Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

FOTO Cod portocaliu: strat de grindină la Rășinari, când la Sibiu ploua cu soare, subsoluri inundate la Mediaș

FOTO Cod portocaliu: strat de grindină la Rășinari, când la Sibiu ploua cu soare, subsoluri inundate la Mediaș

Un strat consistent de grindină a rămas sâmbătă după-amiaza la Rășinari, în timp ce pompierii au intervenit pentru a scoate apa din două subsoluri din Mediaș.

Reprezentanții Inspectoratului pentru situații de urgență al județului Sibiu anunță că au fost solicitați să intervină, sâmbătă după-amiaza, în mai multe locuri din Mediaș, afectate de căderile de apă și de vijelii.

”Pompierii militari din cadrul Detașamentului Mediaș au intervenit în sprijinul populației ca urmare a trei solicitări venite pe numărul de urgență 112, după cum urmează: în jurul orei 17:30, municipiul Mediaș, str. Stadionului, intervenție pentru evacuarea apei din subsolul unei gospodării ; în jurul orei 18:10, municipiul Mediaș, str. Predeal intervenție evacuarea apei din demisolul unui bloc de locuințe; în jurul orei 19:40, degajare copac căzut pe alee, municipiul Mediaș, str. Histria”, se arată într-o informare trasmisă Turnul Sfatului.

Foto: ISU Sibiu

Iar în timp ce sâmbătă după-amiaza la Sibiu ploua cu soare, Rășinariul a fost acoperit de un strat consistent de grindină, căzută o dată cu ploi însemnate cantitativ.

Foto: Facebook / Adrian Voicu

Pompierii avertizează că județul se află, până duminică la ora 21:00, sub cod portocaliu de fenomene meteo periculoase (averse, vijelii, descărcări electrice, grindină) și fac câteva recomandări sibienilor. ”Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”.

”Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ și https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore”, ISU Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus