Luni,
26.07.2021
Cer Senin
Acum
27°C

VIDEO: 18 noi containere vor fi amplasate în curtea Spitalului Județean. Se creează locuri pentru patologiile noncovid

VIDEO: 18 noi containere vor fi amplasate în curtea Spitalului Județean. Se creează locuri pentru patologiile noncovid

18 noi containere vor fi amplasate în curtea Spitalului Clinic Județean din Sibiu, în zona Secției de Boli Infecțioase, au anunțat reprezentanții instituției în ziua în care premierul Florin Cîțu a vizitat Sibiul. Noile containere vor deservi, în mare parte, birourilor administrative și cabinetelor medicale pentru a elibera clădirea în care se află secția de Boli Infecțioase, astfel încât să fie mai multe saloane, iar pacienții noncovid să poată fi tratați. Se estimează că până la finalul verii containerele vor fi în curtea spitalului.

După vizita făcută de premierul Florin Cîțu la Sibiu, atât managerul Spitalului Clinic Județean din Sibiu, juristul Florin Neag, cât și medicul Cătălin Cipăian, directorul medical al instituției, au făcut declarații cu privire la o serie de noi investiții ce vor urma în spital. Printre acestea se numără și 18 noi containere ce vor fi amplasate în zona clădirii în care se află Secția de Boli Infecțioase.

„Am vorbit cu domnul prim ministru și despre situația clădirilor modulare sau a containerelor modulare care există în spital la ora actuală. Este un număr foarte ridicat, dar mai așteptăm și mai dezvoltăm încă. Mai așteptăm încă niște modulare care vor veni, containere care, de fapt, sunt cumva necesare pentru a putea asigura capacitatea actului medical astăzi. Vor mai fi 18 containere care vor fi amplasate în zona Secției de Infecțioase”, a declarat managerul Florin Neag.

Noile containere vor oferi 12 locuri pentru pacienți, în plus, vor da posibilitatea de tratare a pacienților noncovid și vor oferi o zonă de expansiune imediată în cazul unui nou val pandemic.  

„Aceste containere ne oferă posibilitatea să tratăm și pacienții verzi adică noncovid, pentru că nu trebuie să uităm că patologia noncovid nu a dispărut. Secția infecțioase va dobândi în plus 12 locuri pentru patologia noncovid și ne va da posibilitatea să avem și o zonă de expansiune instantanee în cazul apariției unui val de tipul valorilor de dinainte fără să mai trebuiască să sacrificăm o clădire cu sute de paturi”, a spus și directorul medical.

Cei doi reprezentanți ai Spitalului Județean spun că bani pentru aceste containere există, aceștia provenind din fondurile instituției, din donații și din bugetul Consiliului Județean Sibiu.

Containerele nu vor deservi actului medical în mod indirect, mare parte dintre ele urmând să fie folosite pentru zona administrativă.

„Practic o să scoatem birourile și tot ceea ce înseamnă spațiile adiacente actului medical, cabinetele și le vom împinge în aceste tipuri de clădire în așa fel încât se lăsăm clădirea care este reabilitată la acest moment și corespunde să poată să servească direct pacientul”, mai spune Florin Neag.

Terminarea amplasării acestor containere se estimează a fi undeva la finalul verii cu condiția de a nu apărea probleme neprevăzute în momentul ridicării acestora, având în vedere faptul că vor fi construite într-o zonă istorică.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Romania lucrului bine facut !

Acum 1 lună

dupa un an si ceva de isterie doar CONTAINERE putem improviza, ca o veritabila tara africana
Raspunde

No Au

Acum 1 lună

Numarul containerelor care au apărut ca ciupercile după ploaie în ograda spitalului este foarte mare, nejustificate și inoportune atat pentru aspectul și arhitectura unității sanitare care practic a fost murdărită cu aceste spații improvizate numite containere. Se poate justifica oportunitatea și necesitatea lor în măsura în care toate pavilioanele spitalului ar fi ocupate peste 90% însă nu este așa! Efortul financiar care a fost pompat în aceste spații improprii unui spital (mai degrabă oportune pentru șantiere, nu activități medicale) este foarte mare, de ordinul milioanelor de euro. Managementul unității dar și coordonatorul (CJS) au luat o decizie incorectă cand au hotărât investirea banilor publici si a fondurilor provenite din donații pentru containere. Se pot aduce argumente și pentru 30 de containere, de ce nu 50 dar la o analiză reală se constată că numarul de paturi a SCĂZUT, numărul de pacienți de asemenea a scăzut, cazurile COVID au scăzut însă anumite CONTRACTE trebuiesc onorate. Urât, nepractic, neelegant!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus