Luni,
26.07.2021
Cer Senin
Acum
29°C

Alex și Sebastian Barbu, frații sibieni care se antrenează reciproc - de la schi la raliuri

Alex și Sebastian Barbu, frații sibieni care se antrenează reciproc - de la schi la raliuri

Frații Barbu sunt cunoscuți la nivel înalt pentru performanțele pe care le-au avut de-a lungul timpului în lotul național de schi sau la raliuri, Alex participând chiar la Jocurile Olimpice.

Într-un interviu acordat Federației Române de Automobilism Sportiv, cei doi tineri au vorbit despre relația strânsă pe care o au și despre cum preiau, pe rând, rolul de antrenor unul pentru celălalt. Alex a fost antrenat de fratele său, Sebastian Barbu, la schi, iar acum fratele cel mic îl ajută pe cel mare la raliuri. „Am făcut schimb, e bine, sunt informații utile, care ajută tot timpul și sunt binevenite. Am lucrat împreună timp de opt ani, cu Alex, acum de trei ani de zile e el antrenorul meu, iar lucrurile merg dinspre bine spre mai bine. Sperăm să facem o figură bună împreună.”

Întrebat de șefia lotului național de schi, pe care acum o deține fratele său, Sebi a răspuns cu câteva cuvinte de laudă la adresa lui Alex Barbu.

„Se descurcă foarte bine, a avut de la cine învăța. Are foarte multă răbdare”

Preluarea ștafetei de antrenor este pentru Alexandru o provocare pe care încearcă să o ducă la capăt, alături de fratele său, în cel mai bun mod. „Sper să îi întorc aceleași calități pe care le-a avut el ca antrenor, iar din punctul meu de vedere, ce ține de răspunderea mea în service e totul mai bine decât ca la carte, să spun așa. Ne dăm silința foarte mult să lucrăm cât mai bine și să nu greșim absolut nimic”, spune Alex.

Urmăriți întregul interviu în video-ul de mai jos:

Sebastian Barbu și copilotul său, Bogdan Iancu, au obținut cel de-al treilea podium consecutiv în acest sezon din Campionatul Național de Raliuri Betano. După clasarea pe locul 2 în Raliul Argeșului, etapa a cincea din 2021, Sebastian Barbu a urcat pe locul secund în clasamentul general cu 110,20 de puncte. 

Citește și Sibienii Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au terminat pe podium, la Raliul Argeșului

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus