Miercuri,
22.09.2021
Innorat
Acum
8°C

Ministrul Drulă: Autostrada Sibiu - Făgăraș va fi scoasă la licitație pentru proiectare și execuție până la sfârșitul lui septembrie

Ministrul Drulă: Autostrada Sibiu - Făgăraș va fi scoasă la licitație pentru proiectare și execuție până la sfârșitul lui septembrie

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, arată într-un răspuns oferit la interpelarea deputatului USR Tudor Vlad Benga că autostrada Sibiu-Făgărăș va fi scoasă la licitație pentru proiectare și execuție până la finalul trimestrului III din acest an.

„Având în vedere termenele contractuale, data estimată pentru lansarea procedurii de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări este trimestrul III 2021”, se arată în răspunsul ministrului, conform Economica.net.

Răspunsul complet al ministrului Cătălin Drulă poate fi consultat aici.

Conform consultării publice organizate în luna martie de Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, județul nostru va fi traversat de 38,3 din cei 68,05 km ai unei viitoare autostrăzi botezată de autorități Sibiu – Făgăraș (deși capătul din județul Sibiu va fi la Boița).

Legătura cu autostrada Sibiu – Pitești ar urma să fie realizată prin intermediul unui nod de mare viteză, la Boița, care să permită circulația în siguranță cu o viteză de minim 80 de km/h. Nodul rutier va fi unul mai complicat, având în vedere că va trebui să facă legătura și cu DN7, drum pe care vor fi amenajate două sensuri giratorii. Pentru acest nod rutier va fi nevoie de demolarea a 12 clădiri, care sunt ”în mare parte nelocuite – locuințe părăsite sau anexe gospodărești).

Primul tronson al autostrăzii, cel care se va încheia cu nodul rutier amenajat între Mârșa și Avrig pe drumul DJ 105G (care leagă cele două localități) va avea o lungime de aproximativ 14,23 km. Pe acest tronson vor fi amplasate și două spații de servicii de servicii (stânga-dreapta) de tip S3, adică zone care au rezervate teren inclusiv pentru un autoservice, n restaurant și un hotel sau motel (au o suprafață de aproximativ 30.000 de mp, dublă față de celelalte tipuri ”clasice” de spații de servicii). Cel de-al doilea tronson va avea o lungime de aproape 20 de km, următoarele două tronsoane fiind proiectate să aibă 17,6, respectiv 16,2 km.

În afară de Avrig, autostrada va mai avea, pe teritoriul județului Sibiu, un nod rutier la Arpașu de Sus, iar pe teritoriul Brașovului, la Sâmbăta, Ileni, Victoria și Făgăraș. Nodurile rutiere, asemeni podurilor, vor fi iluminate.

În apropierea nodului rutier de la Avrig va fi prevăzut și un Centru de întreținere și coordonare (asemeni celui de la Săliște), iar la nodul rutier de la Arpașu de Sus va fi amenajat și un punct de sprijin pentru a fi asigurată întreținerea autostrăzii.

Mai multe detalii tehnice despre viitoarea autostradă găsiți aici.

Vizualizari: 3277

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus