Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Saci cu găini moarte găsiți între Dârlos și Valea Lungă. DSVSA: „Este o practică frecvent întâlnită”

Saci cu găini moarte găsiți între Dârlos și Valea Lungă. DSVSA: „Este o practică frecvent întâlnită”

Patru saci cu resturi de găini aflate în putrefacție au fost găsiți zilele trecute între Dârlos și Valea Lungă. Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu au preluat cadavrele și le-au predat unei firme de neutralizare care le-a incinerat. Directorul adjunct al direcției spune că este o practică frecvent întâlnită în județ.

La începutul acestei săptămâni, un cetățean a sesizat DSVSA cu privire la faptul că a găsit în mijlocul naturii mai mulți saci cu cadavrele unor găini. Un angajat al direcției s-a deplasat la fața locului, unde a găsit, într-adevăr, patru saci cu resturi de găini și pene în putrefacție, care au fost trimise la o firmă de neutralizare.

„Am fost notificați la începutul săptămânii. Colegul care s-a deplasat la fața locului a contactat reprezentanții UAT-ului Mediaș, care au solicitat firmei de neutralizare cu care au contract să preia cadavrele. Resturile au fost incinerate, această acțiune de ecarisaj fiind desfășurată sub control oficial”, a relatat Flucuș Flavius Octavian, director adjunct al DSVSA, pentru Turnul Sfatului.

Acesta a explicat că deși o astfel de situație nu a mai fost întâlnită în zonă, este o practică frecventă în tot județul Sibiu. „Aici nu am mai avut problema aceasta, dar în județ da. E o practică frecvent întâlnită. Găsim porțiuni de cadavre de origine ovină sau porcină, la cazul din Cartierul Arhitecților chiar am fost prezent. Desfășurăm în mod constant activități cu poliția, însă astfel de persoane sunt greu de depistat”, explică directorul adjunct.

Problema este avută în vedere și de Primăria Municipiului Mediaș. Primarul Gheorghe Roman a lansat un apel în acest sens către locuitorii care ar putea ajuta cu informații. „Așa au înțeles unii concetățeni de-ai noștri că trebuie să rezolve problema. Pentru a putea să îi prindem și să îi pedepsim așa cum merită pe cei care au făcut acest gest vă îndemn să transmiteți orice informație care considerați că ar putea să ne ajute la Primăria Mediaș sau la Poliția Locală. Am făcut apel la colegii mei de la Ecosal iar pe parcursul zilei de astăzi zona a fost curățată”, a transmis edilul pe pagina sa de Facebook, în data de 14 iunie.

Foto: novatv.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus