Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Prima competiție sportivă cu suporteri, la Sala Transilvania. Ce reguli trebuie să respecte publicul

Prima competiție sportivă cu suporteri, la Sala Transilvania. Ce reguli trebuie să respecte publicul

Turneul Final U14 la baschet masculin readuce suporterii la Sala Transilvania începând de astăzi, fiind prima competiție care se desfășoară cu public în sala sibiană, de la debutul pandemiei. Turneul este organizat în perioada 9-13 iunie, de Alpha Sport Team Sibiu, câștigătoarea trofeului U13 din ediția precedentă.

Opt dintre cele mai bune echipe de juniori din România s-au adunat la Sibiu pentru a-și disputa trofeul ediției de campionat 2020/21 la baschet masculin, categoria U14. Echipele au fost împărțite în două grupe, în prima, alături de formația gazdă, Alpha Basketball, mai aflându-se și ACS Academia de Baschet Phoenix Galați, ACS Transilvania Brașov și CSȘ Târgu Jiu. Din cea de-a doua grupă fac parte ACS Dan Dacian, ABC Leii București, ACS U BT Cluj-Napoca, ABC Laguna București.

„Venim după o perioadă în care sportul a fost greu încercat pe fondul crizei pandemice, perioadă în care am fost nevoiți să ne adaptăm noilor condiții, rămânând însă conectați la obiectivele noastre de performanță. Aceste încercări ne-au făcut să realizăm o dată în plus ce comunitate puternică avem în jurul clubului nostru! Am luptat cu toții nu doar pentru a trece cu bine de această perioadă, ci și pentru a readuce baschetul juvenil sibian la locul cuvenit. Mai mult decât atât, ne propunem să oferim sibienilor un spectacol baschetbalistic prin organizarea Turneului Final U14 la Sala Transilvania. Cele mai valoroase opt cluburi de baschet din țară vor încânta cu siguranță publicul prin confruntările celor cinci zile de competiție. Mulțumim partenerilor, autorităților publice locale și părinților pentru implicarea în acest eveniment baschetbalistic”, a declarat Alexandru Hulpuș, președintele Alpha. Câștigătoare a Campionatului Național ediția 2019/20 U13 Masculin, Alpha Basketball Sibiu are, în acest sezon competițional, în palmares 9 victorii și 1 înfrângere.

Programul competiției și condițiile de participare

Turneul a început în această dimineață, la ora 10, și se încheie, duminică, 13 iunie, la ora 19.

În tribunele Sălii Transilvania sunt așteptați 440 de suporteri pe zi, adică 25% din capacitatea sălii, conform noilor norme și protocolului medical de organizare a meciurilor de baschet cu spectatori, anunțate recent de Federația Română de Baschet. 

Potrivit noilor reglementări, cei care vor dori să participe la meciuri vor trebui să îndeplinească o serie de cerințe. Astfel, participarea va fi permisă exclusiv următoarelor categorii de persoane:

  • care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare (rapelul);
  • care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore SAU rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
  • care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să participe la turneu, organizatorii vor organiza inclusiv un punct de testare în fața sălii cu teste rapide antigen. Restul condițiilor de participare împreună cu programul complet al competiției sunt detaliate pe pagina de Facebook Alpha Basketball Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ciobozzica dell cucco

Acum 2 ani

Mă bucur să văd că mai există și competiții sportive frumoase, între principalele evenimente ale sălii: târgurile de haine și cele de pantofi second hand.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus