Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Pentru că a demisionat: Tribunalul a respins acțiunea PSD de anulare a concursului pentru conducerea Spitalului Județean Sibiu

Pentru că a demisionat: Tribunalul a respins acțiunea PSD de anulare a concursului pentru conducerea Spitalului Județean Sibiu

Procesul deschis de organizația județeană a PSD Sibiu pentru anularea concursului în urma căruia Liliana Coldea a fost numită manager al Spitalului Județean Sibiu s-a încheiat cu respingerea acțiunii ca ”lipsită de interes”.

După zece luni de la depunerea acțiunii pentru anularea concursului organizat în primăvara anului trecut, Tribunalul Sibiu a respins inițiativa celor de la PSD Sibiu. Aceștia au contestat modul în care autoritățile județene au alcătuit comisia de concurs, comisie care mai apoi a admis singura candidatură depusă pentru șefia Spitalului Județean Sibiu, cea a dr. Liliana Coldea (foto principală).

În cursul zilei de joi, după o amânare inițială a pronunțării, instanța sibiană a luat act de faptul că, între timp – mai precis în noiembrie 2020 -, Liliana Coldea a demisionat de la conducerea Spitalului. ”Admite excepția lipsei de interes invocată de către pârâta Președintele Consiliul Județean Sibiu. Respinge ca lipsită de interes cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Sibiu în contradictoriu cu pârâta Președintele Consiliul Județean Sibiu”, se arată în minuta publicată de Tribunalul Sibiu.

”Potrivit procedurii civile, s-a constatat faptul că și-a dat demisia doamna Coldea pe parcursul procesului și, teoretic, nu mai există interes ca organizația PSD să se judece, în condițiile în care se contesta componența comisiei”, explică avocata Laura Barac, consilier județean din partea PSD Sibiu.

Hotărârea Tribunalului Sibiu poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. Rămâne de văzut dacă social-democrații sibieni vor uza de această cale de atac, în condițiile în care prin procesul deschis aceștia solicitau și anularea tuturor actelor pe care Liliana Coldea le-a semnat din postura de manager general al Spitalului județean Sibiu.

Acțiunea de la Tribunalul Sibiu a fost deschisă în august anul trecut, după ce inclusiv Ministerul Sănătății a cerut reluarea concursului, din cauză că în cadrul comisiei, două din cele trei persoane nu întruneau condițiile impuse prin Regulamentul adoptat de către Consiliul Județean Sibiu. ”Doi dintre cei trei membrii cu drept de vot și notare a candidaților din comisia întocmită pentru concursul organizat în luna aprilie 2020 pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Județean Sibiu, respectiv doamna jurist Rodica Țârlea și doamna doctor Alina Liliana Pintea nu îndeplinesc niciuna dintre condițiile cerute de dispoziția președintelui Consiliului Județean Sibiu nr. 16/2017, respectiv să aibă experiență de minim trei ani ca manageri sau calitatea de cadru didactic universitar în specialitatea «Management Sănătate Publică» sau «Management». În această situație concursul nu a fost desfășurat în mod legal, iar rezultatul său este nul”, declara în aprilie 2020, într-un comunicat de presă, Cătălin Stanciu, în acea perioadă lider de grup al consilierilor județeni din partea PSD.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus