică au fost petreceri dedicate copiilor sau au fost create amintiri care să dureze toată viața.

Grădinița Șura Mică (sursa foto facebook)

La Școala Gimnazială I.L. Caragiale din Sibiu dascălii și elevii s-au distrat cot la cot.

„Inițiativa a aparținut cadrelor didactice din școală! Am dorit o zi specială pentru toți copiii. Aceștia au cântat, au dansat și s-au amuzat, iar noi alături de ei”, spune prof. Romulus Simion.

 

Și la Școala Gimnazială nr. 1 din cartierul Ștrand copiii au avut parte de surprize din partea cadrelor didactice, au făcut felicitări, au vizionat filme și au cântat.

Nici la Rășinari 1 iunie nu a trecut fără evenimente. Tinerii din Clubul GreenImpact „Cocoșul de munte” au lansat chiar astăzi, 1 iunie, în mediul online prima ediție a concursului de cultură generală „Descoperă comorile Rășinariului”. Se adresează copiilor de peste 9 ani, tinerilor și adulților care au posibilitatea de a se aventura virtual în descoperirea de comori ascunse în Rășinari.

Concursul rămâne deschis participării în perioada 1 iunie - 8 iunie, iar câștigătorii primelor trei locuri vor primi premii din partea organizatorilor, care, cu siguranță le vor aminti mulți ani de acum înainte că au descoperit comorile Rășinariului. Aceștia vor fi anunțați la finalul lunii iunie în cadrul evenimentului „COOLtura de pe strada mea”, organizat la Rășinari.

Acestea sunt doar câteva dintre școlile din Sibiu care au organizat evenimente dedicate copilului. Aproape fiecare unitate școlară din județ a marcat, într-un fel sau altul Ziua Internațională a Copilului, făcându-i pe micuți să se simtă speciali de ziua lor.

Școala Gimnazială din Șura Mare

Felicitare realizată de un elev al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Sibiu

Față zâmbitoare, Școala Gimnazială Nr 1. Sibiu

Grădiniță Șura Mică

Grădiniță Șura Mică

 

Elevi Școala Gimnazială Șura Mică și tricourile cu amintiri (sursa foto: facebook)

Școala Gimnazială I.L. Caragiale Sibiu

Școala Gimnazială I.L. Caragiale Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Munteanu

Acum 2 ani

Ati cantat si dansat si in ploaie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus