Miercuri,
07.12.2022
Partial Noros
Acum
3°C

Singurul liceu din județ cu promovabilitate zero la Bacalaureat. ”Elevii sunt total delăsători, cu un dezinteres total față de școală”

Singurul liceu din județ cu promovabilitate zero la Bacalaureat. ”Elevii sunt total delăsători, cu un dezinteres total față de școală”

Un singur liceu din județ are promovabilitate zero la examenul de Bacalaureat: Liceul Tehnologic din Mârșa. Situația specială pe care o are instituția de învățământ a făcut ca din doar patru candidați să nu promoveze niciunul. „Sigur că există mai multe motive pentru care rezultatele sunt slabe. Dacă vorbim de anul acesta pandemic în care copiii au lucrat mai mult online, chiar dacă au primit tablete, n-au avut internet”, a declarat Inspectoarea Monica Munteanu pentru România Liberă. Fiecare liceu din județul Sibiu va face un raport în care să explice de ce au existat astfel de situații. „Vom face o analiză la nivel de școală și la nivel de județ în care directorii să ne explice ce s-a întâmplat. Să vedem dacă mai facem clase de liceu sau facem numai de școală profesională”, a spus Monica Munteanu.

”Noi știam că ei n-or să ia la matematică, dar am zis să încercăm totuși

Constantin Coropeșchi, directorul Liceului Tehnologic din Mârșa susține că aceasta a fost ultima clasă de liceu. „Noi știam că ei n-or să ia la matematică, dar am zis să încercăm totuși. Au făcut și ore remediale, dar elevii sunt total delăsători, cu un dezinteres total față de școală”, a spus directorul.

În ultimii trei ani de zile, liceul are numai clase de învățământ profesional. „Ne-am dat seama că, la liceele tehnologice, fără minimum 5 media de admitere e un eșec total. Problema este că ei vin de la gimnaziu cu 1 la matematică, au pierdut noțiunile de bază din gimnaziu. Și cum să facă el analiză matematică în clasa a XI-a și a XII-a când nu știe operațiile cu puteri? Și nici nu sunt interesați de școală. Sunt foarte puțini care învață, de fapt. Cei care sunt la noi la gimnaziu merg la cele mai bune licee din Sibiu. La noi rămân cei din mediul rural, din toate satele”, explică directorul de la Mârșa.

Promovabilitate de 77,69% în județ

La examenul de Bacalaureat 2016, sesiunea iunie – iulie, județul  Sibiu a obţinut, înainte de contestații,  un procent de promovabilitate de 77,69 %, menținându-se(ca şi anul trecut) pe locul IV la nivel național, dar în creştere cu 0,09% faţă de anul trecut.

După aflarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat, la Sibiu au fost depuse, ieri, un număr de 605 contestații care vor fi soluționate săptămâna aceasta. Potrivit ISJ Sibiu cele mai multe s-au depus la Limba și Literatura Română, 294, la proba la alegere 173, la Matematică și Istorie 128, iar la Germană 10.

Rezultatele finale vor fi afişate în data de 16 iulie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Teo

Acum 1 an

Acei asa-zisi profesori si au luat banii ani la rand ,iar nivelul de pregatire al elevilor era dezastruos.
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Nu sunt doar profesorii de vina. Ce sa ii faca profesorul daca pe dl Goe nu il intereseaza scoala? Sa il dea cu capul de catedra? Dar parintii? nu au vina ca nu si-au educat progenitura? Dar mai marii din ministere care au facut prapad in sistem si l-au schimbat in fiecare an de vreo 30 de ani incoace? Aia nu sunt de vina? Ar trebui sa aruncati o privire de ansamblu asupra sistemului de invatamant, sa vedeti cum ministerul planifica pur si simplu imbecilizarea copiilor. Au facut praf si pulbere manualele scolare. Programa scolara este sub orice critica. Bataie de joc. Au dat ordine la inspectorate si de acolo la profesori "sa nu depaseasca programa". Birocratia a devenit atat de stufoasa, incat profesorii mai mult stau sa faca foi decat sa predea. Adaugati salariile mici ale profesorilor si intrebati-va cine ar mai vrea sa intre in invatamant? Va mai mirati ca nivelul cadrelor didactice a scazut? Tot sistemul de invatamant a scazut. Ati vazut subiectele de la Bac? Ridicole. Orice smecheras care stia sa citeasca putea sa ia un 6 sau 7. A, dar sa vedeti ce urmeaza, cu planul lui Werner "Romania educata" sexual. Sistemul de invatamant s-a degradat an de an din '90 incoace. Insa astia de acum, il vor pune definitiv pe butuci.
Raspunde

Asa-zisul Teo

Acum 1 an

Ai fost vreodata intr-un liceu tehnologic sa vezi ce elevi sunt? Sa te duci, sa stai macar o zi, pe urma sa vorbesti de profesori... Profesorii aceia i-au tinut in scoala sa aiba si ei 12 clase si sa nu umble derbedei pe strazi...
Raspunde

Camelia

Acum 1 an

D-nule Andrei aveti perfecta dreptate.Suntem niste parinti care in pandemie am stat cot la cot cu copiii nostri sa studiem.Am descoperit ce prost e structurata materia la romana,mate etc.Zici ca cineva a scris pe foi,le-a aruncat in aer si le-a asezat la intamplare.Volumul informatiei nu-i mare(chiar mi se pare informatia din manuale mediocra) dar fiind imprastiata ai senzatia ca-i mult.Parintii - dezinteresati si epuizati,profesorii - terminati psihic si astfel nu mai dau randament. Daca parintii si profesorii nu vom face front comun(ceea ce nu se va intampla ca e mai bine sa ne certam) vom scoate pe banda rulanta analfabeti functionali.
Raspunde

Teo

Acum 1 an

Te intreb stimate domn ,cum au ajuns acesti elevi in clasa a Xii a ,fara sa aiba cunostintele elementare.Profesorii s au facut ca muncesc, dar in schimb au fost platiti.Nu mai vaitati salariile din educatie,trebuie o reforma reala in sistem ,asa incat titularii sa nu fie legati de glie si sa nu poata fi dati afara indiferent cum isi desfasoara activitatea
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Nu stiu cum sa ma adresez, domnule sau doamna Teo. Lucrurile in invatamant sunt foarte grave. De schimbat in primul rand trebuie schimbata conducerea ministerului si toata camarila subordonata ministrului. Trebuiesc pusi oameni care isi iubesc tara, competenti si cel mai important cu intentii bune. A copia sisteme de aiurea nu este si nu a fost o solutie viabila niciodata. Noi am avut un invatamant exceptional care in perioada interbelica si-a demonstrat calitatile la nivel mondial. De la Eliade, Noica, Cioran, Manoilescu, Paulescu, Vulcanescu, Tutea toti intelectuali de marca au trecut prin invatamantul romanesc. Si-au completat studiile cu cate un doctorat pe la Paris sau Viena dar invatamantul de baza a fost facut in tara. Spiru Haret a pus bazele acelui sistem de invatamant performant. Simion Mehedinti explica genial ce inseamna EDUCATIA. Tot ceea ce s-a facut incepand de la comunisti incoace, nu a fost decat sa se politizeze, indoctrineze si sa se diminueze calitatea invatamantului. Dupa 89 sabotarea, pentru ca este o sabotare planificata a sistemului de invatamant, a luat proportii apocaliptice. De aceea, a da vina doar pe profesori este o actiune superficiala si dovedeste lipsa de intelegere profunda a resorturilor care au fost distruse. Eu nu neg faptul ca profesorii nu mai sunt cei care au fost, dar a reduce problemele din sistemul de invatamant la problema profesorilor este pur si simplu o suprasimplificare fortata si evident gresita a problemei de fond.
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

Profesorii lucreaza cu materialul clientului... Nu poti sa faci genii niste copii care cu greu au invatat tabla inmultirii...
Raspunde

Diana

Acum 1 an

Daca elevii sunt de nivelul clasei a 3-a ce cauta in clasa a 12-a?
Raspunde

Profu

Acum 1 an

Sunt acolo unde sunt pt. ca cineva milostiv le-a tot acordat o sansa si pt. ca finantarea in invatamant se face pe cap de elev, de parca am fi in sectorul zootehnic, nu intr-un loc unde se pregatesc cetatenii de maine...
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Se pare ca aici toti au incasat salariul din banii statului fara sa-si faca treaba pentru care au fost platiti. Daca s-ar face o ancheta, probabil tot profesori sunt vinovati in frunte cu directorul. Daca au predat, dar elevii nu erau capabili, atunci cum au evaluat de au fost capabili sa treaca clasa? Pana si domeniul de internet afisat la intrarea in scoala a expirat si nu s-a obosit nimeni sa-l prelungeasca.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus