Marţi,
21.09.2021
Parțial Noros
Acum
14°C

Îngrijorare pentru sibienii de pe strada Lungă: ”Vor să ridice un bloc peste parcarea noastră”. Proprietarul terenului: ”De 15 ani primăria nu vrea să rezolve situația”

Îngrijorare pentru sibienii de pe strada Lungă: ”Vor să ridice un bloc peste parcarea noastră”. Proprietarul terenului: ”De 15 ani primăria nu vrea să rezolve situația”

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, sibienii care locuiesc în blocul de la numărul 103 pe strada Lungă, precum și cei de la blocurile învecinate, s-au trezit că o persoană fizică a hașurat o mare parte din parcare. În total, vreo 40 de locuri de parcare sunt marcate. Oamenii au făcut fotografii, unele dintre ele ajungând și pe adresa redacției.

Principala nemulțumire a locatarilor din zonă este că nimeni nu le explică nimic și, după ce văd ei, sunt pe punctul de a vedea o construcție nouă peste locurile unde își parchează mașinile.

”Se pregătesc să construiască ceva acolo, alt motiv nu aveau să hașureze parcarea. Dacă ridică un bloc peste parcarea noastră? Pe noi nu ne-a informat nimeni nimic, nu ne-a zis nimic, ne trezim așa, dintr-o dată, cu o construcție nouă?!”.

Marcajele respective s-au făcut în prima parte a lunii iunie. La fața locului a fost chemat, la un moment dat, un echipaj de Poliție, aceștia constatând faptele.

La sesizarea oamenilor, reporterul Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere pe această temă Primăriei Sibiu, pe care îl redăm în întregime:

”Marcajele realizate la adresa indicată nu au fost executate și nici autorizate de Primăria Sibiu. Având în vedere că aceste marcaje au fost realizate în parte pe un teren privat, dar și pe căi publice de circulație, Direcția Tehnică a transmis Inspectoratului Județean de Poliție o solicitare pentru cercetarea acestei situații și luarea măsurilor care se impun”, au transmis reprezentanții municipalității sibiene.

Între timp, reporterul Turnul Sfatului l-a găsit pe proprietarul terenului aflat chiar în mijlocul parcării. Este vorba despre Vasile Presecan, proprietarul lanțului de magazine alimentare Trans Agape. Acesta are un cu totul alte punct de vedere față de cel exprimat de reprezentanții primăriei.

”Terenul acela este cumpărat de noi de 15 ani. Inițial am vrut să facem magazin Trans Agape acolo, dar pe vremea când era domnul Klaus Iohannis primar ni s-a propus din partea primăriei să facem schimb de terenuri și să primim în altă parte, ca să nu aglomerăm zona. Ni s-a părut o solicitare rezonabilă, am acceptat, și de atunci tot așteptăm după Serviciul Patrimoniu care este foarte, foarte slab. Să nu poți realiza un schimb de terenuri în 15 ani mi se pare... numai dacă sunt interese meschine la mijloc, altfel nu găsesc o explicație. Acum aproape un an le-am zis că dacă nu vor să facem schimb, așa cum tot ei propuseseră, să-l cumpere. Să-mi dea prețul pieței și încheiem discuția. Mi-au răspuns în scris că nu sunt interesați. Mi-au mai făcut o ofertă cu un teren pe jumătate ca suprafață, aflat într-o altă zonă a Sibiului, la care s-a opus chiar doamna primar Astrid Fodor pentru că și dânsa a spus că nu era un teren pe care să poți construi ceva. Propunerea a fost complet nerezonabilă”, a declarat pentru Turnul Sfatului Vasile Presecan.

Văzând că după 15 ani nu a ajuns la o înțelegere cu Primăria Sibiu, proprietarul terenului a decis să-l scoată la vânzare, cu intenția de a-l da oricui este interesat și oferă prețul pieței. Dar pentru a face asta în primul rând terenul trebuie delimitat, apoi împrejmuit.

”Realitatea este că primăria a construit o parcare peste terenul nostru. Nu ne-a întrebat nimeni nimic, nu ne-a cerut acordul, pur și simplu au făcut ce au vrut. Noi acum vrem să-l identificăm, cu vopsea la început, după care să-l împrejmuim. Cine vine să-l cumpere trebuie să vadă care sunt limitele, nu?”, a explicat Vasile Presecan.

Oamenii din zonă se tem că, de fapt, interesul este ca pe acel teren urmează să fie ridicat un magazin Trans Agape. Vasile Presecan exclude complet varianta.

”Noi avem un magazin în zonă, care merge foarte bine. Din punct de vedere economic nu avem niciun interes să aglomerăm zona sau să mai deschidem un magazin acolo. Eu înțeleg îngrijorarea oamenilor care vor să-și păstreze locurile de parcare, dar pentru asta trebuie să se adreseze primăriei. 15 ani am avut răbdare și am așteptat o soluție decentă, dacă ea nu vine ce putem face noi?” concluzionează Vasile Presecan.

Vizualizari: 15990

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

18 comentarii

Un sibian

Acum 2 luni

una din problemele FUNDAMENTALE din societatea romaneasca...proprietatea privata NU inseamna nici 2 bani!!! esti la cheremul unor functionari IOGNORANTI si INGUSTI la minte!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Viorel

Acum 2 luni

bai sibiene daca a cumparat de la draknea teren revendicat cu probleme ce vrei milioane acuma tot de la stat, dute si plange la alta usa

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei

Acum 2 luni

Nicaieri in lume proprietatea privata nu mai valoreaza doi bani. Tu pe ce lume traiesti? Daca ar studia lumea putin sitemele economice si legile dinainte de primul razboi mondial, ar intelege ce insemna cu adevarat proprietate. Pai daca plateai o bucata de pamant, era al tau. Cu tot ce era pe el si in el. Puteai gasi petrol, aur, sare, orice...era al tau. Acum nici macar pamantul paltit nu mai este al tau, ca platesti chirie pe el. Pardon, acum la chirie ii spune impozit, dar este acelasi lucru, va asigur. Inainte nu plateai pe pamantul tau nimic. Plateai doar din vanzare, din activitati economice care iti aduceau bani. Acelea erau impozitate 10% In rest, nici un impozit pe venitul din munca. Doar din activitati economice. Sunteti propietari pe pamant, pe casa, pe masina atata timp cat platiti chiria pe ele. Cand nu mai platiti, va executa silit urgent si s-a terminat cu proprietatea. Da-i Doamne romanului mintea cea de pe urma...

Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

daca tu nu ai nimic pe nume sigur n-o sa intelegi!!! ia incearca sa intri pe terenul cuiva in State sau in Germania sa vezi cum se termina treaba!!! aici este EXACT ce am spus, LIPSA TOTALA de respect pentru proprietatea cuiva!!!
Raspunde

Andrei

Acum 2 luni

Sibiene, situatia s-a schimbat radical si in State si in Germania. In SUA iti vand autoritatile casa la pret de nimic daca vor sa faca WallMart acolo. Dreptul de proprietate in America a fost facut praf incepand din 1913 incoace. Odata cu infiintarea Federal Reserve si legislatia care a facut posibil acest lucru. Vezi documentarul lui Aaron Russo. Iar Germania este socialista, progresista. Are legi mai bune pentru imigranti decat pentru germani. Citeste memoriile generalului Patton sa vezi ce au patit germanii dupa al doilea razboi mondial. Noua ordine mondiala si-a intins tentaculele peste tot in lume. In unele tari mai mult in altele mai putin, dar dreptul de proprietate este atacat peste tot. Omul trebuie sa fie scalv in sistem. USR-istii chiar vor sa CONFISTE si proprietatile care mai sunt, asa cum sunt ele, cu chirie. Vezi ce reclama fac la traiul fara proprietate. Marea Resetare, nene. Asta incearca sa faca.
Raspunde

Cora, lasse uns!

Acum 2 luni

Nulitatile abominabile din primarie nu au auzit de expropriere, schimb de terenuri, cumparare, inchiriere, etc! Exact ca in Strand, unde se reabiliteaza in jurul daramaturilor fostelor centrale termice, ale marelui sibian Gradinaru, in cazul carora, aceeasi imbecila primarie nu a facut absolut nimic! Fodor, Leca si restul gunoaielor de la conducerea directiilor din primarie trebuie spanzurati in piata Mare sau goniti din acest oras! Votati sasalai trogloditi!

Raspunde

Omul cu muschi!

Acum 2 luni

Bai Bibule, mai lasa-ne ma! Ai rabdare 3 ani , te prezinti din nou la alegeri si o sa pierzi iarasi. Daca Fodor ii slaba, asta nu insemana ca tu esti bun. Daca Fodor e incompetenta asta nu insemana ca toti sasii sunt prosti iar orice ruman este Mesia. Am vazut realizarile tale: mini teren de baschet - 150 000 euro, minireabilitare Sala Transilvania-jde de miii de euro. s.a.m.d. Locul tau e pe sate cu arvocata si plastifiata!
Raspunde

APOLITIC w

Acum 2 luni

I as sugera d-lui Presecan să ia legătura cu domnul Carabulea , care are expertiză în schimbul de terenuri cu statul.

Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 luni

Domnule Presecan solutia e simpla desi faceti pe prostul. Pentru delimitarea unei proprietati scotiun certificat de urbanism urmat de o autorizatie de constructie a unui gard. Nu trimiti 2 muncitori sa vopseasca o strada riscand sa ii expui unui dosar penal. Dar ce e mai grav e ca domnul Presecan cunoaste toate acestea dar crede ca e un mic dumnezeu in Sibiu asa cum a crezut si Carabulea la un moment dat. Si a vazut unde a ajuns.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vasile

Acum 2 luni

O noua manareala intre stat si bogati. Primaria a cheltuit bani sa amenajeze un teren proprietate privata, valoros prin prisma aplasarii, dar neingradit si neamenajat.

Raspunde

Vasile

Acum 2 luni

O noua manareala intre stat si bogati. Primaria a cheltuit bani publici sa amenajeze un teren privat, care, desi era valoros, nu era nici ingradit nici amenajat.

Raspunde

2cents

Acum 2 luni

Urbanismus, Bruder!!! Jawohl!

Raspunde

A

Acum 2 luni

Cam mult spatiu intre blocurile alea! Trebuie asa ca in Selimbar sau ca in Arhitectilor, dezvoltare tip ghetou urban! Hai, sa dispara parcarea aia, ce atatea masini! Ca la El Gringo in spate, ca la securistii licurici tradatori de neam si tara! FMM de jeguri care sunteti in administratia metropolitana si care ati dus orasul la stadiul de infectie urbana!

Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 luni

Intrebare:de la cine a cumparat Presecan ,acum 15 ani,pe vremea lui Iohannis,un teren din domeniul public ?Anchetati dl Deleanu!Anchetati dl Bratu !

Raspunde

Ombl

Acum 2 luni

cum ai ajuns tu la conluzia ca era din domeniul public pseudodesteptule?!
Raspunde

Elzorab

Acum 2 luni

Totuși, sa treaca 15 ani si sa nu se reglementeze situația intr-un fel sau altul? E plin de incompetenti in primarie, asta e clar si totusi nu răspunde nimeni? 15 ani? E bataie de joc. Cum sa amenajezi o parcare pe un teren incert juridic? FDGR si toti cei care aglomereaza birourile din primarie trebuie sa plece. Ajunge!!!
Raspunde

2cents

Acum 2 luni

Chiar ar fi interesant de aflat cum s-a facut tranzactia pe acest teren si cine a fost implicat
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 luni

Pentru ombl: Spatiile verzi,aleile,drumurile,parcarile,scolile,spitalele,muzeele etc. fac parte din domeniul public.Terenurile respective nu pot fi vindute,inchiriate sau retrocedate.Asta spune legea 213/1998.Citeste ca nu doare !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus