Joi,
29.07.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Sibian resuscitat pe marginea drumului de un voluntar al Crucii Roșii aflat în trecere

Sibian resuscitat pe marginea drumului de un voluntar al Crucii Roșii aflat în trecere

Un voluntar al Crucii Roșii Sibiu a ajutat, recent, la salvarea unei vieți, având posibilitatea de a pune în aplicare tot ceea ce învățase la cursul de prim ajutor. Sibianul era în trecere când a văzut un grup de oameni adunați în jurul a ceea ce părea a fi un accident. Ar fi putut să meargă mai departe, însă a decis să se oprească și să vadă dacă poate fi de ajutor. Și a fost.

F. G. trecea cu mașina prin Șelimbăr, când, pe marginea drumului, a văzut adunate mai multe persoane în jurul a ceea ce părea a fi un accident, povestesc reprezentanții Crucii Roșii filiala Sibiu, pe pagina oficială de Facebook. Deși primul gând a fost să își continue drumul, voluntarul a decis într-un final să se întoarcă, să verifice dacă situația este sub control. F. G a apelat imediat la 112 și, cu acordul dispeceratului, care a făcut legătura către Spital, a acordat primul ajutor unui bărbat de peste 60 de ani care suferise un infarct la volan.

L-a scos din mașină exact așa cum învățase la curs: cu mâna sub cap, fara mișcări bruște, după care a început masajul cardiac. A fost mai greu decât cu manechinul de la curs, dar nu a intrat în panică, relatează, mândri, colegii săi de la Crucea Roșie.

„Între timp a venit Ambulanța și, până la pregătirea defibrilatorului, voluntarul a continuat manevrele de resuscitare. N-a fost ușor să-l readucă la viața, dar medicul ambulanțier a perseverat. După cinci manevre fără răspuns, a șasea a reușit! Și viața, a învins!”

La urcarea în Ambulanță, pacientul era deja conștient. Citiți întreaga relatare pe pagina de Facebook a Crucii Roșii, accesând link-ul de mai jos.

Foto: crucearosie.ro

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Claudiu M

Acum 1 lună

Felicitari! Asta da spirit civic!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus